Tävling Gestrike sportryttare

100cm-23 fel

Gick inte sådär lysande direkt, med det är sånt som händer! Eddie var väldigt spänd och stressad idag, redan när jag skrittade fram så taktade han och var okontaktbar. Det finns ingen framridning på den här tävlingsplatsen, utan man kunde bara rida fram efter en sandväg i skogen. Bara det gjorde att han blev stressad över att dom andra hästarna försvann bakom träden osv. Det mest optimala med honom är att kunna rida fram ordentligt och lösgöra honom på volter istället för att ta i honom när han blir spänd. På framhoppningen så var han jättespänd, sköt ut rumpan åt vänster och studsade fram.

På banan så gick 1-3 bra, men på fyran så rider jag iväg på en aaaldeles för stor distans som inte ens fanns, så fick ett stopp där. Tredje gången jag gör såhär, vilket är big no no!!! Efter det så satte jag ihop honom och tänkte hellre ett språng till än att rida iväg honom, vilket gjorde att jag hamnade mitt i mellan 6 och 7 språng på en distans där det skulle vara 6. Blev ett stopp där också, då han var lite skärrad och jag inte bestämde mig. Fick med oss 2 bommar också, plus tidfel. Bestämde mig att stryka 110 då han inte alls kändes mentalt redo för det idag, bättre att göra det en annan tävling med bättre förutsättningar. Har inte brottom alls.

När han blir såhär spänd så blir han svår att få kontakt med, jag hittar inte någon riktig rytm och det blir pannkaka helt enkelt. Gick knappt att byta galopp och han studsade så jag nästan for ur sadeln när jag skulle ta i honom. Kändes faktiskt mycket värre än vad det såg ut på filmen. Tråkigt när han har gått så bra, men det är bara att ta nya tag till nästa tävling :)

Angelica tog några bilder, dock så började det att duggregna när jag skulle starta, därav kvalitén.
Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0