Dagens ridning

Eddie- Red ut honom en runda i skogen, i dagsljus för en gångs skull! Blev en ganska lugn tur då han tränade igår, men jobbade lite lösgörande så som skänkelvikningar och öppnor, samt tempoväxlingar för att kolla av gas/broms. Särskilt när han blir spänd så stänger han av och blir seg tillbaka, men efter ett tag så lyssnade han fint både fram och tillbaka. När han väl slappnade av så sänkte han sig och jobbade riktigt bra, satte under sig i skänkelvikningarna istället för att rinna iväg. Han var över lag fin idag :)

Curre- Skrittade först ut en sväng och sedan hade jag tänkt att rida honom på en åker med lagom mycket snö och var perfekt att rida på tänkte jag. Det hade börjat mörkna och blåste dessutom, och när jag red ut på en så stor yta så fick han fnatt! Inte nog med att han dansade runt och var skapligt laddad, utan rätt som det var (när han gått och laddat ett tag) så stack han iväg fullt ös! Var tvungen att slita tag i honom så fort som möjligt eftersom jag vet att såna där rusningar oftast slutar med några inte allt för trevliga bocksprång.

Även när jag bara skrittade så for han plötsligt iväg i all världens fart och började bocka, drog mot vägen osv. Han var ungefär som när vi åker till ridhuset fast x 10, haha... Tillslut så gav jag upp och red ut en sväng istället, får rida där en  liten stund i taget tills han vänjer sig. Allt som aviker från det vanliga eller vardagen tycker han är superkul och blir helt övertaggad, annars så är han sitt lugna jag. Finns inget mellanting på den hästen ;) Men han kändes ganska fin när vi kom ifrån åkern och han började koncentrera sig.

Kommentarer
Postat av: Tania Aalto

Naaaw - söting! Påminner om min fina Fiffi (Fiona) som tyvärr inte finns i livet längre...

2012-01-13 @ 01:38:25
URL: http://stensholmen.wordpress.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0