Dagens ridning

Eddie- Red först ut honom en sväng och jobbade honom sedan på banan. Han var lite bökig, precis som han brukar efter att han inte har jobbats igenom ordentligt. Slog med huvudet och var inte riktigt framme till bettet. Men efter lite överrgångar, tempoväxlingar och lite sidvärtsrörelser så kändes han ganska fin. Fortfarande lite protester, men mycket bättre än i börja av passet.

Curre- Red honom till Kungsberget och klättrade. Klättrade först i barnbacken och skrittade sedan på asfalten där det är plant och sedan klättrade vi en bit till tills vi kom till en skogsväg som leder ner till Botjärn. Man behöver alltså inte klättra nedför, vilket är bra då det är ganska brant. Tror att det sög bra i bakbenen på Curre då han tyckte det var väldigt jobbigt! Travade sedan av på grusvägarna i en lång och låg form, han kom igång och jag fick ett riktigt gung i traven, jättefin var han!

Utsikt från Curres rygg där vi klättrade 


Hästarna

I förggår så skulle jag rida en bomövning hade jag tänkt med Curre, dock så gick det inte alls. Han var seg för skänkeln, jag blev irriterad och fick inte igenom något alls kändes det som. Usch, kändes inte alls bra... Igår så tog vi en lite lugnare tur, först ut ca en halvtimme och sedan lite lätt trimm på banan. Red då som jag ska på honom, lugnt och sedan öka kraven gradvis och bara fokusera på takten och att han lyssnar för skänkeln. Då börjar han långsamt ta längre steg och tillslut har man honom där man vill, i ett bra arbete där han tar stöd och jobbar på! Som han var i förrgår och igår så är skillnaden som natt och dag, helt otroligt. Igår så jobbade han riktigt bra, jag kunde öka/minska i samma form, länga ut halsen och han gjorde klockrena byten. Såå fin!

Eddie har dom senaste dagarna fått vila någon dag för mycket, bland annat i förrgår då jag bara han upp till ridbanan inan det började åska... Så igår var han överspänd och jag fick ägna hela passet till att få honom luugn och avspänd med endast skritt och travarbete. Galopp är ingen idé såna här dagar då han bara stressar upp sig, så det är bäst att bara fokusera på att få honom avspänd. Han blir så att han överreagerar på allt, om det kommer någon, ett barn skriker eller bara att han slår i en sten så far han i luften. Inte jättekul är han såna dagar, men vi redde ut det ganska bra :)


War Horse

Hyrde filmen War Horse igår, som den hästnörd man är så måsta man ju se denna film! Recencionerna jag har läst har inte varit så bra då den tydligen skulle vara töntig (vilket djur, i detta fallet hästfilmer lätt kan bli). Men jag tyckte faktiskt att den var ganska bra! Skilldrar bra hur hästarna faktiskt hade det under kriget och det var en fin historia. Jag som hästmänniska tycker att den är värd att se!

Andra bra hästfilmer är Seabiscuit och Seretariat som båda handlar om kapplöpningshästar. Ganska kul att se hästfilmer ibland :) Visste ni förresten att Steven Spielbergs yngsta dotter tävlar i Hoppning? Kanske därför som han valde att filmatisera War Horse.


Planering Entiego

Det här året så har det verkligen släppt något för Eddie och mig. Han har utvecklats massor och det har äntligen börjat fungera på tävling. Från att 2010 och 2011 gjort sammanlagt kanske 4 felfria grundomgångar/clear rounder så har han hittils en felfri 90cm, två 0+4 fel och tre dubbelnollor i 100 och 105cm på ett halvår. Det måste ju ändå räknas som framsteg! Målet just nu är att debutera 110 och göra bra resultat även där, sedan att kanske starta någon dressyr mest på skoj.

Träningsmålen just nu;
-Avspändheten, få honom att acceptera hjälperna och lita på mig oavsett situation. 
-Fler växlar, kunna variera tempo och steglängd men ändå behålla avspändheten och formen.
-Stärka upp galoppen ytterligare och få honom stadigare med hjälp av förvänd galopp, övergångar, bomarbete, småhinder osv.

Markarbetet fungerar mycket bättre nu, han har blivit starkare, känns stadigare och vi samarbetar bättre = hoppningen fungerar bättre. Största problemet är dock att han är en häst med mycket blod och spänner väldigt lätt till för saker eller situationer och då är det som att backa tillbaka 10 steg. Sen är han otroligt känslig för hur jag rider, man får använda lite känsla och ha tålamod med honom helt enkelt. Men där ligger träningmålen för att vi ska kunna komma ett steg till i hoppningen!

 

Planering Cuwento

Så som det ser ut just nu med Curre så kommer jag att vänta lite med hoppningen och lägga allt fokus på markjobbet. Han fick ju ett bakslag här i maj och för att undvika ett till så måste jag helt enkelt ändra på något och inte bara köra på och tro att det ska bli bra.

Efter att han blev skadad första gången så har han aldrig kommit riktigt i form igen då det har varit så upp och ner och han har därför tappat mycket styrka. Så det som jag ska lägga fokus på nu är rakriktningen, lösgjordheten och att stärka upp honom igen. Han är en stor och tung häst som dessutom har svaga framben, vilket gör att han måste jobba på rätt sätt för att det inte slita på honom i onödan. 

Just nu så kan han gå riktigt bra vissa dagar, för att sedan inte gå alls lika bra andra dagar. Det går ofta lite i perioder, men bäst går han om han hålls igång ordentligt varje dag och sämst efter att han har vilat. Ett steg fram, två tillbaka kan beskriva det ganska bra. Men framåt tycker jag ändå att det går!

Träningsmålen just nu;
-Rakriktningen, in med högerbogen och hålla rumpan på plats så att den inte far åt vänster.
-Kvickare för skänkeln och att han trampar på ordentligt med bakbenen.
-Få honom starkare med hjälp av stärkande arbete så som övergångar, förvänd galopp, klättring, bomarbete osv.

När punkt 1 och 2 fungerar så blir han automatiskt eftergiven, dock så är det inte så lätt att få till det alltid. Men när dessa punkter börjar fungera lite bättre så bygger vi vidare med kuber, studs och småhinder. Bara jag håller mig till planen, har tålamod och jobbar målinriktat så kommer det att sakta men säkert gå framåt :)
Status åt ridsporten

Har ni sett den nya Volkswagen reklamen? Jag gillar den!

 


Understimulerad skimmel

Min häst är verkligen för rolig, haha! När vi skulle ta ut hästarna på morgonen så hittade Angelica min Trust keps i strimlor. Vart tror ni att vi hittade den? Jo, i Curres box! Han är expert på att dra in saker i boxen och sedan förstöra, helt otroligt. Vi har korgar som hänger på hans box, men hur man än försöker att lägga undan sakerna så lyckas han på något satt stoppa ut mulen genom hålet ovanför krubban och norpa åt sig något med hans snok. På hans samvete finns det allt möjligt, men värst är nog radion som han lyckades få tag på och stampade sönder.

Han har verkligen en helt underbar personlighet, haha. Älskar att pilla och greja med saker, en riktig buse. Man man ska inte tro att man kan uppehålla honom genom att köpa eller fixa något som man tycker att han ska leka med. Nej, det är tråkigt. Att själv få tag på saker och ha sönder, det är roligt! Allt som är nytt och spännande, det är kul! Lite rolig är han allt, haha...


Såhär snygg var kepsen efter en omgång med Curre. Vissa har hundar, andra har hästar... Gillade den här kepsen ganska mycket ändå ;) 

Nytt träns

Nästa inköp i hästväg (förutom en sak jag har beställt till mig själv, längtar tills den kommer!) blir ett nytt träns till Eddie. Just nu har han ett remontträns från Hööks i ljusbrunt + ett par Dyóntyglar i nut, mörk/rödbrunt ungefär. Tyglarna köpte jag förresten begagnade på en hästloppis för 100kr, då nypris ligger på ca 900kr så tyckte jag att det var ett fynd! Avskyr vävribbtyglarna som egentligen passar bättre till just det här tränset, men nu får det vara omatchat.

Men åter till tränset så köpte jag det bara för att testa remont på Eddie och när jag sedan köpte den bruna CWD förbygeln så var remonttränset det enda bruna jag hade. Mamma hatar det och jag är inte sådär jätteförtjust i det, varken kvalitén eller färgen, hehe. Så jag hade tänkt att skaffa mig ett nytt, snyggt som dessutom matchar färgmässigt. Tror ni jag hittar ett som passar in på mina krav? Nix...

Kraven jag har är att det ska vara ett med achennosgrimma, mellanbrunt/åt det rödbruna hållet, silverspännen, ganska smala remmar och bra kvalitét (ca 1000-2000kr). Borde inte vara så svårt, men tydligen! Antingen så är det fel färg eller fel spännen, alltid. Helst av allt så hade jag velat ha ett från CWD, men då BARA tränset går på drygt 3000 så känns det inte riktigt aktuellt, hehe.


Förbygeln, som tränset ska matcha.

Förbygeln kommer ganska säkert att mörkna ännu mer då jag har sett andras göra det, så vill inte köpa ett för ljust. Rödbrunt kanske skulle passa bäst? Riktig svår färg, eller jag som är kräsen!


Det enda som jag har funderat på nu är Dyóntränset på bilden ovan. Ganska bra i frägen och silverspännen, är nedsatt till 2199 (ord. 2495) utan tyglar på Ryttarstugan.se

Fast allra hellst detta... Det här tränset är för övrigt samma färg som min förbygel, som dock har mörknat efter putsning.

Någon som har ett tips på ett träns som skulle passar in på mina krav? Skriv! Har en känsla av att det inte blir något nytt på ett tag, hej kräsen. Jo tack! ;)Fler bilder från Romme


Checka gas!


Lite stark, nästa ögonblick är bilden nedan

Dagens ridning

Curre- Red först ut en sväng och jobbade honom sedan en stund på banan. Fortsatte att jobba med rakriktningen och att hålla honom aktiv i bakkärran, lite samma som vi gjorde för Frida. I mellanåt så jobbade han på riktigt bra, men sedan tar det emot lite när han börjar bli trött. Den förvända galoppen fungerade ganska bra, även om det är lite motigt och krångligt med högergaloppen. Men han jobbade på bra ändå! Känns som att jag börjar komma åt honom nu, så känner mig riktigt taggad på att jobba på såhär och stärka upp honom :) 

Eddie- Skrittade ut honom ca en halvtimme.


Framridningsbilder Romme


Kommer ett gäng till med fler bilder!

Tävling Rommetravet

Var som sagt till Borlänge och Rommetravet med Eddie igår, på midsommar och allt. Första grästävlingen på 2 år (sista och första var också i Romme), vilket var bra träning.

100cm bed. Clear Round- 9 fel
På framridningen så kändes han fin och avspänd, dock nästan lite "dämpad". Kan inte säga att han var seg eller loj, men lite mera dämpad än vanligt (säkert värmen). På banan så kändes han fin innan start, men precis när jag skulle rida mot första hindret så får han syn på en hög med bommar som ligger utanför staketet och springer på tvären mot första. Till andra hindret som låg på en 90 graders båge så höll jag inte ut riktigt, plus att han var lite stirrig redan och vi fick ett stop där. Tror att det berodde på att jag inte höll ut riktigt, och när han stirrig som han redan var fick syn på grinden så blev det stopp då jag inte höll om ordentligt. Till kombenationen så blev han också tittig för något utanför, vilket gjorde att jag fick rida på honom och vi rev in. Efter det så slappnade han dock av och dom sista 4 hindren gick problemfritt.

100cm bed. i två faser- 0+0fel, första utanför placering
Han kändes ganska fin på framridningen även här. Banan i den här klassen var samma grund som klassen innan, plus en omhoppning. Så vi kunde rätta till felen i föregående klass och var nu felfri i första fasen. Dock så hade jag ingen riktigt bra känsla, vilket jag inte hade i första klassen heller. Känner inte riktigt avstånden, utan det känns "tomt" framför hindren. Vanligtvis så brukar jag bli stressad då, men nu försökte jag bara att lösa problemen och inte överge honom.

Han kändes lite spänd och jag fick inte riktigt till det, så jag svängde därför inte så mycket i omhoppningen utan satsade på en bra runda. Dessutom så var jag helt säker på att jag rivit i kombenationen, och tog inte innanför ett hinder till sista hindret vilket jag egentligen hade planerat. Visade sig sedan att jag kom första utanför placering med knappt en sekund, vilket hade betytt att vi hade varit placerade om jag hade svängt innanför... Tror att det här är fjärde gången på kort tid jag hamnar på den här platsen, haha... Men nog är det surt alltid, spelar ingen roll om jag försökt att rida snabbt eller inte ;) Vore så roligt om han fick bli placerad Eddie!

Hade ingen superkänsla och han var lite spänd, men jag är ändå nöjd! Vi har höjt vår lägstanivå och vi tog oss runt båda klasserna, plus att han hoppade allt tittigt i andra klassen utan tvekan :)

Kommer fler bilder 


Senaste dagarna

Jag har varit sämst på att blogga, men gör en liten update om hästarnas senaste dagar. Detta blir dessutom första inlägget på nya blogg.se! Något som är ett stort plus är att man numera kan svara på kommentarer, ett svar kommer då upp under kommentaren. Jättebra tycker jag!

Onsdag- Var in till Valbo och tränade för Frida med Curre. Det var Frida som jag tränade för innan jag bytte till GRS och det var också hon som provred Curre nere i Belgien innan vi köpte honom, så hon känner min buse bra. Hon satt först upp på honom och red igenom honom, sedan satt jag upp en stund och vi jobbade vidare med det som Frida jobbat med. Han kändes fin och vi kom åt honom riktigt bra, fick mycket tips och övningar som vi ska jobba vidare med för att få bukt med rakriktningen och få honom att jobba igenom.

Eddie fick på sig tappskon och jag red honom ett pass på åkern, vilket gick allt annat än bra. Blev lite ivrig och ville att han skulle ta stöd, vilket gjorde att han tillslut la sig i handen och blev tung och okänslig...

Torsdag-  Ändrade ridningen på Eddie och väntade nu ut honom (vilket jag brukar och ska göra), och han var som en helt annan häst! Avspänd, lätt i handen och jobbade på riktigt bra.Curre kändes lite trött i bakkärran sedan onsdagen, men jag tror att om vi bara jobbar på i samma spår så kommer det att bli riktigt bra.

Fredag- Tävling på Rommetravet med Eddie. Skriver ett mer ingående inlägg om det, plus att jag har lite bilder som Angelica tog. Curre vilade.


Ett tävlingsminne

En tävling som jag minns väldigt väl var när Curre och jag tävlade i Hedemora första året jag hade honom, alltså 2008. Det var våran första tävling på gräs och kanske även den första regionala? Minns inte riktigt, men första eller andra. Framhoppningen var på en grusbana en bit från själva tävlingsbanan och redan där levde han rövare. Bockade efter hindren och var allmänt stökig. När det sedan började närma oss våran tur och vi gick ner mot banan så blev han ännu mera taggad. För att inte tala om när vi fick komma in på banan! Före start så höll han på att bocka av mig och sedan var det full rulle. Tror att vi hade ett ner i första klassen om jag inte minns fel.

I 110n efter så var han nästan ännu mera taggad och tredje hindret som var en ganska maffig mur blev han helt lyrisk över! Fick inte riktigt hejd på honom till trippelbarren efter och han tröck av en bra bit ifrån, till och med min mamma hörde hur han stånkade till, haha. Sedan fick jag lite hejd på honom och vi kom i felfria i mål. Curre var vid det här laget 6 år och gick i avd. B och detta var våran andra felfria 110 vilket betydde att vi var kvalade till avd.A. Det var verkligen något med den här gräsbanan som gjorde honom helt lyrisk, kanske flashbacks från när han tävlade i Belgien? TYVÄRR så finns ingen av rundorna på film då kameran krånglade har jag för mig, men däremot några bilder från första klassen.


Över lag så var Curre en väldigt busig häst när han var yngre och framhoppningar var alltid spännande. Han ansåg sig själv vara "störst, bäst och vackrast" och kunde springa åt andra hästar och man inte passade honom. Att göra iordning honom på tävlingsplatsen var också lite krångligt då han alltid var så taggad. När vi passerat startlinjen så har det dock alltid varit fullt fokus på uppgiften.

På senare år, efter skadan och i takt med att han har blivit äldre så har han dock lugnat ner sig väldigt mycket, även om han fortfarande älskar att komma ut på tävling. Efter hans skadeperiod så har han heller aldrig riktigt kommit tillbaka i samma form och blir fort trött då han inte riktigt har fått tillbaka styrkan. Men när han kommit i fullt trimm igen och han känner att han orkar, så tror jag dock att han kommer tända till igen! Just nu när vi markarbetar hemma så tycker han mest att jag är en jobbig typ som ställer massa krav, haha.Rommehoppet

Var jättesugen på att efteranmäla Eddie till 2 st 100cm på gräs i Romme på fredag, dock så hade han lyckats trampa av sig en sko idag... Han brukar kunna trampa av sig någon om det är nära skoning och dom börjar sitta löst, men nu blev han skodd i torsdags. Sen så var det en framsko han hade tappat, så vill inte rida honom då han blir så ömfotad. Tråkigt, men vi får se om hovslagaren kan få på skon snart. Än är det inte försent! 

Hade kännts bra att få åka ut och hoppa någon klass efter tävlingen i söndags som bara blev kaos. Överspänd häst och en ryttare som inte riktigt redde ut det (och red kasst) blev inte en så bra kombenation. Var i Romme och tävlade 2010, gick dock inte så jättebra då. Men det var trevligt där tycker jag, fina hinder och framridning/hoppning på både gräs och grus. Hade egentligen velat debutera 110 snart, men det kändes bättre att ta två 100cm där i så fall då 110n var regional och blir dessutom på gräs. Känns bättre att ta debuten lokalt då jag ändå inte har någon brådska. Men vi får se hur det blir. Är jättetaggad på att tävla nu, så den här tappskon kändes trist!

Två bilder från Romme 2010Såg inte klok ut på den här bilden, haha...Dagens ridning

Curre- Red honom ett pass på banan med bommar. La bara ut fyra travbommar på volt och sedan två bommar med 17,5m i mellan på långsidan. Jobbade med skänkelvikningar där jag ville att han skulle lyssna för skänkeln och enkelt flytta undan, vilket var lättare sagt än gjort. Han är egentligen inte seg, men inte speciellt villig att ta i och stänger då av för skänkeln. Lägger man till spöet så får man bara en kortvarig reaktion, så det gäller bara att vara konsekvent och upprepa tills han lyssnar.

Lättade ur i sitsen i mellanåt och travade över bommarna i en lägre form. I galoppen så försökte jag bara att få honom rak och varierade mellan 5 och 6 galoppsprång mellan bommarna. La inte så stort fokus på att variera sprången, utan mer på att han skulle vara rak och spåra. Han var inte lika framme och fin idag som han har varit tidigare i veckan, men i slutet så kändes han fin och trampade på bra. Det är myyycket arbete innan han är där han ska när det gäller liksidigheten, lösgjordheten och styrkan, men jag tror verkligen att det kommer att bli bra om jag jobbar på såhär, har lite tålamod och är konsekvent!

Eddie- Vilade efter tävlingen igår.


Släppte Curre på banan medan jag plockade fram bommarna, och han stod så snällt och fint.
Förutom när han skulle äta gräs längs kanten och martingalen åkte ner till öronen ;)
Shopping a lá sthlm

Var till Stockholm i fredags och passade då självklart på att besöka Stockholms ridsport. Ska ni till Sthlm eller är i Upplands väsby så tycker jag att ni ska besöka den butiken! Dom har mest lite finare märken och framförallt mycket kläder. Man hittar alltid en massa fint! Man skulle bara haft en större plånbok, hehe. Jag är sämst på att förklara vart butiken ligger, men finns en vägbeskrivning HÄR.

Jag fick med mig en täckgjord från Dyón, blå/beige som matchar mitt Schockemöhle täcke i samma färger. Gick faktiskt bara på 109kr. Sen köpte jag även en flughuva på Horze. Stod och velade mellan L och XL till Curre, men tog till slut den sistnämnda. Tur det, då den nästan var för liten! Kanske att Eddie får ta den istället. Fördelen med att ha två hästar i olika storlek, det den ena inte kan ha kan oftast den andra ha ;)


Tävling Gestrike sportryttare

100cm-23 fel

Gick inte sådär lysande direkt, med det är sånt som händer! Eddie var väldigt spänd och stressad idag, redan när jag skrittade fram så taktade han och var okontaktbar. Det finns ingen framridning på den här tävlingsplatsen, utan man kunde bara rida fram efter en sandväg i skogen. Bara det gjorde att han blev stressad över att dom andra hästarna försvann bakom träden osv. Det mest optimala med honom är att kunna rida fram ordentligt och lösgöra honom på volter istället för att ta i honom när han blir spänd. På framhoppningen så var han jättespänd, sköt ut rumpan åt vänster och studsade fram.

På banan så gick 1-3 bra, men på fyran så rider jag iväg på en aaaldeles för stor distans som inte ens fanns, så fick ett stopp där. Tredje gången jag gör såhär, vilket är big no no!!! Efter det så satte jag ihop honom och tänkte hellre ett språng till än att rida iväg honom, vilket gjorde att jag hamnade mitt i mellan 6 och 7 språng på en distans där det skulle vara 6. Blev ett stopp där också, då han var lite skärrad och jag inte bestämde mig. Fick med oss 2 bommar också, plus tidfel. Bestämde mig att stryka 110 då han inte alls kändes mentalt redo för det idag, bättre att göra det en annan tävling med bättre förutsättningar. Har inte brottom alls.

När han blir såhär spänd så blir han svår att få kontakt med, jag hittar inte någon riktig rytm och det blir pannkaka helt enkelt. Gick knappt att byta galopp och han studsade så jag nästan for ur sadeln när jag skulle ta i honom. Kändes faktiskt mycket värre än vad det såg ut på filmen. Tråkigt när han har gått så bra, men det är bara att ta nya tag till nästa tävling :)

Angelica tog några bilder, dock så började det att duggregna när jag skulle starta, därav kvalitén.
Dagens ridning

Eddie- Red bara ett kortare pass på banan då han ska tävla imorgon. Jobbade med lite övergångar och sidvärts och han kändes ganska fin. Jobbade fint fram till bettet och stundtals så trampade han på riktigt bra. Dock så var han inte helt avslappnad, utan spände till lite ibland. Min syster hoppade, så det var säkert det som gjorde att han blev lite spänd. Dock så måste jag vara mer fokuserad och ha ett bättre upplägg känner jag. Nu blir det att jag rider runt lite för mycket, någon övergång här och flytta lite här. Skärpning på den fronten!

Imorgon så är det Jäderfors som gäller, 100cm och debut i 110cm. Taggad! :)

Curre-
Vilade idag.

Dagens ridning

Curre- Red ut honom ca en halvtimme först, mest skritt och lite trav där jag jobbade med övergångar och lite sidvärts. Jobbade honom sedan en halvtimme på ridbanan där han han var fin! Kommer verkligen åt honom på ett helt annat sätt nu, han svarar upp för skänkeln och jag får ett mjukt stöd i handen, vilket gör att han börjar trampa på och får lite schwung i steget. Jobbade på med övergångar och lite sidvärts för att få in det där vänstra bakbenet som han puttar ut och han jobbade på bra. Dock så blir han lite trött efter ett tag, tappar drivet bak och blir lite glapp i formen. Men bara jag är på och snurrar igång bekbenen igen så tar han ett fint stöd igen.

Han har varit likadan hela veckan, såå fin och ridbar! Visst att han kan bli mycket rakare och bärigare, men jag har en helt annan känsla i ridningen nu mot för förut. Han svarar upp för hjälperna, tar stöd och jobbar igenom kroppen. Har verkligen hittat en ridning som fungerar bra på honom nu!

Eddie-
Red honom efter att vi kom hem från Gävle, runt 9-tiden. Dock så är det så ljust om kvällarna, så man märker ingen skillnad när man rider, haha. Men han var fin han också, lite spänd varvat med att han jobbade på bra. Jobbade mycket öppnor och fokuserade bara att få honom avspänd och lugn, genom att själv vara avspänd och inte trycka på så mycket. Passet var kanske inte strålande från början till slut, men det känns ändå som att något börjar lossna. I mellanåt så är han väldigt avspänd och fin, men sedan så blir det lite jobbigt eller så får han plötsligt syn på något läskigt som stör koncentrationen.

Ponnyträning

Var in till Gävle och kollade på när min systers ponnygrupp tränade idag, sedan fikade vi efteråt då det  dels var sista gången och sedan för att Leif fyller jämnt snart! Så vi fikade med tårta och annat gott, sjöng och så fick han en present av dom i gruppen. Jag som syskon fick hänga med där på ett hörn, men trevligt var det iallafall :)

Tog med mig kameran och fotade lite, alltid bra att träna. Fotade dock inte jätteseröst och ljuset var väldigt skiftande, ena stunden ljust och andra så gick molnen igen. Sen så vill man inte vara i vägen när det är träning, så vinklarna kanske inte är dom bästa. Meeen, några bilder blev det i alla fall! Slänger upp några stycken här som jag har hunnit redigera, resten kommer senare :) Tar sin tid att gå igenom och fixa.

Svar på fråga

jonna pernsjö om Tävlingsbilder Svärdsjö:
Hejsan! Har du fler bilder än de ovan?:)

Hej! Jag tog inte så många bilder, men jag har några fler. Är det du på skimmeln som jag la upp? I så fall har jag några till, maila mig bara på veronica.sroka@hotmail.se så kan jag i så fall skicka dem :)


Eddie x2

Tog några bilder lite snabbt på Eddie innan jag släppte ut honom här om dagen. Hade mitt nyaste 55mm objektiv, och jag gillar det verkligen! Enda nackdelen är att man inte kan zooma, så jag fick hålla så långt ut på grimskaftet som det bara gick och ändå fick jag knappt med hela Eddie, haha. Inga superfina bilder direkt, men man ser vilken effekt man kan få. Har inte använt det "på riktigt" än, så måste se till att ta lite fina portträtt någon dag :) Dom blir verkligen superfina och skarpa, dock är dom här bilderna inte dom bästa.

Hoppträning 12/6

Sista hoppträningen för Leif den här terminen, tråkigt! Men vi hoppade iallafall en styrkeövning med studs, några linjer och två kombenationer idag. Vi som skulle tävla i helgen (vilket var nästan alla) hoppade till sist en bana. Under framridningen så jobbade vi på en stor åtta, där det var två galoppbommar utlagda på kortsidorna och sedan gjorde vi galoppombyte på mitten. Eddie var verkligen jättefin och jobbade på bra här! Det var något som lossnade när jag red honom igår, och han kändes verkligen balanserad och stadig mellan hand och skänkel. Inga protester, utan var lätt att korta/länga. Varierade mellan 5-7 galoppsprång vilket han gjorde bra, likaså bytena!

Hoppade sedan fram på ett räcke som han hoppade upp sig riktigt bra på i slutet, fick med sig både rygg och framben. Likaså serien gjorde han bra, verkligen skillnad mot för förut då han inte riktigt fick plats i såna här serier. När vi skulle hoppa banan så var jag dock inte helt nöjd med mig själv. Red iväg honom för mycket på ett räcke (big no no, speciellt med långhoppande E) och känslan var väl lite si och så. Men Eddie hoppade bra och gjorde sitt bästa, så jag är nöjd ändå! Han var så bra mellan hand och skänkel och väntade så pass bra i början, att jag inte riktigt fick det där framåttänket och hittade inte riktigt rytmen. Meen, huvudsaken Eddie skötte sig! :)

Har film från både förra veckan och idag som jag tänkte lägga upp lite senare. Var ett tag sedan jag la upp en träningsfilm har jag för mig? Men nu taggar vi för 110 debut i Jäderfors i helgen, ska bli spännande!
Tävlingsbilder Svärdsjö

Min syster var iväg och tävlade för någon helg sedan och jag passade då på att fotografera lite. Har börjat att enbart fota manuellt nu då man får ett bra mycket bättre resultat (om man lyckas med exponeringen) än om man fuskar med auto läge. Vissa bilder är lite överexponerade, men över lag så fungerar det bättre nu! Är verkligen såå sugen på ett nytt kamerahus då min D80 är ganska gammal och dessutom knasig med autofokusen. Höll i en riktigt trevlig Nikon på Mediamarkt igår, kliade lite i fingrarna... Synd att hästarna kostar så mycket, haha ;) 

Fuxponnyn under är alltså min systers ponny, Chino eller "Seabiscit" som han egentligen heter. En fuxherre på 18 år och med väldigt bestämda åsikter om saker. Dock väldigt fin!


Lite halvt besviken ryttare efter ha missat ett hinder på en annars felfri runda, haha. 


Bloggen

Jag känner verkligen att jag har delade känslor för min blogg just nu. Jag har dels inte haft någon vidare motivation och ideér, vilket syns på uppdateringen såklart. Men samtidigt så gillar jag ju att fotografera, redigera, pilla med designen och skriva med för den delen, men motivationen har liksom inte funnits där. Känns som att äsch, ingen läser eller bryr sig väl ändå. Men jag kanske ska göra ett ryck ändå, uppdatera lite om hästarna och slänga in lite bilder åtminstone. Finns ju några som tittar in här ändå, även om det sjunkigt såklart.

Får slå mig i huvudet så kanske fantasin och inpirationen kommer tillbaka, för den är far away just nu. Om någon har några ideér om inlägg så är det varmt välkommet iallafall! Jaja, det visar väl sig hur det blir :)
Visste ni att...

Peder Fredricsson är utbildad Grafisk tecknare? Vid sidan av hästarna så skapar han tavlor, grafiska profiler och logotyper. Det är han, om jag förstått det rätt, som ligger bakom flera kända loggor inom hästbranchen!

Några av hans loggor som ni säkert känner igen. Finns fler att se på hemsidan Grevalunda.com.


Understimulerad?

Hittade detta klippet på Hippson och jag fick mig ett gott skratt, haha! Sen så gör Angry birds låten det hela ännu roligare ;)

Dagens ridning

Eddie- Red honom ett pass på ängen idag, så himla härligt att rida på stor yta! Jobbade med mycket övergångar och även om han var spänd och lite tjafsig så är övergångarna verkligen bättre. Mellan skritt och trav så är han lydig och går kvar i formen, mellan trav-galopp så slår han sig fri ibland. I galoppen så var han väldigt spänd, så fokuserade mest på att få honom att spåra och att jag själv var väldgt lugn och att inte sätta för mycket anspänning i honom. Tillslut så slappnade han av lite och när jag travade av så försökte jag bara att själv vara lugn, rida lätt saakta, flytta lite lätt undan skänkeln och inte inverka så mycket på honom.

Tillslut så slappnade han av och blev mycket mer avspänd, och då blir han också stadigare i formen och överreagerar inte på allt. När han är spänd så blir han väldigt stökig att rida, drar i tyglarna, kastar med huvudet, ska dra iväg åt något håll och protesterar mot det mesta. Men när man får honom avspänd så blir han en helt annan häst, tar ett mjuk, stadigt stöd och får lite mera schwung i steget. Så jag måste försöka att hitta något bra sätt/ridning för att få fram det här även under hans "spända dagar".

Curre- Mamma prommenerade med honom ca 45-60min, något sånt. Vet inte riktigt hur lång tid det tar att gå runt den rundan. Men han hade varit snäll iallafall! :)


En halvsnygg bild på Eddie innan ridpasset idag

Fullblodsfölis

Min mammas kompis, som bor en bit från oss fick ett fullblodsföl i april. En riktig sötnos med attityd. Dessutom fin galoppstam, så det ska bli kul att se vad det blir av henne i framtiden! Åh, vill själv ha en fölis. En fin hoppstammad, en sån ska jag stå som uppfödare åt någon gång. Kan vara en fördel om man har ett sto och inte bara valacker i stallet, haha. Men tänk att få ha några föl varje år, som man sedan får följa i utvecklingen. Skulle verkligen vara roligt!


Tog iallafall några bilder på det fina fullblodfölet, som jag tänkte visa här. Tog dem i april, när hon bara var några dagar/vecka gammal :)
Bloppis

Har lite saker till salu som jag tänkte att jag kunde slänga upp här :) Sakerna finns även på hastnet.se, sök bara på Sroka. Frakten för allla sakerna utom stigbyglarna (som är tyngre) blir ungefär 44kr, huvan billigare.


Dressyrschabrak från Showmaster, ljusblått med guldfärgad passpoal strl full. Använt, men fint skick.
Pris: 80 kr +ev frakt.


Hoppschabrakr från Equliline, vinrött sammet strl full. Använt, men fint skick.
Pris: 200kr +ev frakt


Hoppschabrak från Exklusiv horse wear, blått sammet med guldkant strl full. Använt, men fint skick.
Pris: 200 +ev. frakt.


Pessoa schabrak, blått strl full. Använt, men fint skick.
Pris: 200kr +ev. frakt.


Flug/tävlingshuva från Lamicell, blå strl ponny. Använd, men fint skick.
Pris: 80kr +ev. frakt.


Stövelskaft från John Whitaker, använda men i gott skick. Lite sliten i resåren nere vid foten och någon liten repa i lädret, men inget som stör.
Längd insida: 40,5cm
Bredd vad: 32cm.
Pris: 200kr +ev frakt.


Stigbyglar i mässing, strl Dam. Använda, men i gott skick.
Pris: 100kr + ev frakt.

Har även ett schabrak + huva från John Whitaker och en huva från Schockemöhle som jag nog också tänker sälja, kommer bild i så fall :)Återbesök med Curre

Var på återbesök med Curre igår, och det såg bra ut! Dock så tyckte veterinären att han var lite vinglig i bakkärran och inte hade riktigt samma schwung som innan han fick bakslaget nu. Han var 95% bra, men petig som den här veterinären är så var hon inte helt nöjd. Han fick en behandling i ryggen med muselavslappnande, samt i bakknäna (pratar inte om haserna) för att stbilisera upp för ligamenten där. Han har fått precis den här handlingen förut, och så fin som han var i vintras så tror jag att det hjälper. Veterinären som vi har till Curre nu är verkligen supernoga och otroligt duktig! Hon ser till helheten och går inte enbart efter böjproven, utan kollar alltid först hur han ser ut på rakt och böjt spår på hårt underlag först. Enda nackdelen är väl att hon bara pratar tyska och engelska, haha.

Men nu ska iaf Curre gå utan ryttare i 5 dagar och sedan ridas lång och låg i 5 dagar. Han behöver egentligen inte bara skrittas nu dom första dagarna, utan det är att han inte får ha ryttare på ryggen. Så det blir nog prommenader och så ska jag nog prova att tömköra honom hade jag tänkt, vilket jag aldrig har gjort förut. Longering är dock uteslutet med tanke på slitaget att gå på volt för honom.

Med tanke på det här bakslaget vi fick nu så ska jag lägga hoppningen lite åt sidan, och fokusera mer på markarbetet. Efter den här skadehistorian sedan 2009 så har han tappat mycket och inte kommit riktigt tillbaka i 100% form. Jag förstår precis vad hon menar med att han är vinglig i bak, så jag ska verkligen lägga fokus på att stärka upp honom på nytt. Så han blir stark i bakkärran och orkar att bära sig på ett bra sätt som är skonsamt för hans kropp. Nu dom här dagarna som jag ridit så har jag verkligen fått honom att jobba bra, och när han kommer till det arbetet som är bra för honom så orkar han ingenting och blir trött fort. Så om han ska kunna hålla för hoppning så måste nog grundarbetet med att få honom stark i kroppen sitta, så han inte går på reserven och sliter på kroppen.

Så när han får börja ridas normalt igen så ska jag ta hjälp med att dels låta någon annan sitta upp på honom och sedan hur jag själv ska jobba med honom. Jag har inte brottom med att få ut honom på hoppbanan, utan ska han hålla så måste han byggas upp igen. Han är känsligare än andra hästar och kommer antagligen att bli halt igen om jag bara dunkar på. Har inte så många val, utan vi kör på såhär :) Vanligt markarbete har han visat att han håller för, så det är bara att köra på!

Curre och jag 2009, bara kanske en månad innan allt började.
Ser ni hur grå han var? Nu är han snart flugskimmel helt och hållet!RSS 2.0