Ett tävlingsminne

En tävling som jag minns väldigt väl var när Curre och jag tävlade i Hedemora första året jag hade honom, alltså 2008. Det var våran första tävling på gräs och kanske även den första regionala? Minns inte riktigt, men första eller andra. Framhoppningen var på en grusbana en bit från själva tävlingsbanan och redan där levde han rövare. Bockade efter hindren och var allmänt stökig. När det sedan började närma oss våran tur och vi gick ner mot banan så blev han ännu mera taggad. För att inte tala om när vi fick komma in på banan! Före start så höll han på att bocka av mig och sedan var det full rulle. Tror att vi hade ett ner i första klassen om jag inte minns fel.

I 110n efter så var han nästan ännu mera taggad och tredje hindret som var en ganska maffig mur blev han helt lyrisk över! Fick inte riktigt hejd på honom till trippelbarren efter och han tröck av en bra bit ifrån, till och med min mamma hörde hur han stånkade till, haha. Sedan fick jag lite hejd på honom och vi kom i felfria i mål. Curre var vid det här laget 6 år och gick i avd. B och detta var våran andra felfria 110 vilket betydde att vi var kvalade till avd.A. Det var verkligen något med den här gräsbanan som gjorde honom helt lyrisk, kanske flashbacks från när han tävlade i Belgien? TYVÄRR så finns ingen av rundorna på film då kameran krånglade har jag för mig, men däremot några bilder från första klassen.


Över lag så var Curre en väldigt busig häst när han var yngre och framhoppningar var alltid spännande. Han ansåg sig själv vara "störst, bäst och vackrast" och kunde springa åt andra hästar och man inte passade honom. Att göra iordning honom på tävlingsplatsen var också lite krångligt då han alltid var så taggad. När vi passerat startlinjen så har det dock alltid varit fullt fokus på uppgiften.

På senare år, efter skadan och i takt med att han har blivit äldre så har han dock lugnat ner sig väldigt mycket, även om han fortfarande älskar att komma ut på tävling. Efter hans skadeperiod så har han heller aldrig riktigt kommit tillbaka i samma form och blir fort trött då han inte riktigt har fått tillbaka styrkan. Men när han kommit i fullt trimm igen och han känner att han orkar, så tror jag dock att han kommer tända till igen! Just nu när vi markarbetar hemma så tycker han mest att jag är en jobbig typ som ställer massa krav, haha.Kommentarer
Postat av: Lisa

jättefin blogg! har bara hunnit skrolla igenom den lite snabbt, hur många hästar har du och vad tävlar du för klasser? :) ska kolla igenom bloggen lite noggrannare när jag hinner med! :) trevlig midsommar!

Svar: Tack så mycket! Jag har två hästar, fuxen har jag tävlat tom 105 men ska debutera 110 snart. Skimmeln har jag tävlat tom 120, men han har tyvärr varit skadad och konvalecent/under igångssättning större delen av tiden jag har haft honom (4,5 år). Men under den lilla tid vi egentligen hunnit tävla på dom åren så har han alltid varit fantastisk, så jag hoppas att han håller sig frisk och fräsch nu :)
Veronica Sroka

2012-06-22 @ 23:11:06
URL: http://lisacarlsson.bloggplatsen.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0