Hoppträning

Var in till Valbo och hopptränade med fuxarna (dvs Eddie och min syster+hennes fuxponny) hos Frida idag! Eddie har kännts jättefin både igår och i förrgår, avspänd och jobbat riktigt bra. Även idag så kändes han väldigt fin när vi red fram, avspänd och jobbade på bra. Trimmade lite på volten utan stigbyglar först, varierade tempo och flyttade både framdelen och bakdelen tills dom var lösgjorda och satte under sig bra. Som sagt så var Eddie fin och jobbade på bra! Även Frida tyckte att han så väldigt avslappnad ut och att han har blivit mer balansererad i galoppen.

Fortsatte sedan att guppa över kuber, följt av lite travhoppning, några linjer och en serie/kombenation. Kändes okomplicerat och Eddie hoppade avspänt och var med på noterna. Hoppade till sist en bana på runt 1m och sedan några högre språng då det är tänkt att han ska gå 110 i Hofors till Helgen. Banan gjorde han enkelt och det kändes bra! När vi hoppade några större språng, runt 120, så märks det dock att han inte riktigt har styrkan än. Vissa språng så hoppar han till riktigt bra, medan han kan ta med sig en bom om vi kommer lite för intill eller flackt. Men det kommer, han utvecklas hela tiden!

Jag tränade för Frida i början när jag hade Eddie, då han inte alls var mycket hoppad och bara for iväg efter hindren. Fick inte ihop honom alls och sprången var inte sådär jättebra alla gånger. Men hon tyckte att han utvecklats otroligt mycket och att han numera är reglerbar och balaserad. Även att det var roligt att se att han var så ambitiös och hela tiden försöker! Det har verkligen hänt mycket med honom under den tiden som jag har haft honom, så himla roligt. Han är inte den häst som har superlätt för sig, men har han en härlig inställning och med rätt träning går det sakta men säkert framåt! :)


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0