Tävling Hofors RS

100cm -15 fel, 12 hinderfel+3tidsfel

På framridningen till den här klassen så var han ganska tjafsig, slog sig fri och var inte ärligt framme till bettet. Han har var verkligen superfin mån-ons, sedan fick han gå en kravlös uteritt med min syster i torsdags vilket verkligen kändes när jag red honom igår. Han är en häst som verkligen behöver jobbas lösgörande varje dag, även om det bara handlar om skrittarbete. Men även om han kändes jobbig på marken så försökte jag bara ignorera det och checka gas och broms.

På framhoppningen så var han jättekonstig, hoppade spänt på räcket första gången och sedan tvärstannade han tre gånger i rad? Trots att vi kom bra så bara tvärstannade han. Fick sänka det och då hoppade han, dock spänt. Höjde sedan räcket och hoppade även oxern som det inte var något krångel med, dock var han väldigt spänd. Vet inte varför han betedde sig som han gjorde på räcket, kanske att det blev "för mycket" i huvudet på honom? På banan så rev vi först tvåan, låg bra men antagligen så petade han ner det för att han var spänd. Trean fick vi ett typiskt spänd Eddie stopp då han tyckte dom vita lådorna under var läskiga. Resten av banan hoppade han felfritt, fram till sista hindret där jag red iväg honom lite stort så vi petade ner det.

Debut 110cm -13fel, 12 hinderfel+1 tidsfel

Var lite i valet och kvalet om jag skulle starta 110n, men med tanke på att han var ungefär likadan i Borlänge och sedan hoppade klassen efter felfritt så bestämde jag mig för att köra. På framridningen så var han likadan som första klassen, fokuserade dock bara på att få honom avspänd. På framhoppningen så var han först ganska spänd, men jag lättade bara ur i handen och klappade honom massor när han gjorde rätt. Tillslut så slappnade han av och dom två sprången vi gjorde på oxern var riktigt bra! Han välvde ryggen och fick lite höjd i språnget, samtidigt som han sänkte halsen utan att slå upp huvudet i landningen. Stoor skillnad mot första klassen!

På banan så hoppade han ett bra, på tvåan som var en gul grind som många stannat på tittade han till lite på men tog ett stort skutt över! Mot fyran så rider jag dock som ett (ursäkta uttrycket) jävla arsel, hittar ingen distans och börjar backa istället för att rida på i rytmen... Väl vid hindret så har vi inte mycket till fart, dock försökte stackars Eddie ändå och vi hamnade mitt i. Han försökte och ville verkligen hoppa, grymt arg på mig själv... Rider an igen och vi får då ett pet, antagligen för att han kanske var lite spänd pga det innan. Sedan hoppar han resten fint, på sista linjen som var otroligt dumt byggd så höll jag inte ut ordentligt, plockade bort ett språng och fick rida på honom ganska mycket framåt. Han var dock jätteduktig och hoppade av, men fick bommen på sista hindret med sig. 

Men jag är faktiskt riktigt nöjd med 110 debuten, felen var helt och hållet mina! Hade jag bara rullat på mot fyran och hållt ut bågen och ridit på 8 språng till sista så hade han i princip kunnat vara felfri, mer var det inte. Han hoppade mycket bättre och var mer avspänd i den här klassen och det kändes inte alls svårt för honom, förutom när jag gjorde det svårt för honom då. Känns så himla kul att vi äntligen tagit ett kliv uppåt! Tror att det har varit bra att vi ridit så många 1m som vi gjort och inte gått upp för fort, då 110 inte alls kändes speciellt svårt för honom. Nu är det bara att åka ut och få lite mera rutin i den här klassen också :)

Jag tycker att det syns stor skillnad mellan 100cm och 110cm bara man kollar på bilderna! I första klassen så släpper han rygger och kryper ihop, i andra så slappnade han av, höjde ryggen och fick lite språng!

100cm

110cm


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0