Eyes
Två bilder tagna med nya objektivet :)Nytt objektiv!

Har länge sneglat på ett 50mm objektiv med lågt bländartal att främst ha till portträtt, och igår så slog jag till! Var in till fotobutiken i Sandviken då min kamera har krånglat en del med autofokusen och jag lät dem titta på den. Den krånglade självklart inte lika mycket där inne, men det han gjorde var att "putsa" av kontakten mellan kameran och objektivet där det hade bildats avlagringar eller något sådant. Tycker att den fungerar bättre efter det, men inte helt bra dock. Får se hur den fungerar att fota rörelse sedan, då det är där den har krånglat mest.

Men jag passade alltså på att köpa objektivet jag nämnde, ett AF Nikkor 50mm f/1,8D. Blev även ett motljusskydd till både det nya och zoomobjektivet. Än så länge så är jag väldigt nöjd med det nya objektivet trots att jag bara har fotat i ganska dåligt ljus. Riktigt kul att kunna fotografera med lågt bländartal och få en riktigt suddig/oskarp bakgrund, samt att bilderna blir väldigt skarpa och fina! Ska bli intressant att testa det ännu mera :) Är hård mot mig själv och försöker att bara fota manuellt nu, då bilderna blir så mycket bättre när man lyckas! 

Hoppträning 22/3

Idag så fick äntligen Eddie följa med på träningen för Leif! Har inte hoppat honom på en månad tror jag, då jag dels har haft Curre med mig och sen så var det sportlov. Han har dock ridits som vanligt här hemma, men det har inte blivit någon hoppning då ridbanan tinade upp ordentligt bara här i veckan.

Vi började som vanligt med att trimma dem med lösgörande arbete på volten. Ställa igenom den stela sidan och få dem ut till yttertygeln, samt att räta ut dem i dem mjuka sidan för att få dem jämn på tyglarna. Flyttade dem i öppna och jobbade även med travbommar på volten där de skulle vara avspända och runt innerskänkel. I galopparbetet så skulle vi så i lätt sits där vi skulle ha dem bra mellan hand och skänkel, jobbade även här med bommarna på volten. Eddie kändes ganska fin faktiskt, lite spänd och tjafsig men han skötte sig ändå bra tycker jag.

Blev mycket jobb med travhoppning idag, vilket är super för Eddie som måste jobba med att runda till språngkurvan. Travhoppade en bana med 5 hinder plus en trekombenation som vi tog två gånger. I kombenationen som var väldigt låg så skulle vi ta tre språng, vilket också var en väldigt bra övning för att få Eddie att hoppa rundare och vänta. Hoppade banan och nötte på med travhoppningen ett tag, och avslutade sedan med att hoppa kombenationen lite högre och med två språng mellan. Avslutade sedan där då han som sagt inte har hoppat på länge.

Han skötte sig bra idag tycker jag, lite spänd då det var ett tag sedan han hoppade. Han hoppar då med lite spänd rygg och skjuter iväg, men som Leif sa så har han ändå utvecklats massor. Hade det här varit för ett halvår-år sedan så hade vi fått plockat upp många bommar, men nu tappade han inte tekniken trots att han var spänd. Nu när banan har tinat upp här hemma så kan jag börja skutta lite hemma också, och sedan varva med båda hästarna på träningen som jag har en gång i veckan. Så det blir lite mera regelbunden träning och inget uppehåll :)


Senskydd

Jag skulle ärligt talat aldrig våga hoppa Eddie utan skydd, verkligen inte efter att skydden ett flertal gånger har sett ut som efter dagens träning (bilden nedan). Har tyckt att carbonet i mina Veredus har varit lite överdrivet, men jaa. Det fyller nog sin funktion till hästar som Eddie ;) Vill inte veta hur det hade gått utan skydd! Nej, alltid skydd runt om vid hoppning. Bak tycker jag inte att det är jätteviktigt på alla hästar när man rider markarbete/ ut dock (tex Curre). Men klant Eddie får ha skydd runt om, säkrast så ;)


Long day

Idag har det varit en lång dag känner jag. Släppte ut hästarna på morgonen och jobbade sedan 10-16:30 ungefär. Var dock väldigt lugnt på jobbet då det börjar dra sig mot slutet av säsongen, och i veckorna så kan det vara riktigt dött. Väl hemma så var det mockning och fix av stallet som stod på shemat tillsammans med min syster och fick sedan i mig lite mat. Satt på första hästen vid halv 7 och kom in från stallet vid halv 11. Är ganska trött nu då båda hästarna fick jobbas igenom på banan, men dom var fina!

Känns som allt gnetande börjar ge lite resultat faktiskt, vilket är himla kul. Vi som har hästar vet ju att det går i vågor, ett steg fram och två tillbaka stämmer ganska bra in på hur det kan kännas i perioder. Det går upp och det går ner helt enkelt. När man har en liten down period kan det vara bra att titta eller tänka tillbaka på hur det var för några månader sedan och det är då man märker att man faktiskt har tagit några kilv framåt. Men båda mina hästar var fina idag, känns som att både dom och jag börjar komma ur en liten mini svacka. Eddie har varit superspänd, men känns som att jag fått bra ordning på det bara på några dagar :)

Sen måste jag bara säga att det är superskönt med plusgrader och en mjuk (och upplyst) ridbana såna här dagar! Äntligen, äntligen säger jag. Blev ett lite sådär halvt värdelöst inlägg känner jag, men bättre än ingenting kanske. Inte vet jag :)En trött Eddie som fick åka ut i hagen tidigare än vanligt igår...


Tränsjakten

Det är verkligen svårare att hitta ett matchande träns till min nya förbygel än vad jag trodde! Har nu gått igenom både Aubiose i Borlänge och Stockholm ridsport utan något vidare resultat. Är det inte fel färg, så är det fel spännen eller modell. Eller jag som är för kräsen ;) Ska ta en tripp in till ryttarstugan någon dag för att se vad som finns där, eller snarare hur färgen ser ur IRL.

Från början så är förbygeln tabacco färgad tror jag, men har nu mörknat till en ljus/rödbrun färg. Dom träns jag hittils har kollat på har antingen varit för mörka eller för ljusa. Glengordon har några träns i en rödbrun färg, men då är det nästan bara mässingsspännen på alla (har silver på förbygeln). Allra hellst så skulle jag vilja beställa ett från CWD, men njaa. Skulle bli drygt 4000kr inkl tyglar ;)Känns som att jag får gå ner på kraven när det gäller färgnyansen om jag ska hitta något träns. Måste bara kolla upp om Santa cruz har några fina träns då jag har ett par stigläder därifrån i exakt samma färg, och även Schockemöhle i färgen nougat kanske skulle passa. Ja, jag får leta vidare tills kräsna jag hittar något, hehe ;)


Detta från Dyon har en lite mer rödbrun färg, men lite för mörk dock...


Förbygeln, med ett träns från Hööks som faktiskt matchar riktigt bra! Dock så gillar Eddie inte riktigt remonten och inte jag heller ;)

Hur viktigt tycker ni att det är med färgnyansen på lädret?
Ska det vara exakt samma, eller är det inte superviktigt för er?

//Hon som alltid har haft svart läder ;)
Spänd häst

Äntligen så har ridbanan mjuknat och är så gott som snöfri om man bortser från den ena kortsidan, även under kvällarna så har det gått bra att rida där. Kommer faktiskt inte ihåg att den har varit ridbar såhär tidigt på året!  Eddie fick gå ett pass där idag, och jisses vad spänd han var. När han är avspänd så är han väldigt lyhörd och känslig för hjälperna, medan när han är spänd så går det knappt att bromsa eller svänga. Tro mig, jag känner mig mest som en fripassagerare där uppe på ryggen!  Det var mörkt ute och han koncenterade sig bara på konstiga ljud och andra läskigheter medan vi skrittade fram, vilket triggade igång honom och han var superspänd när vi började trava.

Så dagens pass fick jag bara ägna åt att hela tiden hålla honom sysselsatt och repetera, repetara och repetera i skritt och trav. Galoppen fick vi lägga åt sidan idag då han bara springer och blir ännu spändare där. Gjorde övergångar för att få bromsen att fungera, samt volter och skänkelvikningar. Någonstans i mitten så slappnade han av och jobbade ganska bra medan jag höll honom sysselsatt, men bara jag gick ut på en större volt så blev han spänd igen. Det var faktiskt länge sedan han var såhär extremt spänd då han faktiskt har varit ganska bra ett tag. Visserligen så tog hans magnesium slut för några dagar sedan, dock är jag en sån som inte tror på att fodertillskott kan göra någon större skillnad. Men med magnesiumet så vet jag inte, då man faktiskt kan märka skillnad när han har fått det och inte. Har köpt ett ny burk nu, så får vi hoppas att det lugnar ner honom litegrann åtminstone. Eller att jag tror det, haha.

Men det som var positivt idag var att han lugnade ner sig en aning där i mitten av passet och att vi faktiskt kunde rida förbi ingången. Just ingången har han alltid tyckt varit superläskig och alltid skyggad/sprungit på tvären när vi passerat. Så det går åt rätt håll tror jag. Men för att få bukt med den här spändheten så gäller det nog bara att vara tålmodig och repetera tills han känner sig trygg och kan lämna över kontrollen till mig. Han är en trevlig och söt häst Eddie, men just den där spändheten är himla jobbig. Just att han kan vara så avspänd när vi åker iväg tll ridhus med andra hästar, för att sedan vara superspänd när vi ska jobba hemma. Jobbigt, men med tålamod så löser man det mesta ;)
Vardagsoutfit

Ungefär såhär brukar Eddie se ut en vanlig dag hemma! Brukar dock inte rida med förbygel/martingal och magplatta hemma, provade förbygeln bara för att den var ny och den var enklast att fästa i magplattan ;)

Träns- Remontträns från CH, Hööks
Bett- Tvådelat tränsbett
Förbygel- CWD
Sadel- CWD
Sadelgjord-Glengordon
Stigbyglar- Sprenger BB
Schabrak- Ett jättegammalt ljusblått i sammet, köpt i tysland för mååånga år sedan.
Ländtäcke- Ulltäcke från Mias RS
Lindor- Elastiska från Showmaster, Hööks.
Paddar- Mias RS
Boots- Proffecional's Choice
Bakskydd- Veredus back boot


Att göra det svårare än vad det är

Pappa och jag diskuterade här om dagen, och han sa då att jag ofta krånglar till det för mycket och att även min tränare höll med om det när han påpekat det vid ett tillfälle. Jag vet själv med mig att jag ofta krånglar till det för mycket, men nu känner jag på något sätt att det verkligen ÄR så. Ibland så önskar jag bara att man fick höra det rakt ut, svart på vitt!

Särskilt med Eddie så har jag krånglat till det på tok för mycket, och inte bara en gång så har vi haft en riktigt bra runda på gång men så har det skitit sig pga jag just har "krånglat till det". Börjat ratta för mycket och gjort det bra mycket svårare än vad det egentligen är. Det förstör så mycket och blir tillslut som en mental bugg, och det blir bara en ond cirkel utav det hela. Det har varit samma sak med Curre, men han är en häst med så pass mycket självförtroende att han rättar mina misstag och påverkas inte av att jag tappar självförtroendet. Men ärligt talat så tror jag inte att det bara är jag som känner såhär. Att man vill så mycket att man överanalyserar allting, börjar ratta och krångla till det för att man vill ha det så perfekt som möjligt. Problemet är att det inte blir perfekt, för det är nästan omöjligt. Istället så tappar man tron på sig själv, och hela ridningen blir bara krångligt och invecklat.


På något sätt så måste man våga släppa lite på kontrollen och våga lita på sig själv. På träning så är det klart att man strävar efter att få det så perfekt som möjligt, men när du kliver in på tävlingsbanan så måste man ändå våga lita på sig själv och att det man har tränat faktiskt sitter i ryggraden. Kasta på sig en lite tuffare attityd och lösa problemen som kommer på vägen. När jag tränade för Helena Persson i början av året så pratade hon om avsprångspunkter. Att det viktigaste inte är avsprångspunkten i sig, utan att det är mycket viktgare att du rider i balans. När du rider en bana så kanske du får 50% av sprången bra, 25 lite nära och 25 lite långt ifrån. Det viktigast är inte att komma helt perfekt, utan att du löser problemen och bestämmer dig. Sen sa hon också att du ska komma ihåg dom bra rundorna, dom mindre bra kan man kolla på en gång och sedan radera på kameran/ur sitt minne!

Detta är faktiskt ett av mina största mål iår, att släppa på kontrollen och sluta krångla till det. Jobba på självfötroendet och våga lita på mig själv. Den bästa runda jag har gjort var när Curre och jag hoppade 120 på Högbospelen förra året. Jag kände mig inte helt säker då vi inte hoppat den höjden på två år, samt att det var våran 4e start efter hans skada. Jag red fram i god tid i ridhuset en bit bort, men kom aldeles för sent till framhoppningen där vi bara hann ta några språng innan vi skulle in på banan. Jag var inte alls förberedd och kände att det var nu eller aldrig om vi skulle överleva ungefär. Den där perfektionisten tappade jag bort någonstans på vägen och rundan är bland dom bästa jag gjort. Jag red framåt, tog beslut och bestämde mig. Curre, han rörde knappt en bom!


Jag tror att det är jätteviktigt att hela tiden jobba mentalt och att man kan förbättra sin ridning väldigt mycket bara genom att få ordning på sina tankar. Vissa har nog ett mer naturligt självförtroende och har lätt för att fokusera, medan andra måste jobba mer på detta. Men hur som hellst så tror jag ändå att dom flesta skulle prestera bättre bara genom att jobba med sig själva och sina tankar. Men just det där med att krångla till det och göra det svårare än vad det är tror jag är vanligt, åtminstone så är det något som många gånger har satt käppar i hjulet för mig. Att bara våga lita på sig själv och sin förmåga gör sån himla skillnad! Sen så gäller det att hålla det på en jämn nivå, tror man för mycket på sig själv så kan man göra misstag lika som tvärtom. Det är verkligen intressant hur mycket våra hjänor han spöka och ställa till det ibland!

Skulle kunna gå hur djupt som hellst inom det här ämnet, men sätter punkt här känner jag :)

Råkar ni ut för hjärnspöken, eller är det bara att sätta på ON knappen när det är dags att fokusera?Antares

Om Curre håller sig fräsch och kommer ut på tävlingsbanan så ska han få sig en ny förbygel, och då gärna en från Antares! Tycker dom är grymt snygga och skulle passa Curre riktigt bra med dom lite grövre remmarna. Har svårt att låta bli att klämma och känna när jag får syn på läderprodukter från just Antares, lädret är verkligen helt underbart... Sen för att inte tala om sadelgjorden, hur snygg är inte den på en skala?

I vintras så hade Sharpman en tävling där man skulle skicka och sedan kunde vinna sin önskelista med saker till ett värde av max 10 000kr. Jag valde träns, förbygel och sadelgjord från Antares. Kunde inte välja till tyglar då det överskred maxsumman, haha. Tyvärr så hade jag inte turen på min sida att vinna tävlingen... ;) Men det hade suttit riktigt fint med ett sådant set!
Hoppträning 13/3

Det fick bli Curre som fick följa med på träningen idag. Han behöver komma igång med hoppningen lite smått nu, men förhoppningsvis så kanske jag kan träna med Eddie imorgon om det blir någon ledig plats på kvällen. Hoppas verkligen då han inte har tränat på någon vecka nu pga sportlov och att jag har haft med mig Curre. Hur som så hade vi självständig framridning och banhoppning idag. Curre kännse lite dåligt framme till att börja med, men när jag satte mig ner och jobbade en stund på kom han igång och jobbade bättre igenom kroppen. 

Började med att att hoppa på volt med två hinder där vi varierade galoppsprången, kändes sådär så jag inte riktigt har kommit in i ridningen på Curre än. Hoppade sedan en linje med relaterat avstånd några gånger och till sist en liten bana. Hoppade bara en lite lägre och kortare bana då han inte är fullt igång. Innan vi började hoppa så stod vi och diskuterade en bra stund med Leif och jag tror att Curre somnade till där, haha. Han var lite halvseg i början, men när vi sedan höjde upp och skulle hoppa linjen och sedan banan så taggade han till riktigt ordentligt! Sprang iväg lite och busade till lite, kändes som att han vaknade till liv när det blev lite riktig hoppning :) Jag måste bara komma ihåg att parera upp honom då han drar lite till höger, vilket gör att det blir trångt på linjerna i höger varv då han drar inåt.

Tycker faktiskt att det är väldigt intressant att Leif tar sig tid att prata och disskutera när han varit på föreläsningar och liknande. Tex förra gången så hade han varit på en föreläsning om underlag och nu en kurs för alla A-tränare. Vi var bara tre stycken i min grupp (varav dom andra två båda är ridlärare), plus att vi var enda gruppen på morgonen. Så vi diskuterade bra länge om vikten av grundridning och regelbunden träning för tränare osv, riktigt intressant tycker jag! :)Konstigt väder?

Kom hem vid 5-tiden idag och gjorde då mat medan min syster tog in hästarna. Det har varit jättefint väder hela dagen, men såg att det började blåsa och hagla lite smått när jag kommit hem. När jag sitter där vid köksbordet så ser jag plötsligt hur det bara lyser upp, följt av att jag hör en riktig smäll! Springer och rycker ur både tv och dator och hoppas att det inte slår ner en blixt i huset medan jag står vid vägguttaget, det hade ju varit kul känner jag. Kommer en till smäll och jag får pank att Angelica inte fått in hästarna, så kastar på mig en jacka och ett par skor innan jag springer ut i hagelskuren.

När jag kommer ner till stallet så har hon fått in hästarna, men Eddie stackarn hade varit ute själv när det kommit en smäll! Stackars liten hade blivit väldigt orolig och inte alls tyckt att det varit något vidare kul. Ställde in ridningen idag då dom ändå skulle ha en vilodag i helgen, rider inte gärna ut när det finns risk för åska. Speciellt inte när det bara kommer sådär från ingenstans! Fy sjutton om man hade varit ute och ridit då... Har faktiskt aldrig varit med om att det åskar den här årstiden, i början av mars? Knepigt.


En söt bild jag tog på Curre här om dagen, haha. Fixad i Instagram, heter veronicasroka där om någon vill följa :)


Brodd

Något som veterinären påpekade när vi var ner med Curre var att hon tyckte att vi skulle ta ur brodden så fort det gick. Hon avskydde just brodd då det ger påfrestningar på leder och ligament då det inte blir något naturligt glidmoment, utan brodden hakar fast i vändningar osv. Självklart så måste man ha brodd när det är snö och is ute, samt när man hoppar på gräs men annars gjorde dom mer skada än nytta. Något att tänka på! Just nu är det bara blankis ute, men så fort den är borta så åker broddarna ur på mina hästar!


9 march, my birthday!

Har haft en riktigt trevlig födelsedag faktiskt! Började dagen med att fixa stallet och rida båda hästarna. Det var flera plusgrader, vilket gjorde att vägarna och ridbanan var mjuka. Red båda hästarna ut en sväng och sedan lite jobb på banan. Eddie var först ut och gick riktigt bra. Lite ostadig först, men efter lite tempoväxlingar och halvhalter så var han bättre mellan hand och skänkel. Galoppen var superfin, känns verkligen att han har stärkt sin galopp i vinter!

Curre var även han megafin idag, hade en riktigt härlig känsla på honom! I början var han lite stel, men kom sedan igenom och jobbade riktigt bra. Även han märks det att jobbet i vinter har gett resultat och hans galopp är mycket rundare och bärigare. Han var ordentligt framme och sög på bettet, rörde sig  igenom kroppen och var väldigt trevlig att sitta på idag :)

På kvällen så bar det iväg in till Gävle och Church Street saloon (En western/amerikansk inspirerad restaurang). Var ca 12 personer som hade det trevligt och åt riktigt gott! Man behöver inte direkt gå hungrig därifrån, haha. För min del blev det ribbs och sedan en supergod efterrätt med glass och bär, muums! Blev en riktigt trevlig kväll! Det var väl ungefär så min födelsedag blev iår :)

Måste börja ta för vana att ta lite bilder, blir så tråkigt utan nytagna bilder... Gillar själv bloggar med nytagna bilder då det ger en helt annan känsla, så är min blogg bildfattig. Höhö ;) Skärpning, skärpning här känner jag.
Grattis Curre!

Idag blir min skrutthäst (enligt passet) hela 10 år! Tiden går verkligen fort, känns som det var igår jag fick min 5 åring som precis skulle bli 6 vid årsskiftet. Fina hästen :)


En av mina fovoritbilder på honom!


Hoppträning 7/3

Idag var det Curre som fick följa med på träningen för Leif och passande nog så var det markarbete/gymnastikhoppning. Vi började med att trimma gemensamt, både på volt och ett mindre fyrkantspår där vi skulle flytta dem in mot mitten och sedan ut till väggen igen på långsidorna, ungefär som ett timglas. Dock så skulle vi inte rida vanliga skänkelvikningar, utan ha den sidförande skänkeln vid sadelgjorden och flytta bogarna. Bogvikning som Leif brukar säga ;)

I galoppen så red vi istället förvänd galopp, och tro det eller ej så gjorde Curre det superbra! I högergaloppen så bytte han någon gång i början, men sedan så gjorde han det stadigt och fint. I vänster så var det nemas problemas, verkligen kul att han har stärkt galoppen så pass mycket! I travarbetet så kändes han även där fin, hade dock gärna velat ha igång bakbenen lite mer då han blev lite lufsig och la sig lite mycket i handen, men i galoppen så var han jättefin.

Började hoppningen genom att rida klockan, sedan travhoppa en oxer och slutligen hoppa en liten serie. Curre gjorde som vanligt allt väldigt enkelt, ganska stor skillnad mot för Eddie som har det lite svårare för sig. När vi skulle travhoppa dock så satte jag lite mer fart på honom, vilket gjorde att han inte riktigt orkade ta två korta travsteg innan han skulle hoppa av, vilket resulterade i några knashopp, haha ;) Men han rättade sig snabbt och blev rappare. Sedan så känns det som att jag sitter lite löst i sadeln då han hoppar igenom sprången så bra, haha.

Men jag är jättenöjd med honom idag, speciellt med tanke på att detta är andra träningen sedan han kom igång. Dock så måste jag nog bara komma in lite mer i "curreridningen" igen, men det kommer nog :) Han är så fiiin min häst!♥


Curre i maj som sexåring, liite maffigare nu tror jag allt ;)
Ny förbygel!

Ni kommer väl ihåg att jag skrev att jag köpt en sak som jag väntade att det skulle komma med posten? Igår hämtade jag ut paketet och i låg det en superfin förbygel från CWD! Jag har ju som sagt en sadel från CWD och har länge varit sugen på att köpa en matchande förbygel, men priset är ju ganska saftigt. Dock så hittade jag denna på hästnet, använd tre gånger och till ett mycket bättre pris! Var lite orolig att den skulle vara väldigt ljus, men efter att ha sökt runt lite så förstod jag att dom tydligen mörknar ganska mycket redan efter dom första smörjningarna. Fick som sagt hem den igår, och färgen var perfekt! Lite åt det rödbruna hållet, precis som sadeln. Så nu gäller det bara att hitta först och främst ett matchande träns och sedan sadelgjord! :)

Några halvkassa mobilbilder som får duga så länge

Någon som har ett tips om matchande träns? :)Vetcheck

Idag bar det iväg ner mot stockholm för en veterinärkoll med Curre, bara så allt stämmer innan vi börjar träna och hoppa ordentligt. Gjorde först böjprov både fram och bak, samt så sprang jag med honom på volt både på hårt och mjukt underlag. Han såg superfin ut, och veterinären fick fråga vilket framben som han har varit sämst i då det inte syntes alls! Eftersom jag har sprungit med honom måånga gånger vid veterinärbesök så vet jag precis hur han har varit när han har varit dålig respektive bra och jag vill nog säga att han aldrig har varit såhär fräsch sedan han blev skadad. Hon tyckte även att han var fint musklad och i bra trimm kroppsligt, så nu är det bara att fortsätta i samma spår och öka på träningen. När utesäsongen börjar så ska han om allt fortfarande är som det ska, vara back on track på tävlingsbanan!

Det är verkligen kul att vi har kommit åt problemet och att han har svarat och blivit så pass bra som han är nu. Det vi har gjort är att vi har behandlat exakt rätt ställe, med hjälp av skoningen ändrat hans vinklar och skott honom med ringskor, samt att jag såklart är noggrann med träningen. Kan dela med mig lite av mitt tänk i ett annat inlägg om det vore intressant? :) Jag tror inte att ni förstår hur glad jag är efter att ha genomgått allt det jag har gjort med Curre. Från att få min absoluta drömhäst till att sedan 1,5 år efter stå med honom skadad. Kämpa i två år med att få honom frisk och igång, börja tävla igen där han är nolla fem starter i rad upp till 120cm och efter ett halvår få honom utdömd. Åka till en ny klinik som ett sista hopp, hitta en ny diagnos och 5 veckor senare stå med en haltfri häst, till att idag sitta på en superfräsch häst som rör sig bättre än någonsin. Kan ni förstå min lycka?

Efter allt så har jag verkligen lärt mig att inte ropa hej, han kan lika gärna falla tillbaka när vi börjar hoppa och tävla igen. Men han är utan tvekan en häst som alltid kommer att betyda något extra, dels för den fantastiska individ han är men också för allt det vi har gått igenom med denna häst. Jag tänker inte stressa framåt just nu, utan vi tar det i en lugn takt och sakta men säkert jobba oss uppåt. Målet är att ha en frisk och fräsch häst att ha roligt med, och förhoppningsvis kunna nyttja hans kapacitet. Han är speciell, och allt runt honom har inte alltid varit så kul. Men jag ångrar inte en sekund att vi bestämde oss för den där "stora skimmeln" som min tränare tyckte jag skulle ha. Han är bäst, och tack Frida för att du hittade honom!!

Vår, nu tack!

Nu vill jag verkligen ha vår! Blir så himla avundsjuk när jag ser bilder från folk neråt landet, där det är plusgrader, barmark och mjukt i backen... Just nu är det sådär runt noll och bara isigt överallt, vilket är helt värdelöst. På större delen av ridbanan så är gruset framme, så jag bara väntar på plusgrader och vårväder! Fram tills dess så får man helt enkelt göra det bästa av situationen, men det kan inte vara så långt kvar nu. Tänk er en ridbar bana och vårmjuka grusvägar, längtar! Den här övergången mellan vinter och vår är nog den värsta perioden, samma sak mellan höst-vinter då det bara är hårt och tråkigt överallt. Vill bara ha vår, vår just nu!!

Har våren tittat fram hos er, eller har ni fortfarande snö och is? :)


Curre våren 2010
Ledig vecka

Blir verkligen inte regelbunden bloggning för min del, men jag skriver när jag känner för det! Nu har jag jobbat en hel del nu när det har varit högsäsong för skidåkning, men från och med imorgon så är jag långledig till och med fredag. Skönt, men ändå lite trist när man vet att timmar är pengar. Ska försöka att ägna mig åt sånt som jag inte hinner med annars då mitt liv just nu nästan bara har bestått av äta, sova, jobba, sköta och rida hästarna ;) Sedan får vi inte glömma att jag fyller år på fredag, och min lilla Curreplutt blir hela 10 år på torsdag! Väntar ju även på ett paket som kommer till veckan, spännande, spännade.

Imorgon så ska jag upp i tid och fixa med hästarna, så åker vi sedan till Högbo för att kolla på deras nationella tävlingar! Hade egentligen tänkt vara med på fredagen och hoppa 1m med Eddie, men då jag jobbade (sportlovsvecka=omöjligt att byta..) så jag fick helt enkelt stryka den tävlingen. Ska kolla in tävlingsterminen och planera in lite andra tävlingar med honom istället.

Så i och med att jag kommer att vara ledig några dagar nu så ska jag försöka att uppdatera lite mera här! Vill egentligen skriva, men har kommit av mig helt och vet liksom inte hur jag ska börja... Men det kommer nog tillbaka hoppas jag. Blev en liten uppadetring om hur läget ser ut just nu, så ska jag försöka att komma igång lite igen med bloggandet :) (som jag redan skrivit 100 ggr, men äsch)

Ridhuset

Var iväg till ridhuset med Curre igår, det brukar inte finnas tid på kvällarna men då det är sportlov så var halva ridhuset ledigt. Det var några till som red samtidigt varav två hoppade, så jag fick se till att hålla mig undan. Satte inte så mycket press på honom utan red ganska okomplicerat, lät honom bara rulla på i värmningen. Red lite tempoväxlingar och försökte att vara så mjuk som möjligt i armar och hand, kan lätt spänna mig utan att jag tänker på det. Efter en stund så jobbade han på riktigt fint fram till handen och i galoppen så var han väldigt bärig och fin utan att jag gjorde så mycket alls! Tror att jag krånglar till det för mycket ibland och att bara släppa lite på kontrollen gjorde att han kom till arbete självmant.

Satte mig sedan ner och jobbade lite övergångar och öppnor, försökte oss även på lite förvänd galopp. Han var väldigt bärig och fin i galoppen, satte den förvända i vänstergaloppen klockrent! Kunde rida ett helt varv på fyrkanten utan att han bytte, så gav mig där. I höger som är han svaga galopp så fick vi kämpa på lite mer, men det gick tillslut och han behöll rätt galopp en kortsida. Även här så tror jag att jag krånglar till det lite, bara jag sätter mig djupare i sadeln så gick det tillslut. I traven så blev han lite springig och la sig lite mycket i handen, men galoppen var jättefin!

Avslutade med att hoppa ett räcke på volt och rakt spår med lång anridning. Även här så fokuserade jag på att rida okoplicerat och bara rulla på i hela galoppsprång tills jag såg en bra distans. Han var jättefin och trots att räcket bara var knappt en meter så hoppade han mig lite ur balans, haha. Han har ett så himla fint språng, väldigt runt och avspänt. Han kändes framme och väldigt fin överlag! Tror bara att jag måste våga släppa lite på kontrollen och rida lite okomplicerat, även om jag måste se till att han är framme och i arbete :)


Curre för någon dag sedan, fotad med iphone och redigerad lite snabbt i ps express.

RSS 2.0