Helena Persson träning

Tränade ju som sagt för Helena Persson med Eddie i söndag och måndags! Är lite sen att skriva om träningen (hehe), men tänkte att jag skriver ihop ett litet inlägg ändå.

Första dagen så började vi med att trimma dem lite i trav på ett avlångt spår, längst ner mot kortsidan så skulle vi flytta ut dom för innerskänkeln och sedan vända upp innan oxern som stod på medellinjen och då vara på med ytterskänkeln och rida rakt fram. Detta var ett förberedande arbete då vi senare skulle hoppa oxern på kortsidan. Gick sedan in på volten och jobbade i trav och galopp. Jobbade även med några ryggningar där hästarna skulle sätta under sig och rygga för skänkeln, inte för handen. Jobbade också med förvänd galopp på en åtta över hela ridhuset, men det gick som vanligt inget vidare för vår del. Eddie är lite svag i galoppen och orkar inte hålla den förvända, så det är något vi måste jobba med! Men annars så jobbade han på bra under framridningen, lite stark och ville inte riktigt sätta under sig i galoppen dock.

Sedan började vi med att hoppa ett räcke med bom framför och bakom, som vi sedan skulle hoppa snett över och ut till hörnet på kortsidan och vända upp på oxern på kortsidan som blev högre och bredare allt eftersom. Mot slutet så blev det högre och svårre än vad vi brukar hoppa, men han skötte sig riktigt bra. Fick ett stopp på oxern då jag blev lite för ivrig i svängen och red på honom på en alldeles för stor distans. Efter det så blev han lite försiktig, men det släppte sedan och han hoppade jättefint. 

Andra dagen så red vi fram själva och sedan var det mer banhoppning. Hoppade fram på en åtta över ett räcke och en oxer som stod som ett V ungefär. Där skulle vi vara noggran med att rida rakt både framför och efter i rätt galopp. Fick lite tips här om att rida ut ordentligt innan jag vände upp på hindret, lägga lite vikt på innertygeln över hindret så han skulle landa i rätt galopp och sedan rida rakt efteråt och svänga där jag bestämt. Eddie far ju gärna iväg efter och då underlättar det att landa i rätt galopp då han far iväg lite ytterligare när jag måste byta. I tex. vänster varv så vände jag först upp för tidigt och var då tvungen att svänga höger för att landa i rätt galopp, och sedan vänster igen för att rida ut i hörnet. Så att rida ut redan innan löste det hela, något jag defenitivt ska tänka mer på! Red sedan kortare vägar, vilket gjorde att han var tvungen att balansera upp sig.


Ungefär såhär (inte lätt att rita utan mus!)


Hoppade sedan en bana där jag inte hade en jättebra känsla till att börja med, men Eddie skötte sig däremot bra! Det var en gång som vi kom lite kort in på en linje och då jag var lite sen med att rida fram så fick jag rida på ganska mycket dom sista galoppsprången, vilket gjorde att vi kom stort in i kombenationen och han bröt då ut en gång. Fick även ett stopp på en trippel där jag helt enkelt red dåligt och vi kom tokigt. Han tar inga egna initiativ, utan blir osäker när jag redan innan ser att vi ligger fel och "ger upp". Men utöver det så jobbade han på riktigt bra och min känsla blev bättre allt eftersom. Hoppade två rundor, och sista rundan låg på runt 110cm. Sista svängen så skulle vi vända upp väldigt kort på en ganska stor oxer, och Eddie klippte i och hoppade riktigt fint!

Helena påpekade, precis som Leif, att han hoppar långt och får det svårt när han kommer nära. Saker som jag kan jobba med är tex. att hoppa med bom framför och bakom för att få honom att hoppa rundare, att låta honom komma nära så han blir trygg med det, jobba med bommar och hinder på böjt spår. Annars så tyckte hon att jag red trevligt och skulle fortsätta som jag gör. På slutet så pratade hon med alla om att det inte är superviktigt med avsprångspunkten och att alldeles för många fokuserar för mycket på den. Det viktigaste är att man är i balans och vågar ta beslut, då man inte alltid kommer perfekt. När man tävlar så kanske en vanlig runda är 50% bra, 25 lite nära och 25 längre ifrån.

Annars så tyckte jag att det var en bra träning och jag tog med mig några saker som jag ska tänka mer på. Det är ju tidigt på sässongen och jag var inte helt nöjd med min ridning, men just nu känns det som att det bara kan bli bättre. I min grupp var det många som rider högre och det var lite svårare och högre än vad vi brukar hoppa, men Eddie skötte sig riktigt bra. Leif som sett honom ett tag nu sa att han verkligen tyckte att han utvecklats! Jätteroligt att höra, för det känns verkligen som att det har gått framåt det senaste! :)

Det här med att skriva korta inlägg är jag inte så bra på, haha. Men filmade första dagen så kommer upp en film från det! :)

Kommentarer
Postat av: My

Härlig att vara igång! När är första tävlingen planerad? /M

2012-01-21 @ 10:47:20
URL: http://ourworldtogether.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0