Dagens ridning

Eddie- Red honom ett pass på ängen idag, så himla härligt att rida på stor yta! Jobbade med mycket övergångar och även om han var spänd och lite tjafsig så är övergångarna verkligen bättre. Mellan skritt och trav så är han lydig och går kvar i formen, mellan trav-galopp så slår han sig fri ibland. I galoppen så var han väldigt spänd, så fokuserade mest på att få honom att spåra och att jag själv var väldgt lugn och att inte sätta för mycket anspänning i honom. Tillslut så slappnade han av lite och när jag travade av så försökte jag bara att själv vara lugn, rida lätt saakta, flytta lite lätt undan skänkeln och inte inverka så mycket på honom.

Tillslut så slappnade han av och blev mycket mer avspänd, och då blir han också stadigare i formen och överreagerar inte på allt. När han är spänd så blir han väldigt stökig att rida, drar i tyglarna, kastar med huvudet, ska dra iväg åt något håll och protesterar mot det mesta. Men när man får honom avspänd så blir han en helt annan häst, tar ett mjuk, stadigt stöd och får lite mera schwung i steget. Så jag måste försöka att hitta något bra sätt/ridning för att få fram det här även under hans "spända dagar".

Curre- Mamma prommenerade med honom ca 45-60min, något sånt. Vet inte riktigt hur lång tid det tar att gå runt den rundan. Men han hade varit snäll iallafall! :)


En halvsnygg bild på Eddie innan ridpasset idag

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0