Hoppträning 13/3

Det fick bli Curre som fick följa med på träningen idag. Han behöver komma igång med hoppningen lite smått nu, men förhoppningsvis så kanske jag kan träna med Eddie imorgon om det blir någon ledig plats på kvällen. Hoppas verkligen då han inte har tränat på någon vecka nu pga sportlov och att jag har haft med mig Curre. Hur som så hade vi självständig framridning och banhoppning idag. Curre kännse lite dåligt framme till att börja med, men när jag satte mig ner och jobbade en stund på kom han igång och jobbade bättre igenom kroppen. 

Började med att att hoppa på volt med två hinder där vi varierade galoppsprången, kändes sådär så jag inte riktigt har kommit in i ridningen på Curre än. Hoppade sedan en linje med relaterat avstånd några gånger och till sist en liten bana. Hoppade bara en lite lägre och kortare bana då han inte är fullt igång. Innan vi började hoppa så stod vi och diskuterade en bra stund med Leif och jag tror att Curre somnade till där, haha. Han var lite halvseg i början, men när vi sedan höjde upp och skulle hoppa linjen och sedan banan så taggade han till riktigt ordentligt! Sprang iväg lite och busade till lite, kändes som att han vaknade till liv när det blev lite riktig hoppning :) Jag måste bara komma ihåg att parera upp honom då han drar lite till höger, vilket gör att det blir trångt på linjerna i höger varv då han drar inåt.

Tycker faktiskt att det är väldigt intressant att Leif tar sig tid att prata och disskutera när han varit på föreläsningar och liknande. Tex förra gången så hade han varit på en föreläsning om underlag och nu en kurs för alla A-tränare. Vi var bara tre stycken i min grupp (varav dom andra två båda är ridlärare), plus att vi var enda gruppen på morgonen. Så vi diskuterade bra länge om vikten av grundridning och regelbunden träning för tränare osv, riktigt intressant tycker jag! :)Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0