Dagens ridning

Curre- Åkte till ridhuset med honom idag. Började med att trava igång honom med många små tempoväxlingar för att aktivera och få igång honom, och satte mig sedan ner och jobbade honom lite i traven. Jobbade med några skänkelvikningar och att få honom jämnare på tyglarna. I vänster varv så flyttade jag ut honom för innerskänkeln och i höger så får man passa ytterbogen. Han är ganska oliksidig och slingrar sig gärna ur, men det kändes som att jag fick ganska bra koll på honom idag och han bjöd ärligt fram till bettet. I galoppen så fick jag verkligen igång honom och han jobbade på riktigt bra! Stoppade bakbenen in under sig, fick den där runda formen och jobbade på i egen balans. Då är han riktigt häftig att rida, när man får lite uppförsbackekänsla! Definitivt bästa passet med honom hitils efter att jag ridit igång honom!

Eddie- Hade egentligen tänkt ta med honom till ridhuset också, men struntade i det då bara pappa och jag kunde åka. Tror inte att det hade varit några probmlem då Curre har lugnat ner sig och inte får damp när vi kommer till ridhuset, så båda får nog åka nästa gång. Men åter till Eddies pass så fick han ridas ut en runda. Testade eggbettet då han inte har gått på det ett tag, men han var precis som förra gången och gillade det inte alls. Blir orolig, samtidigt som han blir lite tung och seg i munnen. Så det bettet skiter vi i fortsättningen, rakt novabett och vanligt tvådelat med lösa ringar är det som han gillar bäst. Tror att bett med fasta ringar ligger åt mer på lanerna och han kan inte "lyfta" upp det som bett med lösa ringar.

Så han var lite tjafsig till att börja med, men slappnade av och jobbade ganska bra mot slutet. Red en lite kortare runda då det börjat mörkna, så det blev mest skritt och trav. En liten galopp bara där underlaget var bra.  
Kommentarer
Postat av: My

Va roligt att Curre är igång igen... Kul att följa med i er resa =) //M

2012-01-24 @ 09:21:10
URL: http://ourworldtogether.blogg.se/
Postat av: Gaia

Hi from Italy!

You’re always welcome into my ♥ HORSES World ♥ :

http://www.iconadeironchi.blogspot.com

2012-01-24 @ 11:59:38
URL: http://www.iconadeironchi.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0