Dagens ridning

Curre- Åkte till ridhuset med honom idag! Kunde dock inte ta med Eddie då vi var tvungen att åka efter att jag jobbat, och då hinner jag inte rida båda och komma iväg innan halv 8 då dom stänger... Så han fick tyvärr vila idag då det blir ¨så sent innan vi kommer hem. Travade 3min x 4, och sen 1,5 varv galopp i båda varven (ridhuset är ca 80m långt). Mest på raka spår, men la även in några stora volter och jobbade med några övergångar för att få honom snabbare för hjälperna. Satte lite mer krav på honom idag och ville att han verkligen skulle bjuda fram och ta i med bakbenen.

Han är ganska simpel att rida och han har inga konstigheter för sig, men han är väldigt lat och vill inte gärna arbeta i onödan. Så det är svårt för lilla mig att få honom att komma igång och börja ta i med bakbenen, speciellt nu när han har varit borta ett tag. Men idag så red jag på som sjutton, höll koll på bogarna/rumpan och tänkte bara fram fram! Tillslut så började han äntligen ta i, höja ryggen och arbetade på riktigt bra mot slutet. Även galoppen kändes fin, även om det märks att han har tappat en del styrka. Han tyckte att jag var jobbig som ställde krav, men om han ska stärka sig och komma vidare så måste han börja ta i och jobba under sig. Men det är bara att jobba vidare, så kommer det bli lättare och lättare i takt med att han blir starkare. Han var iaf rolig att rida idag, inte alls sådär överladdad även om det blev något bocksprång! :)

Eddie- Vila. Red ut honom en sväng i snön igår, och han var riktigt fin faktiskt. ÄNTLIGEN så börjar jag få igenom övergångarna! Så som jag har nött på med dom, men nu börjar det ta sig. Red fram och tillbaka längs grusvägen och han slappnade av och jobbade bra bitvis :)

Kommentarer
Postat av: Lina

Sv; =)

2012-01-06 @ 01:35:29
URL: http://ryttarre.blogg.se/
Postat av: Esmeralda<3

Hello!

Har en tävling på bloggen där kanske just du kan vara vinnaren av en grymt snygg träningströja från erikasfitnesshop.

Kolla in tävlingen här:

http://esmeraldaaa.blogg.se/2012/january/tavling-vinn-snygg-traningstroja.html#commentHa det bäst!

2012-01-06 @ 12:48:25
URL: http://esmeraldaaa.blogg.se/
Postat av: Wilma

Fin häst blogg! Följa varandra via bloglovin? :D

2012-01-06 @ 16:23:16
URL: http://eyeremember.blogg.se/
Postat av: warnmark -Officiell bloggare Göteborg Horse Show 2012

Sv; Haha ja precis. Vet bara du och en till som bloggar uppe i norr faktiskt :o

2012-01-06 @ 20:06:12
URL: http://warnmark.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0