Återbesök med Curre

Var på återbesök med Curre igår, och det såg bra ut! Dock så tyckte veterinären att han var lite vinglig i bakkärran och inte hade riktigt samma schwung som innan han fick bakslaget nu. Han var 95% bra, men petig som den här veterinären är så var hon inte helt nöjd. Han fick en behandling i ryggen med muselavslappnande, samt i bakknäna (pratar inte om haserna) för att stbilisera upp för ligamenten där. Han har fått precis den här handlingen förut, och så fin som han var i vintras så tror jag att det hjälper. Veterinären som vi har till Curre nu är verkligen supernoga och otroligt duktig! Hon ser till helheten och går inte enbart efter böjproven, utan kollar alltid först hur han ser ut på rakt och böjt spår på hårt underlag först. Enda nackdelen är väl att hon bara pratar tyska och engelska, haha.

Men nu ska iaf Curre gå utan ryttare i 5 dagar och sedan ridas lång och låg i 5 dagar. Han behöver egentligen inte bara skrittas nu dom första dagarna, utan det är att han inte får ha ryttare på ryggen. Så det blir nog prommenader och så ska jag nog prova att tömköra honom hade jag tänkt, vilket jag aldrig har gjort förut. Longering är dock uteslutet med tanke på slitaget att gå på volt för honom.

Med tanke på det här bakslaget vi fick nu så ska jag lägga hoppningen lite åt sidan, och fokusera mer på markarbetet. Efter den här skadehistorian sedan 2009 så har han tappat mycket och inte kommit riktigt tillbaka i 100% form. Jag förstår precis vad hon menar med att han är vinglig i bak, så jag ska verkligen lägga fokus på att stärka upp honom på nytt. Så han blir stark i bakkärran och orkar att bära sig på ett bra sätt som är skonsamt för hans kropp. Nu dom här dagarna som jag ridit så har jag verkligen fått honom att jobba bra, och när han kommer till det arbetet som är bra för honom så orkar han ingenting och blir trött fort. Så om han ska kunna hålla för hoppning så måste nog grundarbetet med att få honom stark i kroppen sitta, så han inte går på reserven och sliter på kroppen.

Så när han får börja ridas normalt igen så ska jag ta hjälp med att dels låta någon annan sitta upp på honom och sedan hur jag själv ska jobba med honom. Jag har inte brottom med att få ut honom på hoppbanan, utan ska han hålla så måste han byggas upp igen. Han är känsligare än andra hästar och kommer antagligen att bli halt igen om jag bara dunkar på. Har inte så många val, utan vi kör på såhär :) Vanligt markarbete har han visat att han håller för, så det är bara att köra på!

Curre och jag 2009, bara kanske en månad innan allt började.
Ser ni hur grå han var? Nu är han snart flugskimmel helt och hållet!Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0