Året som gått del 2

Del två av min årsresumé!

Juli- Startade en 110cm med Curre i Hofors och han var inte alls sig lik. Hade ett ner, men det gick verkligen tungt. Vi kollade direkt upp honom igen, och han var halt. vår veterinär gav upp och sa att han inte kunde göra mer, Curre blev alltså här utdömd som tävlingshäst. Har aldrig varit så knäckt som jag var efter det besöket, allt hopp rasade samman och jag såg slutet. Eddie och jag var till Avesta där det gick skit rent ut sagt, blev utesluten i 100cm pga att vi fick så mycket fel. Allt kändes allmänt skit den här månaden.


Augusti- När vi gett upp hoppet så tyckte min tränare att vi skulle prova att åka till en annan klinik, ge honom en till chans. Sagt och gjort så bar det iväg till Stockholm. Det gjordes en ny hältutredning av en tysk veterinär. Han var ordentligt halt efter böjprov, men efter att dom bedövat bort hoven så var han haltfri. Han fick stanna kvar över natten och blev slutligen behandlad i strålbensbursan. Vi alla stod som frågetecken då vi alltid har koncentrerad oss på kotlederna, men det var alltså inte där problemet satt nu. Han blev även skodd av en jätteduktig hovslagare på kliniken med ringskor och vinklarna började rättades till. Han blev helt sjukt fin i fötterna!

image description
Curre blir skodd på Brunmåla, dock är bilden inte från första gången.


September- Ville bryta det dåliga mönstret med Eddie, och åkte då till Hofors och hoppade 85cm och 95cm. Första klassen så tänkte han stanna, men jag tryckte honom rakt igenom då det ändå var så himla lågt. Efter det släppte en spärr som vi haft under en längre tid. Hade 8 fel i båda klasserna, men var jättenöjd! Var även till Jäderfors och hoppade, felfri i 90cm (äntligen, första rosetten sedan vår andra tävling) och hade tre ner i 100cm då han blev pigg och lite okontrollerad. Men jättenöjd!

Curre var tillbaka på återbesök, och han såg nu jättebra ut! Det var bara något liitet och han fick en behandling i något ligament, men annars så var det super. Otroligt skönt, men det kändes ändå konstigt på något sett efter beskedet vi fick i juli. Var tillbaka ca 2 veckor efter och den tyska veterinären kollade då på honom, han såg super ut och vi fick klartecken om att börja sätta igång honom!

Jag bytte även bloggdesign, till den jag har för tillfället. Eddie och jag hade en svacka i markarbetet, men hoppningen gick konstigt nog bara bättre och bättre.

image description
Första rosetten på över ett år och Eddies andra!


Oktober- Eddie och jag tävlade i Storvik, 0 fel (!) i 85cm och 8 fel (två ner) i 95cm. Var jättenöjd då han var superfin! Var även till Högbo som nog var årets bästa tävling för vår del, ett futtigt pet i 90cm och 0+4 fel i 1m! Andra gången vi rider omhoppning, kom lite långt ifrån på en oxer så han rev i omhoppningen, annars var han jättefin. Curre fortsatte att sättas igång, var på återbesök där han fortfarande var bra! I slutet av månaden så var Eddie och jag till Gävle frk där han var grymt pigg! Två ner i 90cm och i 1m så hade vi ett futtigt nedslag. Det var nämligen en mur med, vilket Eddie aldrig hade hoppat tidigare. Han blev jätterädd och tänkte stanna, men hoppade i sista stund och tog då med sig en några murdelar.

Hade haft Eddie i exakt två år den 22!


En till lyckades han knipa tävlingen efter, inte illa Eddie!November- Var på årets sista tävling med Eddie på hemmaplan, Gävle RS. Vi var felfria i 90cm, fick 47p och hamnade några utanför placering vilket jag var nöjd med. Hade två lite tråkiga ner i 100cm, men det var ändå en bra runda.

Var till Globen på SIHS.

Var tillbaka med Curre för ett sista åtebesök och han såg nu riktigt fräsch ut! Han var faktiskt fräschare än på väldigt länge, och då har jag sprungit med honom under många böjprov. Det började frysa på ute och ingen snö kom det heller, vilket gjorde att det satt stopp för igångsättningen för Curres del...


Inköpen på Annexet i Globen.


December- Eddie gick bara bättre och bättre på hoppträningarna, dock ville det inte riktigt ge med sig på marken. Jag var negativ, medan min tränare fick säga åt mig att han faktiskt utvecklats massor! Han satte sig även upp och kände på honom lite träningen efter och jag fick då lite klarare för mig hur jag ska jobba vidare. Pappa filmade sista träningen, och såg då att jäklar vad han börjat hoppa! Provade även ett Pessoa magic bett som han fungerade riktigt bra med, dock ett bett som visat sig vara väldigt svårt att få tag i...

Efter sista träningen så fick Eddie lite lov i 1,5 vecka med skritturer och vilodagar. Löste ridhuskort och började nu att åka några gånger i veckan till ridhus för att framförallt kunna komma igång med Curre då underlaget var så värdelöst ute.

Hade haft Curre i 4 år den 23 december! Hade annars en trevlig julhelg med god mat och firande. Sista dagen på året, nyårsafton firades med jobb till 23 ;)

Året 2011 var väldigt upp och ned måste jag säga. Det började bra, gick åt skogen där i mitten och avslutade ganska bra. Med Curre blev det som det blev, och Eddie tog fart och har utvecklats massor här på slutet. Det släppte i Hofors, självförtroendet kom tillbaka och sedan har hans utvecklingskurva bara gått uppåt! Han är positiv, har börjat hoppa igenom kroppen och det är inte alls lika många bommar som ramlar ner under träningarna. Så året avslutade verkligen jättebra med honom.

2012 ska bli ett riktigt bra år har jag bestämt, ska sätta upp mål som jag verkligen ska nå  under det här året!
Kommentarer
Postat av: My

Har oxå 2012 som "MITT" år.. Ska bara bli bra.. =) /M

2012-01-08 @ 17:50:47
URL: http://ourworldtogether.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0