Curres stostam

För några dagar sedan så fick jag den här kommentaren på min blogg;


Blev såklart väldigt fövånad eftersom den som postat kommentaren hade ett namn som lät Holländst/Belgiskt och Curre är importerad från Belgien. Men jag sökte iaf på den här "Huub van Aert" och fick fram att han tydligen äger en massa hästar och höll på mycket med avel. Hans vännlista på facebook innehöll tex Erika Lickhammer, Erik van der vleuten mfl., så han måste verkligen vara insatt i sporten. Jag mejlade och skrev att jag inte hade någon Uwento, men var däremot ägare till en Cuwento och frågade om han visste något om honom.

Fick ett svar tillbaka att han visste "a lot about the mare lines" och länkade en en 5-6 hästar som gått från 145-160 hoppning, som alltså härstammar från samma stostam som Curre. Frågade sedan hur det kom sig att han kunde så mycket om just den här stostammen, och det visade sig att hans tjej hade en häst som härstammade från den här stostammen. Han höll även på att skriva en artikel till en stor tidning, "Equie time" om just den här stostammen.

På Horsetelex.com så kan man hitta utländska hästars stammar, men varken Curre eller hans mamma har funnits med där. När jag kollade nu så fanns både Curre, hans mamma och flera släktingar numera med! Så han måste alltså ha forskat en hel del och skrivit in dem nu, och han frågade mig nu vad jag red för klasser på Curre.

Är inte det här grymt häftigt? Nog för att vi visste att Curre hade bra stam och att hans mamma var bra, så finns det även GP hästar som härstammar från samma stostam flera led tillbaka! Kommer ni ihåg att jag tyckt att det varit lustigt att alla ston i Curres stam har slutat på Wenta? Kanske finns någon mening med det, haha.

Men HÄR kan man numera se Curres stam och om man kollar på Curres mamma så kan man se att hon har fått fyra föl, varav Curre var hennes första!

Curre och hans syskon, u. Uwenta I
Cuwento, f.2002 e. Parco - Tävlad L-springen i Belgien och 120cm med mig.
Dominart, f.2003 e.Clinton - Tävlad M-springen med samma ryttare som från början red Curre.
Ewenta, f.2004 e. Argentinus- Tävlad L-springen med samma ryttare som från början red Curre.
Huwenta, f.2007 e. Tangelo van de Zuuthoeve - Hittade henne till salu på en hemsida där hon inte finns kvar nu, men finns fortfarande en film kvar på youtube HÄR.

Sen har vi några skapliga släktningar, som dock är släkt ganska långt bak i Curres stam. Men ändå, på stosidan! Fick dessa hästar länkat av han som skickade mejlet.

Atomic van de Warande, hingst f. 2000, e. Rubens du ri d'asse (e.Argentinus) u. Lowenta ue. Feo de Lauzelle
Godkänd hingst i A.E.S, tävlad 160cm.
Exporterad till Frankrike. 

Den här hästen har Nowenta som mormor, alltså i tredje led. Curre har Nowenta i sjunde led.West side van de Meerputhoeve, valack f. 1999, e. Baloubet du Rouet u. Pollonia van Hazenhoek ue. Appolonios xx.
Tävlar 160cm med Clarissa Crotta bla. Global Champions tour, GP osv.

Den här hästen har Bowenta som mormor (avkomma till Nowenta), alltså i tredje led. Curre ha Bowenta i sjätte led.
Spola fram till 10.08!


Awenta, sto f. 2000, e. Thunder van de zuuthoeve u. Powenta ue.Balzflug.
Tävlad 145cm internationellt.

Denna häst har Fowenta som mormor, alltså i tredje led. Curre har Fowenta i femte led.

Elton van de Zonneweide, valack f. 2004, e. Lancier u. Breezer van het Arendshof ue. Thunder van de Zuuthoeve
Tävlad 150cm

Denna har fowenta i fjärde led, Curre har Fowenta i femte.

Breezer van het Arendshof, sto f. 2001. Tävlad 145cm, har Fowenta i tredje led.

Finns även några fler som tävlat 140cm.

Tycker detta är riktigt häftigt! Dels för att Curre har dessa hästar på stosidan, att jag blev kontaktad av den här killen och att han dessutom ska göra en artikel om den här stostammen. Lilla Curre, snacka om prestationsavel många led tillbaka i honom!Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0