Hoppträning 22/3

Idag så fick äntligen Eddie följa med på träningen för Leif! Har inte hoppat honom på en månad tror jag, då jag dels har haft Curre med mig och sen så var det sportlov. Han har dock ridits som vanligt här hemma, men det har inte blivit någon hoppning då ridbanan tinade upp ordentligt bara här i veckan.

Vi började som vanligt med att trimma dem med lösgörande arbete på volten. Ställa igenom den stela sidan och få dem ut till yttertygeln, samt att räta ut dem i dem mjuka sidan för att få dem jämn på tyglarna. Flyttade dem i öppna och jobbade även med travbommar på volten där de skulle vara avspända och runt innerskänkel. I galopparbetet så skulle vi så i lätt sits där vi skulle ha dem bra mellan hand och skänkel, jobbade även här med bommarna på volten. Eddie kändes ganska fin faktiskt, lite spänd och tjafsig men han skötte sig ändå bra tycker jag.

Blev mycket jobb med travhoppning idag, vilket är super för Eddie som måste jobba med att runda till språngkurvan. Travhoppade en bana med 5 hinder plus en trekombenation som vi tog två gånger. I kombenationen som var väldigt låg så skulle vi ta tre språng, vilket också var en väldigt bra övning för att få Eddie att hoppa rundare och vänta. Hoppade banan och nötte på med travhoppningen ett tag, och avslutade sedan med att hoppa kombenationen lite högre och med två språng mellan. Avslutade sedan där då han som sagt inte har hoppat på länge.

Han skötte sig bra idag tycker jag, lite spänd då det var ett tag sedan han hoppade. Han hoppar då med lite spänd rygg och skjuter iväg, men som Leif sa så har han ändå utvecklats massor. Hade det här varit för ett halvår-år sedan så hade vi fått plockat upp många bommar, men nu tappade han inte tekniken trots att han var spänd. Nu när banan har tinat upp här hemma så kan jag börja skutta lite hemma också, och sedan varva med båda hästarna på träningen som jag har en gång i veckan. Så det blir lite mera regelbunden träning och inget uppehåll :)


Kommentarer
Postat av: Sara

Bloglovin' byte? :)

Kram!

2012-03-26 @ 18:22:04
URL: http://ponnypollarna.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0