Tävling Rommetravet

Var som sagt till Borlänge och Rommetravet med Eddie igår, på midsommar och allt. Första grästävlingen på 2 år (sista och första var också i Romme), vilket var bra träning.

100cm bed. Clear Round- 9 fel
På framridningen så kändes han fin och avspänd, dock nästan lite "dämpad". Kan inte säga att han var seg eller loj, men lite mera dämpad än vanligt (säkert värmen). På banan så kändes han fin innan start, men precis när jag skulle rida mot första hindret så får han syn på en hög med bommar som ligger utanför staketet och springer på tvären mot första. Till andra hindret som låg på en 90 graders båge så höll jag inte ut riktigt, plus att han var lite stirrig redan och vi fick ett stop där. Tror att det berodde på att jag inte höll ut riktigt, och när han stirrig som han redan var fick syn på grinden så blev det stopp då jag inte höll om ordentligt. Till kombenationen så blev han också tittig för något utanför, vilket gjorde att jag fick rida på honom och vi rev in. Efter det så slappnade han dock av och dom sista 4 hindren gick problemfritt.

100cm bed. i två faser- 0+0fel, första utanför placering
Han kändes ganska fin på framridningen även här. Banan i den här klassen var samma grund som klassen innan, plus en omhoppning. Så vi kunde rätta till felen i föregående klass och var nu felfri i första fasen. Dock så hade jag ingen riktigt bra känsla, vilket jag inte hade i första klassen heller. Känner inte riktigt avstånden, utan det känns "tomt" framför hindren. Vanligtvis så brukar jag bli stressad då, men nu försökte jag bara att lösa problemen och inte överge honom.

Han kändes lite spänd och jag fick inte riktigt till det, så jag svängde därför inte så mycket i omhoppningen utan satsade på en bra runda. Dessutom så var jag helt säker på att jag rivit i kombenationen, och tog inte innanför ett hinder till sista hindret vilket jag egentligen hade planerat. Visade sig sedan att jag kom första utanför placering med knappt en sekund, vilket hade betytt att vi hade varit placerade om jag hade svängt innanför... Tror att det här är fjärde gången på kort tid jag hamnar på den här platsen, haha... Men nog är det surt alltid, spelar ingen roll om jag försökt att rida snabbt eller inte ;) Vore så roligt om han fick bli placerad Eddie!

Hade ingen superkänsla och han var lite spänd, men jag är ändå nöjd! Vi har höjt vår lägstanivå och vi tog oss runt båda klasserna, plus att han hoppade allt tittigt i andra klassen utan tvekan :)

Kommer fler bilder 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0