Tack Roffe!

Det var nog inte bara jag som satt med andan i halsen när Jerringpriset skulle utses i måndags, och vilken lycka när vår egen Rolf-Göran Bengtsson tar hem det! Dessutom med den största marginalen någonsin, hela 44% av rösterna! Det här tycker jag om något visar hur stor ridsporten faktiskt är och hur mycket vi kämpar för att den ska få synas. För det är ju faktiskt vi, TILLSAMMANS som har tagit vårt ansvar och röstat fram den som vi tycker var den mest värdiga vinnaren. Jag kan med stolthet säga att jag själv röstade på Roffe inte bara en gång!

Men som vi alla vet så är inte ridsporten särskilt accepterad av folk som inte själva håller på eller har en inblick i sporten, så inte helt oväntat har det blivit väldiga diskussioner där det skylls på allt möjligt. Är det inte röstkupper, så sägs det att ridsporten inte är en riktig sport eller att det är ju "hästen som hoppar". Dom riktiga sportfånarna tycker att det är helt vansinningt att en ryttare går och vinner ett stort pris på en idrottsgala, och det blir riktiga påhopp mot våran sport som dom ironiskt nog inte har den minsta kunskap om. Det är inte våran sport det är fel på egentligen, utan deras syn och inställning till den.

Ridsport har alldeles för länge haft en stämpel som "tjejigt och löjligt", och har inte fått den plats den förtjänar i media trots att vi är så många som utövar den. Folk vill inte inse att det är en stor sport i vårat land, och det finns ingen kunskap hos den ute bland folk. "Det är ingen riktigt sport", punkt. Hur många gånger fick man inte höra i skolan av killarna hur töntigt ridning var och att "hästar passar bäst på mackan". Det spelade ingen roll hur mycket man förklarade, det bästa var att bara ignorera eller hålla med om att vissa passar kanske som smörgåspålägg... Men nu plötsligt så står det en ryttare höst upp och har vunnit självaste Jerringpriset överlägset, hur gick det till?

Men jag tycker faktist att det här är ganska häftigt, för första gången så är våran sport i hetluften och den har tagit mer plats i media än någonsin! Det tar ett tag innan den blir accepterad, men jag tror att det här är startskottet för att media och folk i övrigt ska inse hur stor ridsporten faktiskt är. Kanske, kanske kommer dom negativa och nedlåtande kommentarerna om ridsporten att avta i framtiden? Vi är åtminstone för första gången på god väg tycker i alla fall jag. Vi måste bara ge folk tid, att förstå att ridsport är lika mycket sport som vilken annan idrott som helst.

Men ett som är säkert, det är att tack vare våran Rolf-Göran Bengtsson så har ridsporten börjats synas. Hans prestationer är minst lika mycket värda som vilken annan idrottsman som helst, PUNKT!
Kommentarer
Postat av: Gaia

Hi from Italy!

beautiful picture!

I'm a show jumping rider, visit my blog: www.iconadeironchi.blogspot.com

2012-01-19 @ 12:01:55
URL: http://www.iconadeironchi.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0