Tävling Avesta RK

100cm- 0+0fel
På framridningen så kändes han lite "överallt", spände sig lite, gick imot bettet och tog inte riktigt mina förhållningar, samt trängde sig lite för högerskänkeln. Men jag försökte bara att själv vara avspänd och inte göra någon affär av det och han spände av och lossnade efter en stund. På framhoppningen så hoppade han väldigt väl och bra, skulle dock ta ett sista språng innan vi gick in och han stannade bara sådär? Lite liknande som i Hofors, vet inte om han fick syn på något bakom hindret eller något. Tog om det och han hoppade bra.

På banan så fokuserade jag bara på att släppa bromsen och RIDA i rytmen, galoppera genom svängarna och vänta på distansen. Han kändes fin och vi hoppade ganska enkelt runt felfritt. Svängde inte så mycket, så hamnade några utanför placering. Men han var fin och hoppade väl!


110cm - 16fel +tidsfel
Han kändes mer avspänd på framridningen, men blev däremot lite spänd på framhoppningen. När han drog iväg efter hindren så tog jag tag i honom lite istället för att bara låta honom vara och gå in och jobba honom på en volt, så han blev  lite spänd och "struttig" i galoppen. Han blir då svår att hitta rytmen på och vi fick några stopp på oxern för att jag började plocka och vi kom för nära. Fick ett bra språng innan vi gick in, men han var överlag spänd där inne.

På banan så fick jag inte den där runda galoppen och mot ettan som låg på en tillbakasväng och sedan så galopperade jag inte genom svängen, utan kom lite bromsande. Han stannade då för att vi kom för nära, likadant på tvåan där jag inte blev klar i tid. Blev då arg på mig själv och släppte bromsen och RED i rytmen och väntade på distanserna. Han hoppade då 2-9 fint, med ett nedslag ut ur räcke-räcke kombenationen. Han hoppade lite spändare i den här klassen, så det var inte konstigt att nedslaget kom där. Men efter mina missar så kändes det bra och jag jobbade honom i rytmen och kändes då enkelt. 110 känns inte alls som några problem, men det är vissa saker som måste klaffa för att han ska gå in och göra en lika bra runda som första klassen. Jag måste låta honom vara och rida lite på hans villkor för att han ska spänna av, få den där runda galoppen och hoppa väl. Men jag är jättenöjd! Räknar vi från att vi hoppade om tvåan så var det en 4-fels runda ;)

Pernilla, som jag har tränat dressyr för sedan jag red C-ponny (har dock inte ridit för henne på ett år då hon inte kommer upp åt det här hållet längre :() var där och hon tyckte att han verkligen hade utvecklats! Sist hon såg honom var just i Avesta förra året, där det gick... Mindre bra. Vi åkte ut för att vi fick så mycket fel i andra klassen, hehe. Men det var roligt att höra från henne! :)

Pappa slutade att filma vid stoppen, då den här filmen är från när vi hoppade om tvåan. Har inte ens kollat på det som var innan, för det är glömt och nedgrävet redan ;)

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0