Hoppträning

Idag började hoppträningarna för Leif igen, och kl. 8.00 på morgonen så var vi på plats! Vi trimmade lite gemensamt först och red sedan en liten styrkebana med travhoppning, linjer och kombenationer med hjälpbommar. När vi travade så jobbade vi med det vanliga med att få dom liksidiga och ut på den tygel dom tar mindre stöd i. Jobbade på volten som vi sedan minskade i travarbetet, och i galoppen så jobbade vi med att galoppera på ute på stora volten och sedan samla ihop på en mindre volt.

Jobbade även med förvänd galopp vilket inte alls gick något vidare, så det måste vi verkligen jobba vidare med. Men annars så kändes han fin och jobbade på bra idag! I vänstervarvet så försvinner han ut lite på yttersidan, men bara man jobbar med att ligga lite steget före och stänga till yttersidan så blir det bättre. Annars så är jag nöjd med honom och han kändes fin på marken för att inte ha blivit så ordentligt riden.

Jobbade sedan med tre upphöjda bommar med 5m mellan (ett kort galoppsprång), och där jobbade han på riktigt bra tycker jag. Jag fick ihop galoppen och hade en riktigt bra känsla, såg lågt ifrån hur jag låg till och det var bara att rulla på. Jobbade sedan med travhoppning och några linjer, vilket han gjorde bra. På slutet så satte vi ihop allt till en liten bana, vilket han enkelt skuttade runt! Några språng låg på runt 1,10, men han skuttade runt utan att någon bom föll ner! Från räcket till kombenationen med räcke-räcke så red jag först på 8 språng, men fick sedan ta på 7 för att utmana honom lite i kombenationen. Hade det varit för vi säger ett halvår-år sedan så hade han fått det jättetrång och rivit ut, men nu klarade han det utan problem. 

Det var någon gång som jag inte riktigt fick ihop och honom på bakbenen, och då gjorde han något knasigt språng. Men bara jag har honom på bakbenen så börjar sprången bli allt bättre. Ni skulle sett oss för ett år sedan, jisses. Nästan varje träning så var i i hindren, han hoppade grymt långt och fick aldrig plats, spände ryggen och rev med bakbenen. Det var riktig kaos ett tag, och jag blev bara mer och mer frustrerad... Men vi har kämpat på, och det är så OTROLIGT kul att det har börjat fungera så ni anar inte! Idag så tutade vi runt en liten bana på nästan 1,10 felfritt, jag får tillbaka honom mellan hindren och han har börjat hoppa igenom kroppen. För första gången så känns det som att jag kan rida och påverka honom!

Är så himla nöjd med honom, det har verkligen varit värt allt slit. Det spelar ingen roll om han inte blir någon "stjärna", utan det är känslan att lyckas med något som har kännts omöjligt som är min drivkraft till att fortsätta. Han har utan tvekan utvecklat min ridning massor! Duktiga, duktiga häst! Ska prova att ladda ner ett nyare moviemaker, så ska jag se om jag kan klippa ihop filmen från sista träningen före uppehållet så ska ni få se :) Blev tyvärr ingen film från idag.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0