Hoppträning 25/1

Var in till Gävle och hopptränade med Eddie på morgonen. Idag var det självständig framridning och sedan banhoppning på schemat! Jobbade med små tempoväxlingar och att få honom jämn på tyglarna och fram till bettet under framridningen. Tycker att han jobbade på ganska bra där och speciellt i galoppen så satte han under sig bra. Började sedan att hoppa fram på räcket som är nr 5 och 8 på min fina skiss, och då med bom framför och bakom. Red i höger galopp och vände upp från väggen, dock skulle vi inte vända upp för snävt utan ha några galoppsprång att rulla fram till hindret. Målet var att rida på hela galoppsprång fram till hindret, och få ett lite kortare sista språng så att hästarna hoppade upp sig. Eddeie skötte sig fint och hoppade bra här.

Sedan hoppade vi fram på oxern (nr. 1/6) åt båda hållen, bland annat så vände jag upp från höger och hoppade den nedåt, och skulle då vända till vänster innan väggen i landningen! Men tro det eller ej, det gick faktiskt! Eddie brukar ju ha en tendens till att hoppa långt och fara iväg. Hoppade även linjen 2-3 och hoppade sedan fram lite på ett räcke innan det var min tur att hoppa banan. Hoppade banan på ca 1,10m, och det flöt på fint med Eddie! Fick dock ett språng för mycket mellan 2-3 och kom lite för dåligt in i trekombin, så hoppade om det. Annars så var han fin!

Han går verkligen från klarhet till klarhet. Fick ett stopp idag då vi kom lite vingligt och jag inte höll om riktigt, han tar inte saker i egna händer utan vill ha 100% support från mig. Men annars så flöt det på, och det var inte många bommar som föll alls. Min känsla på hinder var dock inte super, men det tar nog någon träning innan jag hittar banhoppningskänslan igen :) Leif påpekade återigen att han utvecklats  och att jag bara ska fortsätta så som jag gör. Är riktigt taggad på att starta tävlingssässongen med honom!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0