Planering Cuwento

Så som det ser ut just nu med Curre så kommer jag att vänta lite med hoppningen och lägga allt fokus på markjobbet. Han fick ju ett bakslag här i maj och för att undvika ett till så måste jag helt enkelt ändra på något och inte bara köra på och tro att det ska bli bra.

Efter att han blev skadad första gången så har han aldrig kommit riktigt i form igen då det har varit så upp och ner och han har därför tappat mycket styrka. Så det som jag ska lägga fokus på nu är rakriktningen, lösgjordheten och att stärka upp honom igen. Han är en stor och tung häst som dessutom har svaga framben, vilket gör att han måste jobba på rätt sätt för att det inte slita på honom i onödan. 

Just nu så kan han gå riktigt bra vissa dagar, för att sedan inte gå alls lika bra andra dagar. Det går ofta lite i perioder, men bäst går han om han hålls igång ordentligt varje dag och sämst efter att han har vilat. Ett steg fram, två tillbaka kan beskriva det ganska bra. Men framåt tycker jag ändå att det går!

Träningsmålen just nu;
-Rakriktningen, in med högerbogen och hålla rumpan på plats så att den inte far åt vänster.
-Kvickare för skänkeln och att han trampar på ordentligt med bakbenen.
-Få honom starkare med hjälp av stärkande arbete så som övergångar, förvänd galopp, klättring, bomarbete osv.

När punkt 1 och 2 fungerar så blir han automatiskt eftergiven, dock så är det inte så lätt att få till det alltid. Men när dessa punkter börjar fungera lite bättre så bygger vi vidare med kuber, studs och småhinder. Bara jag håller mig till planen, har tålamod och jobbar målinriktat så kommer det att sakta men säkert gå framåt :)
Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0