Hoppträning 7/3

Idag var det Curre som fick följa med på träningen för Leif och passande nog så var det markarbete/gymnastikhoppning. Vi började med att trimma gemensamt, både på volt och ett mindre fyrkantspår där vi skulle flytta dem in mot mitten och sedan ut till väggen igen på långsidorna, ungefär som ett timglas. Dock så skulle vi inte rida vanliga skänkelvikningar, utan ha den sidförande skänkeln vid sadelgjorden och flytta bogarna. Bogvikning som Leif brukar säga ;)

I galoppen så red vi istället förvänd galopp, och tro det eller ej så gjorde Curre det superbra! I högergaloppen så bytte han någon gång i början, men sedan så gjorde han det stadigt och fint. I vänster så var det nemas problemas, verkligen kul att han har stärkt galoppen så pass mycket! I travarbetet så kändes han även där fin, hade dock gärna velat ha igång bakbenen lite mer då han blev lite lufsig och la sig lite mycket i handen, men i galoppen så var han jättefin.

Började hoppningen genom att rida klockan, sedan travhoppa en oxer och slutligen hoppa en liten serie. Curre gjorde som vanligt allt väldigt enkelt, ganska stor skillnad mot för Eddie som har det lite svårare för sig. När vi skulle travhoppa dock så satte jag lite mer fart på honom, vilket gjorde att han inte riktigt orkade ta två korta travsteg innan han skulle hoppa av, vilket resulterade i några knashopp, haha ;) Men han rättade sig snabbt och blev rappare. Sedan så känns det som att jag sitter lite löst i sadeln då han hoppar igenom sprången så bra, haha.

Men jag är jättenöjd med honom idag, speciellt med tanke på att detta är andra träningen sedan han kom igång. Dock så måste jag nog bara komma in lite mer i "curreridningen" igen, men det kommer nog :) Han är så fiiin min häst!♥


Curre i maj som sexåring, liite maffigare nu tror jag allt ;)
Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0