Dagens ridturer!

Kör vidare med mina inte allt för roliga (?) Dagens ridning inlägg ;)

Eddie- Som ni såg på min mobilblogg så var jag ute och red honom på morgonen innan jobbet. Red ut en runda i skogen och galopperade i backen. Jag har inte ridit honom på två dagar (igår vilade han och i förrgår red min syster honom), så han var ganska spänd och ville inte riktigt slappna av. Jobbade med lite skänkelvikningar och öppnor för att få honom att få honom att slappna av och koncentrera sig på mig och inte allt runt omkring. Han var iaf pigg och glad, och mot slutet så slappnade han av och kändes fin. Så hade han gärna fått vara hela passet!

Curre- Honom fick jag istället rida drygt 12 timmar senare... Han var liite svampig i ena frambenet, så valde att bara skritta ut honom en sväng. Inget farligt alls, men jag har stenkoll och vet precis hur han brukar kännas. Han har precis fått börja gå i stora hagen istället för sjukhagen, så antagligen har han busat lite med Chino bara. Det kändes iaf precis som vanligt efter att han fått röra på sig.

Faktiskt så kändes han riktigt fin idag! Kortade tyglarna bara för att känna lite på honom och fokuserade då på att få honom riktigt rak och att han skulle bjuda fram till bettet. Efter bara en liten stund så lossnade han och kändes riktigt fin, så gick in på banan en liten stund och travade något varv bara för att känna på honom. Han tog ett jämnt stöd på bettet och jäklar vilken trav han fick efter ett tag! Kändes som att hela han lossnade och han jobbade verklgen igenom kroppen på ett annat sätt. När jag red honom i förrgår (vilade igår) fick jag honom riktigt rak och genom den där vänstersidan, så jag tror att det var något som lossnade där. Jättefin var han, så synd att vi bara skulle ta det lugnt just idag. Jag har satt lite mer press på honom när vi har varit till ridhuset, så jag tror att han börjar bli lite starkare nu :)
Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0