Återbesök Curre

Igår så var vi ner med Curre till Brunmåla, för en sista check. Han såg bra ut på böjprovet, men var inte riktigt helt hundra på volt på hårt underlag. Syntes liite på vänster något steg ibland. Inget farligt alls, men veterinären vågade inte riktigt lita på att det skulle hålla sig så han fick en behandligt för säkerhets skull. Så att det lilla som var nu inte skulle utveckla sig till något värre. Alltså inget farligt, men det är bättre att vara på den säkra sidan. Något som var positivt var att han såg oberörd ut på böjprovet, har vid det här laget lärt mig att läsa av honom ganska bra. Han ska nu prommeneras i 5 dagar, skritta och trava uppsuttet i 5 dagar innan vi kan rida på som vanligt igen. Efter 3 veckor så kan vi börja hoppa lite smått. Fram tills att han får börja trava igen så ska han gå i sjukhage. Behövdes inget återbesök, utan bara om det skulle bli något krångel.

Den största delen av tiden som jag har haft Curre har bestått av igångsättning känns det som. Är lite över 3 år sedan han blev skadad nu, men vad gör man inte? Dock så kan man inte hålla på i all evighet, utan det är nu han får bevisa vad han håller för. Jag hoppas verkligen att han kan hålla för hoppning på en lagom nivå. Tävling varje helg och tuffa meeting känns inte rimligt, men på en lagom nivå HOPPAS jag verkligen att han håller för. Iår så har han aldrig varit riktigt dålig, utan det som blev nu har vi komit på i tidigt skede.

Om Curre bara håller så är han min biljett upp i klasserna, det vet jag. Kommer inte att få en sån häst igen, inte på ett bra tag i alla fall. Hade varit grymt att få klättra i klasserna och få rutin med honom. Ärligt talat så känns det förjäkligt att det har blivit såhär med min drömhäst. Finns inget jag önskar så mycket som att han var frisk och kry som vilken annan häst som hellst. Men jag ska inte hänga läpp, utan tänka och fokusera på att just nu är han faktiskt bra! :)


Kommentarer
Postat av: Elin

Hej! Nu har jag frågestund på min blogg, och jag skulle bli såhääär tacksam om du ville ställa en fråga eller kanske fler!:) Den som frågar den bästa frågan får ett hemligt pris.. :)
Om det blir över 100 frågor så kanske jag svarar på frågorna i mitt livs första videoblogg, haha!:)
http://slowmotionphoto.blogg.se/2012/july/fragestund.html#comment
Kram Elin :)

2012-07-04 @ 15:32:41
URL: http://slowmotionphoto.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0