Hoppträning 12/6

Sista hoppträningen för Leif den här terminen, tråkigt! Men vi hoppade iallafall en styrkeövning med studs, några linjer och två kombenationer idag. Vi som skulle tävla i helgen (vilket var nästan alla) hoppade till sist en bana. Under framridningen så jobbade vi på en stor åtta, där det var två galoppbommar utlagda på kortsidorna och sedan gjorde vi galoppombyte på mitten. Eddie var verkligen jättefin och jobbade på bra här! Det var något som lossnade när jag red honom igår, och han kändes verkligen balanserad och stadig mellan hand och skänkel. Inga protester, utan var lätt att korta/länga. Varierade mellan 5-7 galoppsprång vilket han gjorde bra, likaså bytena!

Hoppade sedan fram på ett räcke som han hoppade upp sig riktigt bra på i slutet, fick med sig både rygg och framben. Likaså serien gjorde han bra, verkligen skillnad mot för förut då han inte riktigt fick plats i såna här serier. När vi skulle hoppa banan så var jag dock inte helt nöjd med mig själv. Red iväg honom för mycket på ett räcke (big no no, speciellt med långhoppande E) och känslan var väl lite si och så. Men Eddie hoppade bra och gjorde sitt bästa, så jag är nöjd ändå! Han var så bra mellan hand och skänkel och väntade så pass bra i början, att jag inte riktigt fick det där framåttänket och hittade inte riktigt rytmen. Meen, huvudsaken Eddie skötte sig! :)

Har film från både förra veckan och idag som jag tänkte lägga upp lite senare. Var ett tag sedan jag la upp en träningsfilm har jag för mig? Men nu taggar vi för 110 debut i Jäderfors i helgen, ska bli spännande!
Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0