Planering Entiego

Det här året så har det verkligen släppt något för Eddie och mig. Han har utvecklats massor och det har äntligen börjat fungera på tävling. Från att 2010 och 2011 gjort sammanlagt kanske 4 felfria grundomgångar/clear rounder så har han hittils en felfri 90cm, två 0+4 fel och tre dubbelnollor i 100 och 105cm på ett halvår. Det måste ju ändå räknas som framsteg! Målet just nu är att debutera 110 och göra bra resultat även där, sedan att kanske starta någon dressyr mest på skoj.

Träningsmålen just nu;
-Avspändheten, få honom att acceptera hjälperna och lita på mig oavsett situation. 
-Fler växlar, kunna variera tempo och steglängd men ändå behålla avspändheten och formen.
-Stärka upp galoppen ytterligare och få honom stadigare med hjälp av förvänd galopp, övergångar, bomarbete, småhinder osv.

Markarbetet fungerar mycket bättre nu, han har blivit starkare, känns stadigare och vi samarbetar bättre = hoppningen fungerar bättre. Största problemet är dock att han är en häst med mycket blod och spänner väldigt lätt till för saker eller situationer och då är det som att backa tillbaka 10 steg. Sen är han otroligt känslig för hur jag rider, man får använda lite känsla och ha tålamod med honom helt enkelt. Men där ligger träningmålen för att vi ska kunna komma ett steg till i hoppningen!

 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0