Ridhuset

Var iväg till ridhuset med Curre igår, det brukar inte finnas tid på kvällarna men då det är sportlov så var halva ridhuset ledigt. Det var några till som red samtidigt varav två hoppade, så jag fick se till att hålla mig undan. Satte inte så mycket press på honom utan red ganska okomplicerat, lät honom bara rulla på i värmningen. Red lite tempoväxlingar och försökte att vara så mjuk som möjligt i armar och hand, kan lätt spänna mig utan att jag tänker på det. Efter en stund så jobbade han på riktigt fint fram till handen och i galoppen så var han väldigt bärig och fin utan att jag gjorde så mycket alls! Tror att jag krånglar till det för mycket ibland och att bara släppa lite på kontrollen gjorde att han kom till arbete självmant.

Satte mig sedan ner och jobbade lite övergångar och öppnor, försökte oss även på lite förvänd galopp. Han var väldigt bärig och fin i galoppen, satte den förvända i vänstergaloppen klockrent! Kunde rida ett helt varv på fyrkanten utan att han bytte, så gav mig där. I höger som är han svaga galopp så fick vi kämpa på lite mer, men det gick tillslut och han behöll rätt galopp en kortsida. Även här så tror jag att jag krånglar till det lite, bara jag sätter mig djupare i sadeln så gick det tillslut. I traven så blev han lite springig och la sig lite mycket i handen, men galoppen var jättefin!

Avslutade med att hoppa ett räcke på volt och rakt spår med lång anridning. Även här så fokuserade jag på att rida okoplicerat och bara rulla på i hela galoppsprång tills jag såg en bra distans. Han var jättefin och trots att räcket bara var knappt en meter så hoppade han mig lite ur balans, haha. Han har ett så himla fint språng, väldigt runt och avspänt. Han kändes framme och väldigt fin överlag! Tror bara att jag måste våga släppa lite på kontrollen och rida lite okomplicerat, även om jag måste se till att han är framme och i arbete :)


Curre för någon dag sedan, fotad med iphone och redigerad lite snabbt i ps express.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0