Dagens ridning

Eddie- red honom ett pass på banan idag. I början så var han inte riktigt mellan hand och skänkel, men fokuserade bara på att vara lugn och jobba MED honom. Börjar man motarbeta så blir han bara spänd och "bråkig/stökig" att rida. Gav honom tid och jobbade efter hand med övergångar och att flytta på volten omväxlande med att lätta ur sadeln och rida lätt när han spände av.

Efter en stund så slappnade han av och jobbade jättebra, särskilt i galoppen! Riktig fin var han och jag fick känslan där man bara kunde glida med, bogarna var ganska bra på plats och han var bra mellan hand och skänkel. Jobbade med några byten, dock blir han antingen övertaggad och far iväg och byter snabbt eller så är han avspänd och byter med fram först. Vissa gånger så gör han klockrena byten, så det gäller nog bara att jag är konsekvent och gör dom tydligt. Men han var jättefin idag!

Curre- Fick börja rida honom idag, skritt och trav i fem dagar är det som gäller nu! Har regnat hela dagen, så grusvägarna var mjuka och fina (något positivt när det gäller det här mysiga vädret). Jobbade på med rakriktningen, in med högerbogen och få honom ut till vänstertygeln. När jag fick honom rakare och att ta med stöd på vänster så tog han ett fint stöd och jobbade på bra. Joggade bara och gjorde inget avancerat. Hade önskat att han var lite bättre framme, men annars så kändes han fin för att inte ha blivit riden på 5 dagar :) 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0