20 år

Det slog mig här om dagen att Tyson faktiskt blir hela 20 år det här året. Tänk vad tiden går fort! Han nämns inte så mycket i bloggen, men för er som inte vet så är Tyson min första tävlingsponny. Vi köpte honom 2002, när han var 10 och jag 11 år. En liten mörkbrun C-ponny på 135cm i mankhöjd, som bara sprang och stannade när jag fick honom. Det var många gånger jag åkte missnöjd hem från tävling med den här ponnyn, och det var inte alltid så roligt att se sina klubbkompisar kamma hem rosetter medan man själv fick vara nöjd om man kom runt banan. Men vi kämpade på, och precis innan jag hade vuxit ur honom så gick han ganska bra även på tävling! Tävlade honom fram till 2005 då jag köpte min D-ponny, och min syster tog då över Tyson. En ponny som har betytt otroligt mycket, och han tillsammans med Curre är faktiskt dom hästar som har tagit störst plats i mitt hjärta. Båda två är otroligt personliga individer.

Tyvärr så fick Tyson en senskada, och pansionerades en tid efter efter det. När vi köpte Eddie 2009 och fick fullt i stallet så fick han flytta en bit längre upp i byn där han nu går som sällskap tillsammans med en shettis. Han har det jättebra och rids ibland av några mindre barn, vilket han tycker är kul. Rider förbi hans hage nästan dagligen, och stannar då alltid och pratar lite med honom! Världens bästa lilla ponny blir alltså hela 20 år, och han har varit i vår ägo i 10 år det här året. Lilla skrutten, nu när man är vad vid stora hästar så har man svårt att förstå att man en gång i tiden tyckte att han var alldeles lagom, haha. 

Har tyvärr inte alls många bilder från våran tid, och jag tror bara att det finns en film... Dom tre översta är i alla fall på Tyson och mig, resten är med min syster :)

Och en gammal film, haha!

Kommentarer
Postat av: Amanda

Gud vilken sööt ponny. Min såg nästan exakt lika dan ut :)

2012-01-27 @ 11:48:55
URL: http://Http://hastsystrarna.blogg.se
Postat av: Gaia

so cute!

www.iconadeironchi.blogspot.com

2012-01-27 @ 12:34:29
URL: http://www.iconadeironchi.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0