Spänd häst

Äntligen så har ridbanan mjuknat och är så gott som snöfri om man bortser från den ena kortsidan, även under kvällarna så har det gått bra att rida där. Kommer faktiskt inte ihåg att den har varit ridbar såhär tidigt på året!  Eddie fick gå ett pass där idag, och jisses vad spänd han var. När han är avspänd så är han väldigt lyhörd och känslig för hjälperna, medan när han är spänd så går det knappt att bromsa eller svänga. Tro mig, jag känner mig mest som en fripassagerare där uppe på ryggen!  Det var mörkt ute och han koncenterade sig bara på konstiga ljud och andra läskigheter medan vi skrittade fram, vilket triggade igång honom och han var superspänd när vi började trava.

Så dagens pass fick jag bara ägna åt att hela tiden hålla honom sysselsatt och repetera, repetara och repetera i skritt och trav. Galoppen fick vi lägga åt sidan idag då han bara springer och blir ännu spändare där. Gjorde övergångar för att få bromsen att fungera, samt volter och skänkelvikningar. Någonstans i mitten så slappnade han av och jobbade ganska bra medan jag höll honom sysselsatt, men bara jag gick ut på en större volt så blev han spänd igen. Det var faktiskt länge sedan han var såhär extremt spänd då han faktiskt har varit ganska bra ett tag. Visserligen så tog hans magnesium slut för några dagar sedan, dock är jag en sån som inte tror på att fodertillskott kan göra någon större skillnad. Men med magnesiumet så vet jag inte, då man faktiskt kan märka skillnad när han har fått det och inte. Har köpt ett ny burk nu, så får vi hoppas att det lugnar ner honom litegrann åtminstone. Eller att jag tror det, haha.

Men det som var positivt idag var att han lugnade ner sig en aning där i mitten av passet och att vi faktiskt kunde rida förbi ingången. Just ingången har han alltid tyckt varit superläskig och alltid skyggad/sprungit på tvären när vi passerat. Så det går åt rätt håll tror jag. Men för att få bukt med den här spändheten så gäller det nog bara att vara tålmodig och repetera tills han känner sig trygg och kan lämna över kontrollen till mig. Han är en trevlig och söt häst Eddie, men just den där spändheten är himla jobbig. Just att han kan vara så avspänd när vi åker iväg tll ridhus med andra hästar, för att sedan vara superspänd när vi ska jobba hemma. Jobbigt, men med tålamod så löser man det mesta ;)
Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0