CuwentoNamn:
Cuwento, "Curre"
Född: 2002
Ursprung: Imp. Belgien
Ras: BWP
Mankhöjd: Ca 170cm
Meriter: Tävlad 120cm som 5-åring och med mig tom 120cm med plac.
e. Parco u. Uwenta I ue. Jokinal de Bornival

Curre är min första storhäst som vi köpte direkt från Belgien genom en förmedlare i december 2007. Han hade då tävlat tom 120cm som 5-åring. Curre och jag började tävla 2008 och gick det året från 90cm till 115cm och hade många felfria avd.B rundor både lokalt och regionalt. Vi blev med i Gävleborgs Utvecklingsteam för 2009 och vi debuterade 120 i februari samma år felfritt! Även vår andra start i 120cm presterade vi en dubbelnolla och blev placerade. I April, på vår första nationella 120 så var det något som inte stod riktigt rätt till och han blev självklart uppkollad direkt.

Men trots att vi tyckt att vi varit snabba med att kolla upp honom, så hade han gått med en inflamation en längre tid utan att säga till. Vi gav honom då lång tid för att kunna bli bra, vilket innebar både sjukhage och boxvila med skrittprommenader under lång tid. I Januari 2010 var han äntligen frisk, och sattes sedan långsamt igång igen. Hela 2010 blev ett igångsättningår och i mars 2011 var han tillbaka på tävlingsbanan. Han gjorde 5 felfria starter på rad, varav den sista var en nationell 120cm innan det blev ett bakslag. Efter behandling som han inte blev helt bra efter så blev han i juli samma år utdömd som tävlinghäst.

Men vi gav inte upp hoppet om denna underbara häst, utan provade att åka till en ny klinik för att göra ett sista försök.  På den nya kliniken så hittade dom en ny dignos som han blev behandlad för och blev sedan efter vila långsamt igångsatt igen. Idag, maj 2012 så är han igång och tränar igen, och vi kan bara hålla tummarna för att han håller sig frisk den här gången.

Curre är en väldigt speciell häst med mycket personlighet! Han visar alltid tydligt vad han tycker om saker och uppmärksamhet är det bästa han vet. I det vardagliga arbetet så kan han vara gansla lat och oengagerad, men tycker hoppning är detsto roligare. Att komma ut på nya ställen och att få kliva in på tävlingbanan är det han trivs som allra bäst med. Att kliva på transporten mot okända mål är bland det bästa han vet! I hoppningen så är han en häst med väldigt mycket kapacitet, han hoppar alltid avspänt och har väldigt enkelt för sig. Hans absolut bästa egenskap är han hopphuvud, då han är både modig, orädd och verkligen vill göra sitt bästa.

Curre har även en väldigt intressant stamtavla då han är efter Parco (e.Darco) och har en intressant stostam som längre tillbaka har lämnat flera hästar på internationell nivå. Curres mamma har även tävlat Z-hoppning i Belgien.
Första starten efter hans skadeuppehåll, mars 2011.Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0