Duktiga Eddie!

Då jag som sagt inte varit så bra på att uppdatera här så har jag inte skrivit så mycket om passen hemma eller träningarna, men Eddie har verkligen utvecklats! Markarbetet går lite upp och ner såklart, men lägstanivån har defenitivt blivit bättre. I vintras så tränade jag övergångar och åter övergångar efter vägarna, och det känns som att det har gett resultat då han har blivit mycket starkare och mer balanserad i sin galopp. Känns även som att vi fungerar bättre ihop och han blir inte lika spänd som har har blivit innan. Sen i och med att han har blivit starkare och mer avspänd så blir sprången allt bättre, vilket Leif påpekat hela tiden. Verkligen kul! Han smällde ju till och nollade båda klasserna förra helgen, och det hör inte till vanligheterna :)

Träningen i tisdags som han fick följa med på så var han jättefin på backen då vi trimmade, och sedan hoppade vi en lite lägre bana där vi skulle räkna galoppsprången hela banan runt. Svårt, men vi sprickade in det ganska bra! Hoppade sedan en övning med studs-tre språng-oxer-tre språng-studs, och då hoppade han till riktigt fint, UTAN att välta ner studsen! Är himla glad över att han har utvecklats så mycket som han har gjort. Det vände i höstas, och han har sedan bara blivit bättre!

Ni skulle ha sett oss när vi började träna för Leif för en sådär 1,5 år sedan, jisses... Vi hamnade i hinder, han rev, hoppade megalångt och fick jättetrångt överallt osv. Men Leif är otroligt duktig på att utveckla hästarna och få dem att hoppa bättre, och det har fått ta sin lilla tid. Men Rom byggdes inte på en dag! Vi har nött på med alla styrkeövningar och hoppat småhinder som inte har blivit större förren han varit redo för det och aldrig gjort något som har varit för svårt för honom. Dessutom så har jag fått mycket bättre hum om vad-hur-varför i markarbetet! :)

Det går ju såklart upp och ner när man har hästar, men just nu är jag himla glad över att det har kännts så bra! Nu är det bara att kämpa vidare och kommer det motgånger så är det bara att lösa och ta sig igenom det. Charmen med hästar är ju inte att det bara ska rulla på, utan att man får lösa och jobba med dom problem man stöter på  :) Man (iaf jag) glömmer lätt bort det ibland, och tycker att det ska gå som på räls jämt, haha.
Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0