Flygfän

Idag när jag och min syster fixade i stallet så såg vi att hästarna var jätteirriterad över alla flygfän. Stod bara på samma fläck och försökte vifta bort allt. Vi gick då ner till dem och såg att dom var full av broms, speciellt Eddie stackarn hade dom invarderat! Han var såklart den som var mest irriterad och medan vi var där så försökte han springa ifrån all broms, vilket slutade med att han fick panik och började fara runt med världens fart i hagen. Curre var också jätteirriterad och vi bestämde oss för att helt enkelt ta in dem, vilket jag tror var uppskattat! Man såg verkligen vilken lättnad det var att bli av med all broms och kunna koppla av.

Usch, hatar verkligen att se dem så irriterad av all broms, flugor, mygg och satyg... Min systers ponny hade flugtäcke på sig, så han klarade sig mycket bättre även om han också var lite irriterad. Inte på långa vägar som Eddie dock, måste vara något med hans färg eller blod som gör att dom drar sig till just honom. Jag äger inget flugtäcke till min stora, men funderar verkligen på att skaffa. För det här är verkligen inte alls kul, särskilt inte när man inte är hemma och kan ta in dem när det är som värst. Usch och fy! Ett bra flugmedel måste jag hitta till att börja med iallafall.

Brukar ni använda flugtäcke till era hästar? Någon som har tips på ett BRA flugmedel mot broms och dylikt?

Det här täcket från Rambo ska vara behandlat med något som håller insekter borta, dessutom är Rambo från HW klart dom bästa täckena enligt mitt tycke! Kostar dock 1329kr hos stromsbergsgard.se.. "Rambo Flybuster är ett genombrott som kommer att hjälpa våra hästar att vara lugna och glada i hagen under sommarmånaderna."Kommentarer
Postat av: Annika

Flugmedel Absorbine Ultrashield 269 kr på hööks,kan jag rekomendera :)

2012-07-20 @ 08:21:47
Postat av: Cecilia

Effol bromsblock är toppen, tror de har det på ryttarstugan :)

Svar: Då måste jag testa det! :)
Veronica Sroka

2012-07-20 @ 09:14:35
Postat av: Annika

Jag kan rekommendera Flugmedel Absorbine Ultrashield 269 kr från hööks, :)

2012-07-20 @ 16:10:55

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0