Dagens ridning

Då jag slutade sent idag och var tvungen (och ville) rida båda hästarna, så blev det sent idag. Tror att jag var tillbaka tjugo över nio med Eddie och inne från stallet vid tio! Men så är det :)

Curre- Det är sällan jag brukar vara riktigt nöjd, men jäklar vad bra han gick idag! Jobbade honom lite på banan, bara vanligt jobb med att få honom jämn på tyglarna och att han skulle bjuda fram. Han var med på noterna redan från början och ganska snart så sänkte han sig och tog ett bra och jämnt stöd. I höger varv så tar han mer stöd på ytter och faller ut med bogen, men när jag får tag på yttersidan så jobbade han riktigt bra! Likadant i vänster när jag fick igenom vänstersidan och honom runt innerskänkeln. Han kändes vaken för skänkeln och jobbade på i en trevlig trevligt form utan att vara tung. Han som annars kan vara jobbig att rida ihop arbetade igenom kroppen riktigt bra, vilade lite på steget i traven och i galoppen satte han under sig ordentligt och hela han kändes kortare i kroppen! Åh, duktiga Curre!♥

Eddie- Även han fick gå ett pass på banan. Han låg och sov när jag kom tillbaka med Curre, men blev desto piggare när vi kom ut ;) Han var ganska spänd så jag fick jobba ett bra tag med vanligt grundläggande. Att han skulle runda sig runt innerskänkeln, lyssna på mina halvhalter osv. Det tog ett tag, men tillslut så kändes han ganska fin och bra mellan hand och skänkel. I galoppen så blev han lite springig istället för att sätta under sig, men la inte så mycket fokus på det då det inte kändes så bra att rida hela natten. Men när jag travade av så var han fin! :)
Dagens ridturer!

Kör vidare med mina inte allt för roliga (?) Dagens ridning inlägg ;)

Eddie- Som ni såg på min mobilblogg så var jag ute och red honom på morgonen innan jobbet. Red ut en runda i skogen och galopperade i backen. Jag har inte ridit honom på två dagar (igår vilade han och i förrgår red min syster honom), så han var ganska spänd och ville inte riktigt slappna av. Jobbade med lite skänkelvikningar och öppnor för att få honom att få honom att slappna av och koncentrera sig på mig och inte allt runt omkring. Han var iaf pigg och glad, och mot slutet så slappnade han av och kändes fin. Så hade han gärna fått vara hela passet!

Curre- Honom fick jag istället rida drygt 12 timmar senare... Han var liite svampig i ena frambenet, så valde att bara skritta ut honom en sväng. Inget farligt alls, men jag har stenkoll och vet precis hur han brukar kännas. Han har precis fått börja gå i stora hagen istället för sjukhagen, så antagligen har han busat lite med Chino bara. Det kändes iaf precis som vanligt efter att han fått röra på sig.

Faktiskt så kändes han riktigt fin idag! Kortade tyglarna bara för att känna lite på honom och fokuserade då på att få honom riktigt rak och att han skulle bjuda fram till bettet. Efter bara en liten stund så lossnade han och kändes riktigt fin, så gick in på banan en liten stund och travade något varv bara för att känna på honom. Han tog ett jämnt stöd på bettet och jäklar vilken trav han fick efter ett tag! Kändes som att hela han lossnade och han jobbade verklgen igenom kroppen på ett annat sätt. När jag red honom i förrgår (vilade igår) fick jag honom riktigt rak och genom den där vänstersidan, så jag tror att det var något som lossnade där. Jättefin var han, så synd att vi bara skulle ta det lugnt just idag. Jag har satt lite mer press på honom när vi har varit till ridhuset, så jag tror att han börjar bli lite starkare nu :)
Morgontur med Eddie! :)


20 år

Det slog mig här om dagen att Tyson faktiskt blir hela 20 år det här året. Tänk vad tiden går fort! Han nämns inte så mycket i bloggen, men för er som inte vet så är Tyson min första tävlingsponny. Vi köpte honom 2002, när han var 10 och jag 11 år. En liten mörkbrun C-ponny på 135cm i mankhöjd, som bara sprang och stannade när jag fick honom. Det var många gånger jag åkte missnöjd hem från tävling med den här ponnyn, och det var inte alltid så roligt att se sina klubbkompisar kamma hem rosetter medan man själv fick vara nöjd om man kom runt banan. Men vi kämpade på, och precis innan jag hade vuxit ur honom så gick han ganska bra även på tävling! Tävlade honom fram till 2005 då jag köpte min D-ponny, och min syster tog då över Tyson. En ponny som har betytt otroligt mycket, och han tillsammans med Curre är faktiskt dom hästar som har tagit störst plats i mitt hjärta. Båda två är otroligt personliga individer.

Tyvärr så fick Tyson en senskada, och pansionerades en tid efter efter det. När vi köpte Eddie 2009 och fick fullt i stallet så fick han flytta en bit längre upp i byn där han nu går som sällskap tillsammans med en shettis. Han har det jättebra och rids ibland av några mindre barn, vilket han tycker är kul. Rider förbi hans hage nästan dagligen, och stannar då alltid och pratar lite med honom! Världens bästa lilla ponny blir alltså hela 20 år, och han har varit i vår ägo i 10 år det här året. Lilla skrutten, nu när man är vad vid stora hästar så har man svårt att förstå att man en gång i tiden tyckte att han var alldeles lagom, haha. 

Har tyvärr inte alls många bilder från våran tid, och jag tror bara att det finns en film... Dom tre översta är i alla fall på Tyson och mig, resten är med min syster :)

Och en gammal film, haha!

Dagens ridning

Curre & Eddie- Angelica fick rida Eddie, så slapp jag rida ut Curre själv idag. Alltid trevligt med lite sällskap när man rider ut, dessutom så brukar hästarna bli lite piggare. Curre var iaf väldigt fin idag, kändes att han fick jobba igenom ordentligt i ridhuset igår. Fokuserade ganska mycket på att få honom rak då han gärna vill skjuta ut vänsterbogen åt vänster och rumpan åt höger, vilket gör att han går på dubbla spår. Så för att få honom rak så försöker jag bara att ställa igenom vänstersidan och flytta ut bogen mot rumpan. Ett tips, när hästarna känns sneda så ska man flytta ut bogen mot rumpan, inte tvärtom då bakdelen är motorn!

Vi hade Eddie framför oss vilket gjorde att han fick lite bättre bjudning, och när jag fick honom riktigt rak så jobbade han på riktigt fint. Fick en lite rundare form och travade på riktigt fint ett tag! Galopperade backen som är ganska brant, och då blev han lite pigg och ville hänga på Eddie. Han är ganska svår att komma åt när man bara rider på raka spår, så det gäller att se till att han bjuder fram och är riktigt rak så att han inte kommer undan. Eddie var lugn och snäll med syster :) 


Eddie förra vintern

 Visste du att...

... Curre fyller år dagen innan mig? Han är född den 8 mars och jag den 9 mars! Är det ödet eller bara slumpen? Tja, vem vet. Jag vill och tänker i alla fall tro att det betyder något ♥
Hoppträning 25/1

Var in till Gävle och hopptränade med Eddie på morgonen. Idag var det självständig framridning och sedan banhoppning på schemat! Jobbade med små tempoväxlingar och att få honom jämn på tyglarna och fram till bettet under framridningen. Tycker att han jobbade på ganska bra där och speciellt i galoppen så satte han under sig bra. Började sedan att hoppa fram på räcket som är nr 5 och 8 på min fina skiss, och då med bom framför och bakom. Red i höger galopp och vände upp från väggen, dock skulle vi inte vända upp för snävt utan ha några galoppsprång att rulla fram till hindret. Målet var att rida på hela galoppsprång fram till hindret, och få ett lite kortare sista språng så att hästarna hoppade upp sig. Eddeie skötte sig fint och hoppade bra här.

Sedan hoppade vi fram på oxern (nr. 1/6) åt båda hållen, bland annat så vände jag upp från höger och hoppade den nedåt, och skulle då vända till vänster innan väggen i landningen! Men tro det eller ej, det gick faktiskt! Eddie brukar ju ha en tendens till att hoppa långt och fara iväg. Hoppade även linjen 2-3 och hoppade sedan fram lite på ett räcke innan det var min tur att hoppa banan. Hoppade banan på ca 1,10m, och det flöt på fint med Eddie! Fick dock ett språng för mycket mellan 2-3 och kom lite för dåligt in i trekombin, så hoppade om det. Annars så var han fin!

Han går verkligen från klarhet till klarhet. Fick ett stopp idag då vi kom lite vingligt och jag inte höll om riktigt, han tar inte saker i egna händer utan vill ha 100% support från mig. Men annars så flöt det på, och det var inte många bommar som föll alls. Min känsla på hinder var dock inte super, men det tar nog någon träning innan jag hittar banhoppningskänslan igen :) Leif påpekade återigen att han utvecklats  och att jag bara ska fortsätta så som jag gör. Är riktigt taggad på att starta tävlingssässongen med honom!


Rimma i stamtavlan?

Om man kollar bak i Curres stamtavla så slutar alla stona efter hans mamma på wenta. I hans pass så har vi först min Cuwento, sedan Uwenta I-Rowenta-Owenta-Fowenta


Scannat från Curres pass, syns inte jättebra dock.

Blev nyfiken på vad stona bakom Fowenta hette och kollade då in på Paardenfokken.nl där jag hittade ytterligare två ston till som slutade på wenta!

Så i Curres stam har vi alltså;
Cuwento
Uwenta I
Rowenta
Owenta
Fowenta
Bowenta
Nowenta
Sedan fortsätter det istället med:
Hilma
Cilma
Wilma

Kan även tala om att jag har hittat en syster till Curre (u: Uwenta I, e. Argentinus), som heter Ewenta! Hon är faktiskt också från början riden av samma ryttare som Curre och hans mamma!


Här med en annan/ny ryttare.

Är det bara dålig fantasi, eller är det vanligt att rimma med hästnamnen i Belgien/utomlands? Lite komiskt är det i alla fall, haha.Curres mami och fd. ryttare

 


Dagens ridning

Eddie- Red först ut honom ca 30min, och jobbade honom sedan en stund på banan. Har en runda som jag kan skritta runt och på hemvägen så rider man förbi banan, vilket brukar passa bra om man inte vill rida hela passet på ridbanan. På banan så var han till att börja med jättespänd då det var en hund som skällde, plus att det var marskiner som lät en bit bort. Han bryr sig normalt sett inte om ljud, men just på ridbanan så är det mycket som är farligt.

Men jag jobbade bara med övergångar, flyttade lite undan skänkeln när han blev stark och bara väntade ut honom. Tillslut så slappnade han av och jag hade honom mycket bättre mellan hand och skänkel, jobbade på riktigt bra mot slutet! Även i galoppen så satte han under sig och jobbade på i egen balans. Red honom på novabettet idag, vilket han trivs mycket bättre med än det tvådelade eggbettet. Imorgon så är det hoppträning som gäller för honom! :)

Curre-
Skrittade bara ut honom en runda på lång tygel. Tog faktiskt med ett dressyspö då han kan bli väldigt seg i skritten och för att slippa nöta med skänkeln så duttade jag bara till med spöet när han inte var tillräckligt uppmärksam. Men han skrittade för det mesta på ordentligt :) 

Prestige S1Dom flesta har säkert inte kunnat undgå att höra om den nya S1 sadeln från Prestige, som bland annat har dubbla bommar. Vad jag har läst och hört så är det många som har testat sadeln som verkligen har känt skillnad på sina hästar. Några som till en början var skeptisk, blev riktigt överaskad till och med. Hästarna blev harmoniska och både rörde sig och hoppade bättre med sadeln. Speciellt heta och springiga hästar blev tydligen harmoniska och lugnare med denna sadel.

Såhär står det om sadeln: "En ny, patenterad sadel med två överlappande och fjädrande bommar som uppfyller både ryttarens och hästens krav och en inbyggd anordning som fungerar som stötdämpning när hästen landar efter ett hinder. Sadelns revolutionära drag framkommer både vid markarbete och vid hoppning. Våra hästar blir allt kortare, starkare och livligare, S1 är en kort sadel som ger stor frihet till hästens rygg.  S1-sadeln placerar ryttaren längre fram och flyttar ryttarens tyngdpunkt minst 5 cm framåt. För ryttaren minskar detta kraften från hästens påskjut när den hoppar av. Vid landningen minskar trycket från ryttaren på hästens bogar tack vare stötdämpningen, som reducerar viktpåverkan på hästens rygg med 30-50%".

Jag har en känsla av att detta är något vi kommer att få se mer av i framtiden,
även från andra märken. Nu vet jag inte hur det är med patent från Prestiges sida, men jag kan tänka mig att det kommer att komma något liknande. Just nu ligger priset på just denna sadel på härliga 49.000 kr, vilket jag kan tycka är ganska (väldigt) saftigt för en sadel. Men det är väldigt intressant, och det ska som sagt bli intressant att se vad andra sadeltillverkare kommer att komma med! :)Dagens ridning

Curre- Åkte till ridhuset med honom idag. Började med att trava igång honom med många små tempoväxlingar för att aktivera och få igång honom, och satte mig sedan ner och jobbade honom lite i traven. Jobbade med några skänkelvikningar och att få honom jämnare på tyglarna. I vänster varv så flyttade jag ut honom för innerskänkeln och i höger så får man passa ytterbogen. Han är ganska oliksidig och slingrar sig gärna ur, men det kändes som att jag fick ganska bra koll på honom idag och han bjöd ärligt fram till bettet. I galoppen så fick jag verkligen igång honom och han jobbade på riktigt bra! Stoppade bakbenen in under sig, fick den där runda formen och jobbade på i egen balans. Då är han riktigt häftig att rida, när man får lite uppförsbackekänsla! Definitivt bästa passet med honom hitils efter att jag ridit igång honom!

Eddie- Hade egentligen tänkt ta med honom till ridhuset också, men struntade i det då bara pappa och jag kunde åka. Tror inte att det hade varit några probmlem då Curre har lugnat ner sig och inte får damp när vi kommer till ridhuset, så båda får nog åka nästa gång. Men åter till Eddies pass så fick han ridas ut en runda. Testade eggbettet då han inte har gått på det ett tag, men han var precis som förra gången och gillade det inte alls. Blir orolig, samtidigt som han blir lite tung och seg i munnen. Så det bettet skiter vi i fortsättningen, rakt novabett och vanligt tvådelat med lösa ringar är det som han gillar bäst. Tror att bett med fasta ringar ligger åt mer på lanerna och han kan inte "lyfta" upp det som bett med lösa ringar.

Så han var lite tjafsig till att börja med, men slappnade av och jobbade ganska bra mot slutet. Red en lite kortare runda då det börjat mörkna, så det blev mest skritt och trav. En liten galopp bara där underlaget var bra.  
Dagens ridning

Curre- Klev upp och red innan jobbet för att kunna rida när det var ljust, så red iväg innan åtta. Red en runda i skogen och jobbade som vanligt med tempoväxlingar och lite sidvärtsrörelser för att få honom lite kvickare och komma igång med bakbenen. Galopperade på ett ställe där det är en backe som sluttar allt mer uppåt, vilket brukar blir ganska jobbigt. Curre är inte fullt igång än, så han tycker det är jättejobbigt att galoppera upp för den backen i snön, men idag så jobbade han på bra och orkade lite mer. Får vara på honom ganska mycket nu för att han ska sätta under sig och börja jobbba, men mot slutet så lossnade han och kändes ganska fin. När jag började att rida igång honom så tyckte han att allt var jätteskoj, men nu tycker han att det är lite trist att bara rida hemma ;)

Eddie- Red honom på kvällen, först ut en runda på ca 30min och sedan lite jobb på banan. Underlaget var faktiskt okej (ca 1dm snö), så red lite försiktigt i alla gångarter. Han var väldigt pigg och lite spänd, så jobbade mest med halvhalter och att få koll på bogarna. I vänster varv så försvinner han ut och drar sig ur formen, men efter ett tag när jag fått bogen på plats så jobbade han riktigt fint i både trav och galopp. Fokuserade mycket på att inverka med sitsen, och han kändes lätt och fin i handen. Känns som att vi börjar komma ur den där svackan vi har varit i när det gäller markarbetet :) 

Two pictures

Två bilder från idag på mina söta pållar i stallet♥


Haha, jag dööör!

Alltså jag höll på att skratta ihjäl mig när jag såg den här filmen på facebook, tårarna bara rann! Det är Amanda och Irma som bloggar på http://topponys.blogg.se  som fick i utmaning att rida en träning för Leif Hall (som jag tränar för) med käpphästar och ja, här nedan ser ni resultatet! Det absolut roligaste i det hela är att Leif låter helt seriös och engagerad som på vilken träningen som helst! Haha, inte dåligt att få rida för A-tränare med käpphästar, eller? ;) Dessutom så kallar dom hästarna för Emma och Sillen, alltså Leifs hästar som går 150. Jag dog lite när jag såg filmen, haha... Dom är för sköna alltså!

 


Film från träningen

Äntligen, och jag säger ÄNTLIGEN (!) så kan jag klippa ihop filmklippen som jag filmat med iphonen! Gjorde som någon tipsade och laddade hem ett nyare moviemaker till min systers dator (okej, det var hon som fixade det) och då fungerade det utmärkt att jobba med klippen. Tog lite tid att vänja sig med det nyare programmet, men det var mycket bättre än mitt uråldriga!

Angelica filmade lite från fösta dagen, dock med kameran "felvänd". Men ni får iaf se hur duktig han har blivit! Ska klippa ihop filmerna från sista träningen innan uppehållet också nu när jag har ett vettigt program. Ingen musik i filmen dock, så sätt på något eget om så önskas :)

Helena Persson träning

Tränade ju som sagt för Helena Persson med Eddie i söndag och måndags! Är lite sen att skriva om träningen (hehe), men tänkte att jag skriver ihop ett litet inlägg ändå.

Första dagen så började vi med att trimma dem lite i trav på ett avlångt spår, längst ner mot kortsidan så skulle vi flytta ut dom för innerskänkeln och sedan vända upp innan oxern som stod på medellinjen och då vara på med ytterskänkeln och rida rakt fram. Detta var ett förberedande arbete då vi senare skulle hoppa oxern på kortsidan. Gick sedan in på volten och jobbade i trav och galopp. Jobbade även med några ryggningar där hästarna skulle sätta under sig och rygga för skänkeln, inte för handen. Jobbade också med förvänd galopp på en åtta över hela ridhuset, men det gick som vanligt inget vidare för vår del. Eddie är lite svag i galoppen och orkar inte hålla den förvända, så det är något vi måste jobba med! Men annars så jobbade han på bra under framridningen, lite stark och ville inte riktigt sätta under sig i galoppen dock.

Sedan började vi med att hoppa ett räcke med bom framför och bakom, som vi sedan skulle hoppa snett över och ut till hörnet på kortsidan och vända upp på oxern på kortsidan som blev högre och bredare allt eftersom. Mot slutet så blev det högre och svårre än vad vi brukar hoppa, men han skötte sig riktigt bra. Fick ett stopp på oxern då jag blev lite för ivrig i svängen och red på honom på en alldeles för stor distans. Efter det så blev han lite försiktig, men det släppte sedan och han hoppade jättefint. 

Andra dagen så red vi fram själva och sedan var det mer banhoppning. Hoppade fram på en åtta över ett räcke och en oxer som stod som ett V ungefär. Där skulle vi vara noggran med att rida rakt både framför och efter i rätt galopp. Fick lite tips här om att rida ut ordentligt innan jag vände upp på hindret, lägga lite vikt på innertygeln över hindret så han skulle landa i rätt galopp och sedan rida rakt efteråt och svänga där jag bestämt. Eddie far ju gärna iväg efter och då underlättar det att landa i rätt galopp då han far iväg lite ytterligare när jag måste byta. I tex. vänster varv så vände jag först upp för tidigt och var då tvungen att svänga höger för att landa i rätt galopp, och sedan vänster igen för att rida ut i hörnet. Så att rida ut redan innan löste det hela, något jag defenitivt ska tänka mer på! Red sedan kortare vägar, vilket gjorde att han var tvungen att balansera upp sig.


Ungefär såhär (inte lätt att rita utan mus!)


Hoppade sedan en bana där jag inte hade en jättebra känsla till att börja med, men Eddie skötte sig däremot bra! Det var en gång som vi kom lite kort in på en linje och då jag var lite sen med att rida fram så fick jag rida på ganska mycket dom sista galoppsprången, vilket gjorde att vi kom stort in i kombenationen och han bröt då ut en gång. Fick även ett stopp på en trippel där jag helt enkelt red dåligt och vi kom tokigt. Han tar inga egna initiativ, utan blir osäker när jag redan innan ser att vi ligger fel och "ger upp". Men utöver det så jobbade han på riktigt bra och min känsla blev bättre allt eftersom. Hoppade två rundor, och sista rundan låg på runt 110cm. Sista svängen så skulle vi vända upp väldigt kort på en ganska stor oxer, och Eddie klippte i och hoppade riktigt fint!

Helena påpekade, precis som Leif, att han hoppar långt och får det svårt när han kommer nära. Saker som jag kan jobba med är tex. att hoppa med bom framför och bakom för att få honom att hoppa rundare, att låta honom komma nära så han blir trygg med det, jobba med bommar och hinder på böjt spår. Annars så tyckte hon att jag red trevligt och skulle fortsätta som jag gör. På slutet så pratade hon med alla om att det inte är superviktigt med avsprångspunkten och att alldeles för många fokuserar för mycket på den. Det viktigaste är att man är i balans och vågar ta beslut, då man inte alltid kommer perfekt. När man tävlar så kanske en vanlig runda är 50% bra, 25 lite nära och 25 längre ifrån.

Annars så tyckte jag att det var en bra träning och jag tog med mig några saker som jag ska tänka mer på. Det är ju tidigt på sässongen och jag var inte helt nöjd med min ridning, men just nu känns det som att det bara kan bli bättre. I min grupp var det många som rider högre och det var lite svårare och högre än vad vi brukar hoppa, men Eddie skötte sig riktigt bra. Leif som sett honom ett tag nu sa att han verkligen tyckte att han utvecklats! Jätteroligt att höra, för det känns verkligen som att det har gått framåt det senaste! :)

Det här med att skriva korta inlägg är jag inte så bra på, haha. Men filmade första dagen så kommer upp en film från det! :)

Tack Roffe!

Det var nog inte bara jag som satt med andan i halsen när Jerringpriset skulle utses i måndags, och vilken lycka när vår egen Rolf-Göran Bengtsson tar hem det! Dessutom med den största marginalen någonsin, hela 44% av rösterna! Det här tycker jag om något visar hur stor ridsporten faktiskt är och hur mycket vi kämpar för att den ska få synas. För det är ju faktiskt vi, TILLSAMMANS som har tagit vårt ansvar och röstat fram den som vi tycker var den mest värdiga vinnaren. Jag kan med stolthet säga att jag själv röstade på Roffe inte bara en gång!

Men som vi alla vet så är inte ridsporten särskilt accepterad av folk som inte själva håller på eller har en inblick i sporten, så inte helt oväntat har det blivit väldiga diskussioner där det skylls på allt möjligt. Är det inte röstkupper, så sägs det att ridsporten inte är en riktig sport eller att det är ju "hästen som hoppar". Dom riktiga sportfånarna tycker att det är helt vansinningt att en ryttare går och vinner ett stort pris på en idrottsgala, och det blir riktiga påhopp mot våran sport som dom ironiskt nog inte har den minsta kunskap om. Det är inte våran sport det är fel på egentligen, utan deras syn och inställning till den.

Ridsport har alldeles för länge haft en stämpel som "tjejigt och löjligt", och har inte fått den plats den förtjänar i media trots att vi är så många som utövar den. Folk vill inte inse att det är en stor sport i vårat land, och det finns ingen kunskap hos den ute bland folk. "Det är ingen riktigt sport", punkt. Hur många gånger fick man inte höra i skolan av killarna hur töntigt ridning var och att "hästar passar bäst på mackan". Det spelade ingen roll hur mycket man förklarade, det bästa var att bara ignorera eller hålla med om att vissa passar kanske som smörgåspålägg... Men nu plötsligt så står det en ryttare höst upp och har vunnit självaste Jerringpriset överlägset, hur gick det till?

Men jag tycker faktist att det här är ganska häftigt, för första gången så är våran sport i hetluften och den har tagit mer plats i media än någonsin! Det tar ett tag innan den blir accepterad, men jag tror att det här är startskottet för att media och folk i övrigt ska inse hur stor ridsporten faktiskt är. Kanske, kanske kommer dom negativa och nedlåtande kommentarerna om ridsporten att avta i framtiden? Vi är åtminstone för första gången på god väg tycker i alla fall jag. Vi måste bara ge folk tid, att förstå att ridsport är lika mycket sport som vilken annan idrott som helst.

Men ett som är säkert, det är att tack vare våran Rolf-Göran Bengtsson så har ridsporten börjats synas. Hans prestationer är minst lika mycket värda som vilken annan idrottsman som helst, PUNKT!
Två-dagars träning sön-mån

På söndag och måndag så ska Eddie och jag vara med på en två-dagars träning för Helena Persson! Ska verkligen bli jättekul och jag hoppas att jag kan få lite nya tips och idéer. Min klubb brukar ta upp henne som gästtränare någon gång ibland, men jag har aldrig varit med då det inte har kännts som att det skulle ge så mycket med Eddie. Men nu har han gått jättebra hela hösten, så Leif tyckte att vi kunde vara med. Vi kommer knappast vara "bäst i klassen", men vi gör så gott vi kan :)

Faktiskt så har jag ridit för Helena en gång tidigare, 2009 när Curre och jag var med i utvecklingsteamet. Vad jag kommer ihåg så var hon jättebra, så det ska bli kul att rida för henne igen! Men det jag mest kommer ihåg från den träningen var att hon verkligen gillade Curre. Jag hann knappt rida fram innan hon frågade vad jag hade fått tag på honom eller om vi fött upp honom själv. Fick sedan beröm över både honom och mig! Svävade på moln efter det, men drygt  en månad senare så var han halt och hur det sedan gick vet nog de flesta.

Men nu är det inte min skimmel jag kommer att sitta på, utan Eddiepojken! Hoppas att han sköter sig bra, och jag med för den delen. Men det ska bli kuul!

Hade fasktiskt en bild på Helena och Bomzai H (?) som jag tog under Högbospelen 2010.Dagens ridning

Eddie- Red ut honom en runda i skogen, i dagsljus för en gångs skull! Blev en ganska lugn tur då han tränade igår, men jobbade lite lösgörande så som skänkelvikningar och öppnor, samt tempoväxlingar för att kolla av gas/broms. Särskilt när han blir spänd så stänger han av och blir seg tillbaka, men efter ett tag så lyssnade han fint både fram och tillbaka. När han väl slappnade av så sänkte han sig och jobbade riktigt bra, satte under sig i skänkelvikningarna istället för att rinna iväg. Han var över lag fin idag :)

Curre- Skrittade först ut en sväng och sedan hade jag tänkt att rida honom på en åker med lagom mycket snö och var perfekt att rida på tänkte jag. Det hade börjat mörkna och blåste dessutom, och när jag red ut på en så stor yta så fick han fnatt! Inte nog med att han dansade runt och var skapligt laddad, utan rätt som det var (när han gått och laddat ett tag) så stack han iväg fullt ös! Var tvungen att slita tag i honom så fort som möjligt eftersom jag vet att såna där rusningar oftast slutar med några inte allt för trevliga bocksprång.

Även när jag bara skrittade så for han plötsligt iväg i all världens fart och började bocka, drog mot vägen osv. Han var ungefär som när vi åker till ridhuset fast x 10, haha... Tillslut så gav jag upp och red ut en sväng istället, får rida där en  liten stund i taget tills han vänjer sig. Allt som aviker från det vanliga eller vardagen tycker han är superkul och blir helt övertaggad, annars så är han sitt lugna jag. Finns inget mellanting på den hästen ;) Men han kändes ganska fin när vi kom ifrån åkern och han började koncentrera sig.

Filmer från Gävle RS

Jag laddade ju upp filmerna från dom sista två tävlingarna på youtube, men har glömt att visa dom från sista tävlingen här!

90cm bed. Stilhoppning. Felfri och en ganska bra runda tycker jag. Slutade på 47p och några utanför placering, vilket jag är nöjd med! Fick avdrag för att han inte accepterar mina hjälper riktigt och att jag då inte kan lätta ur i handen, men det är sådant vi jobbar med hela tiden.100cm bed. A:0 A:0. Två ner, men ändå en ganska bra runda tycker jag. På tvåan så skulle jag ha smackat till lite då han stampade av dåligt, och vid fyran så fick jag inte riktigt tillbaka honom så han rev där också. Men annars helt okej runda, även om det inte var vår bästa.

Hoppträning

Idag började hoppträningarna för Leif igen, och kl. 8.00 på morgonen så var vi på plats! Vi trimmade lite gemensamt först och red sedan en liten styrkebana med travhoppning, linjer och kombenationer med hjälpbommar. När vi travade så jobbade vi med det vanliga med att få dom liksidiga och ut på den tygel dom tar mindre stöd i. Jobbade på volten som vi sedan minskade i travarbetet, och i galoppen så jobbade vi med att galoppera på ute på stora volten och sedan samla ihop på en mindre volt.

Jobbade även med förvänd galopp vilket inte alls gick något vidare, så det måste vi verkligen jobba vidare med. Men annars så kändes han fin och jobbade på bra idag! I vänstervarvet så försvinner han ut lite på yttersidan, men bara man jobbar med att ligga lite steget före och stänga till yttersidan så blir det bättre. Annars så är jag nöjd med honom och han kändes fin på marken för att inte ha blivit så ordentligt riden.

Jobbade sedan med tre upphöjda bommar med 5m mellan (ett kort galoppsprång), och där jobbade han på riktigt bra tycker jag. Jag fick ihop galoppen och hade en riktigt bra känsla, såg lågt ifrån hur jag låg till och det var bara att rulla på. Jobbade sedan med travhoppning och några linjer, vilket han gjorde bra. På slutet så satte vi ihop allt till en liten bana, vilket han enkelt skuttade runt! Några språng låg på runt 1,10, men han skuttade runt utan att någon bom föll ner! Från räcket till kombenationen med räcke-räcke så red jag först på 8 språng, men fick sedan ta på 7 för att utmana honom lite i kombenationen. Hade det varit för vi säger ett halvår-år sedan så hade han fått det jättetrång och rivit ut, men nu klarade han det utan problem. 

Det var någon gång som jag inte riktigt fick ihop och honom på bakbenen, och då gjorde han något knasigt språng. Men bara jag har honom på bakbenen så börjar sprången bli allt bättre. Ni skulle sett oss för ett år sedan, jisses. Nästan varje träning så var i i hindren, han hoppade grymt långt och fick aldrig plats, spände ryggen och rev med bakbenen. Det var riktig kaos ett tag, och jag blev bara mer och mer frustrerad... Men vi har kämpat på, och det är så OTROLIGT kul att det har börjat fungera så ni anar inte! Idag så tutade vi runt en liten bana på nästan 1,10 felfritt, jag får tillbaka honom mellan hindren och han har börjat hoppa igenom kroppen. För första gången så känns det som att jag kan rida och påverka honom!

Är så himla nöjd med honom, det har verkligen varit värt allt slit. Det spelar ingen roll om han inte blir någon "stjärna", utan det är känslan att lyckas med något som har kännts omöjligt som är min drivkraft till att fortsätta. Han har utan tvekan utvecklat min ridning massor! Duktiga, duktiga häst! Ska prova att ladda ner ett nyare moviemaker, så ska jag se om jag kan klippa ihop filmen från sista träningen före uppehållet så ska ni få se :) Blev tyvärr ingen film från idag.

Dagens ridning

Curre & Eddie- Red ut Curre en sväng tillsammans med min syster som red Eddie då jag slutade sent, men nu är jag ledig i tre dagar. Skönt! Red ut en sväng bara, jobbade med många små tempoväxlingar och skänkelvikningar. Var noga med att han direkt skulle svara fram och att han verkligen flyttade ordentligt åt sidan i skänkelvikningarna. Han fick inte jobbas i sidvärtsrörelser under igångsättningen, men har börjat flytta honom några steg nu. Han kändes över lag fin och jobbade på ganska bra mot slutet, vill dock ha honom lite lägre och rundare i formen. Men det kommer!

Red ut på en åker för att kolla underlaget, och det var helt okej. Skönt att det inte är lika mycket snö som förra året, det vi har nu är perfekt! 1 dm snö kanske och någon minusgrad. Tror att jag ska rida lite galoppjobb där någon dag! Ville inte rida där idag då Curre blir så knäpp på stora ytor, speciellt om Eddie är med och det triggar igång honom. Men imorgon blir det iaf ridhuset med båda, sen är det träning för Leif på tisdag med Eddie! :)
Året som gått del 2

Del två av min årsresumé!

Juli- Startade en 110cm med Curre i Hofors och han var inte alls sig lik. Hade ett ner, men det gick verkligen tungt. Vi kollade direkt upp honom igen, och han var halt. vår veterinär gav upp och sa att han inte kunde göra mer, Curre blev alltså här utdömd som tävlingshäst. Har aldrig varit så knäckt som jag var efter det besöket, allt hopp rasade samman och jag såg slutet. Eddie och jag var till Avesta där det gick skit rent ut sagt, blev utesluten i 100cm pga att vi fick så mycket fel. Allt kändes allmänt skit den här månaden.


Augusti- När vi gett upp hoppet så tyckte min tränare att vi skulle prova att åka till en annan klinik, ge honom en till chans. Sagt och gjort så bar det iväg till Stockholm. Det gjordes en ny hältutredning av en tysk veterinär. Han var ordentligt halt efter böjprov, men efter att dom bedövat bort hoven så var han haltfri. Han fick stanna kvar över natten och blev slutligen behandlad i strålbensbursan. Vi alla stod som frågetecken då vi alltid har koncentrerad oss på kotlederna, men det var alltså inte där problemet satt nu. Han blev även skodd av en jätteduktig hovslagare på kliniken med ringskor och vinklarna började rättades till. Han blev helt sjukt fin i fötterna!

image description
Curre blir skodd på Brunmåla, dock är bilden inte från första gången.


September- Ville bryta det dåliga mönstret med Eddie, och åkte då till Hofors och hoppade 85cm och 95cm. Första klassen så tänkte han stanna, men jag tryckte honom rakt igenom då det ändå var så himla lågt. Efter det släppte en spärr som vi haft under en längre tid. Hade 8 fel i båda klasserna, men var jättenöjd! Var även till Jäderfors och hoppade, felfri i 90cm (äntligen, första rosetten sedan vår andra tävling) och hade tre ner i 100cm då han blev pigg och lite okontrollerad. Men jättenöjd!

Curre var tillbaka på återbesök, och han såg nu jättebra ut! Det var bara något liitet och han fick en behandling i något ligament, men annars så var det super. Otroligt skönt, men det kändes ändå konstigt på något sett efter beskedet vi fick i juli. Var tillbaka ca 2 veckor efter och den tyska veterinären kollade då på honom, han såg super ut och vi fick klartecken om att börja sätta igång honom!

Jag bytte även bloggdesign, till den jag har för tillfället. Eddie och jag hade en svacka i markarbetet, men hoppningen gick konstigt nog bara bättre och bättre.

image description
Första rosetten på över ett år och Eddies andra!


Oktober- Eddie och jag tävlade i Storvik, 0 fel (!) i 85cm och 8 fel (två ner) i 95cm. Var jättenöjd då han var superfin! Var även till Högbo som nog var årets bästa tävling för vår del, ett futtigt pet i 90cm och 0+4 fel i 1m! Andra gången vi rider omhoppning, kom lite långt ifrån på en oxer så han rev i omhoppningen, annars var han jättefin. Curre fortsatte att sättas igång, var på återbesök där han fortfarande var bra! I slutet av månaden så var Eddie och jag till Gävle frk där han var grymt pigg! Två ner i 90cm och i 1m så hade vi ett futtigt nedslag. Det var nämligen en mur med, vilket Eddie aldrig hade hoppat tidigare. Han blev jätterädd och tänkte stanna, men hoppade i sista stund och tog då med sig en några murdelar.

Hade haft Eddie i exakt två år den 22!


En till lyckades han knipa tävlingen efter, inte illa Eddie!November- Var på årets sista tävling med Eddie på hemmaplan, Gävle RS. Vi var felfria i 90cm, fick 47p och hamnade några utanför placering vilket jag var nöjd med. Hade två lite tråkiga ner i 100cm, men det var ändå en bra runda.

Var till Globen på SIHS.

Var tillbaka med Curre för ett sista åtebesök och han såg nu riktigt fräsch ut! Han var faktiskt fräschare än på väldigt länge, och då har jag sprungit med honom under många böjprov. Det började frysa på ute och ingen snö kom det heller, vilket gjorde att det satt stopp för igångsättningen för Curres del...


Inköpen på Annexet i Globen.


December- Eddie gick bara bättre och bättre på hoppträningarna, dock ville det inte riktigt ge med sig på marken. Jag var negativ, medan min tränare fick säga åt mig att han faktiskt utvecklats massor! Han satte sig även upp och kände på honom lite träningen efter och jag fick då lite klarare för mig hur jag ska jobba vidare. Pappa filmade sista träningen, och såg då att jäklar vad han börjat hoppa! Provade även ett Pessoa magic bett som han fungerade riktigt bra med, dock ett bett som visat sig vara väldigt svårt att få tag i...

Efter sista träningen så fick Eddie lite lov i 1,5 vecka med skritturer och vilodagar. Löste ridhuskort och började nu att åka några gånger i veckan till ridhus för att framförallt kunna komma igång med Curre då underlaget var så värdelöst ute.

Hade haft Curre i 4 år den 23 december! Hade annars en trevlig julhelg med god mat och firande. Sista dagen på året, nyårsafton firades med jobb till 23 ;)

Året 2011 var väldigt upp och ned måste jag säga. Det började bra, gick åt skogen där i mitten och avslutade ganska bra. Med Curre blev det som det blev, och Eddie tog fart och har utvecklats massor här på slutet. Det släppte i Hofors, självförtroendet kom tillbaka och sedan har hans utvecklingskurva bara gått uppåt! Han är positiv, har börjat hoppa igenom kroppen och det är inte alls lika många bommar som ramlar ner under träningarna. Så året avslutade verkligen jättebra med honom.

2012 ska bli ett riktigt bra år har jag bestämt, ska sätta upp mål som jag verkligen ska nå  under det här året!
iMovie

Jag funderar nästan på att ladda hem iMovie appen till min mobil, då iPhone filmklippen inte fungerar i moviemaker. Vore väldigt smidigt att bara kunna klippa ihop filmerna direkt i mobilen, så slipper jag ladda upp klipp för klipp på youtube sedan. Men den kostar ändå 38 kr, så jag undrar om det är någon här som kanske har testat den? Eller kanske vet någon annan app som man kan klippa ihop filmer med? Annars så blir det nog denna!

Alla mina filmer som jag har lagt upp det senaste året är filmade med iPhone, och jag tycker faktiskt att det blir helt okej kvalité. Lite trist bara när det bli rutomhus då det inte går att zooma in.

Dagens ridning

Eddie- Fick rida ganska sent även idag. Det har kommit lite snö som har packat sig, så det går bra att rida efter vägarna nu. Jobbade mycket med min egen sits, koncentrerade mig på att sträcka upp överlivet och rida mer med benen och sätet, samtidigt som jag var mjuk i handen. Han har vilat två dagar och var ganska pigg och lite spänd, men jag vara bara noga med att hålla honom inom ramen och jobbade på med några skänkelvikningar. Jobbade även lite på en volt vid en vändplan, och han jobbade på ganska bra där. Speciellt i galoppen mot slutet! Han slappnade av och jobbade igenom kroppen bra mot slutet, blev dock lite tung i handen. Men jag tror nog att det blir bättre bara vi jobbar vidare. Känns verkligen skillnad när man fokuserar mer på sin egen sits och inverkan, har faktiskt haft lite träningsvärk några dagar nu när jag fokuserat mer på det här, haha. Mest efter att ha ridit Curre ;)

Curre- Fick sig en vilodag idag!
Året som har gått del 1

År 2011 var väl inget toppenår direkt, men det gick inte helt åt skogen heller. Det gick väldigt upp och ner och det har varit mycket kämpande, men jag tror nog att det också har gjort förutsättningarna bättre till att göra det här året till ett bra år. Men jag ska försöka att resumera året som har gått i alla fall!

Januari- Hände inte så mycket här egentligen. Curre fick börja hoppa på riktigt och följa med på träningarna, det var ruskigt kallt ute och mycket snö. Inte jättekul att hålla igång hästarna och jag fick rida samma motionsrunda varje dag för att hålla igång dem.

Februari- Curre fortsatte att skutta och Eddie var också med på någon träning efter sitt vinteruppehåll. Curre var tillbaka på återbesök och allt såg jättebra ut!


En rolig bild jag tog på mina buspojkar i februari♥


Mars- Denna månad så hände det lite mer! Jag fyllde 20 år den 9e. Curre gjorde sin första tävlingsstart på två år, startade endast 100cm där han var felfria och 2a placerad!

Jag och min familj flög ner till Tyskland två dagar för att gå på Equitana, världens största ridsportmässa! En riktig upplevelse, tänk er 12 mässhallar proppfulla med utrustning och allt möjligt som rör hästar och ridsport. Gick första dagen på mässan och andra dagen så hälsade vi på våra släktingar, min farfars syster som vi även övernattade hos innan vi åkte hem. Jag flög faktiskt för första gången, om vi bortser från den gången jag var så liten att jag inte har något minne av det. 

Curre och jag gjorde vår andra tävlingsstart, denna gång en regional 110cm i Sveden. Jag hade inte alls tänkt rida 110 än, men det rullade på så bra att det kändes onödigt att rida bara 1m. Nog gick det vägen, även här dubbelnolla men dock utanför placering.


Utanför mässan i Tyskland.


April- Curre och jag hoppade den inledande 110cm på Norrvidden Horse Festival, även denna gång dubbelnolla och nu 10e placerad! Hämtade ut min älskade Iphone 4, efter att inte ha varit särskilt beroende av mobil så är jag det numera, haha.


Curre efter att vi släppt honom i en ny hage i april.

Maj- Eddie gjorde sin första start för året. 8 fel, ett stopp och ett riv i 90cm. Två stopp och två riv + tidsfel i 100cm.  Ingen jättebra tävling med andra ord, förutom stoppen och riven så var han ändå fin.

Curre och jag var med på Högbospelen, 110cm och 120cm. Hade verkligen inte tänkt rida 120 redan, men min tränare tyckte att det inte alls skulle vara några problem. Vi hoppade dom höjderna på träning, men jag var ändå nervös! Felfri och 13e placerad i 110cm, och 120cm var vi även där felfri!! Glömmer aldrig den känslan som jag hade under den rundan och när vi kom i mål, han var inte i ett hinder förutom sista där jag la honom lite nära och hela rundan flöt på som om vi inte gjort annat.

Strax efter tävlingen i Högbo så var vi på rutinkontroll, och han reagerade på böjprovet och blev behandlad. Kände redan träningen innan att han drog lite mycket åt höger, men trodde inte att det var något som var fel.. Eddie gjorde sin andra start, som inte blev så jättelyckad den heller.


120cm i Högbo, foto: Linda Eriksson


Juni- Eddie kändes verkligen super i markarbetet, äntligen så hade det börjat lossna och han kunde jobba avslappnat och stadigt. Självklart så lyckades han då göra illa sig på hasen i transporten på väg till en träning, såg mindre roligt ut i transporten när vi skulle lasta ur honom. Bara att packa in hästen igen och åka till ATG. 3 veckors vila, och när jag precis börjat rida igång honom lite så fick han en hovböld dessutom. Så det blev sammanlagt ca 5 veckor som han vilade/tog det lugnt. Curre var tillbaka på återbesök och var helt okej, så vi fick klartecken om att sätta igång igen.


Stackars lilla Eddie på ATG.Fortsättning följer..

Dagens ridning

Curre- Red ut den vanliga rundan och jobbade som igår med att få koll på bogar/rumpan och att få fram honom! Han jobbade på bra och mot slutet så började han antligen att komma igenom i kroppen och ta ett bra stöd på bettet. Fick ut den där högerbogen och igenom vänstersidan lite bättre idag. Men jag är nöjd med honom! Lyckades även med ett litet byte, dock från den svåra till den lätta galoppen ;) Höll även igång lite mer idag, med kortare pauser.

Eddie- Hade en tappsko, så det blev ingen ridning för hans del idag... Dock så lyckades mamma fixa dit den medan jag red Curre, så jag kan rida honom resten av veckan! Nästa vecka ska han nämligen skos om ändå :)

Dagens ridning

Curre- Åkte till ridhuset med honom idag! Kunde dock inte ta med Eddie då vi var tvungen att åka efter att jag jobbat, och då hinner jag inte rida båda och komma iväg innan halv 8 då dom stänger... Så han fick tyvärr vila idag då det blir ¨så sent innan vi kommer hem. Travade 3min x 4, och sen 1,5 varv galopp i båda varven (ridhuset är ca 80m långt). Mest på raka spår, men la även in några stora volter och jobbade med några övergångar för att få honom snabbare för hjälperna. Satte lite mer krav på honom idag och ville att han verkligen skulle bjuda fram och ta i med bakbenen.

Han är ganska simpel att rida och han har inga konstigheter för sig, men han är väldigt lat och vill inte gärna arbeta i onödan. Så det är svårt för lilla mig att få honom att komma igång och börja ta i med bakbenen, speciellt nu när han har varit borta ett tag. Men idag så red jag på som sjutton, höll koll på bogarna/rumpan och tänkte bara fram fram! Tillslut så började han äntligen ta i, höja ryggen och arbetade på riktigt bra mot slutet. Även galoppen kändes fin, även om det märks att han har tappat en del styrka. Han tyckte att jag var jobbig som ställde krav, men om han ska stärka sig och komma vidare så måste han börja ta i och jobba under sig. Men det är bara att jobba vidare, så kommer det bli lättare och lättare i takt med att han blir starkare. Han var iaf rolig att rida idag, inte alls sådär överladdad även om det blev något bocksprång! :)

Eddie- Vila. Red ut honom en sväng i snön igår, och han var riktigt fin faktiskt. ÄNTLIGEN så börjar jag få igenom övergångarna! Så som jag har nött på med dom, men nu börjar det ta sig. Red fram och tillbaka längs grusvägen och han slappnade av och jobbade bra bitvis :)

Dagens ridning

Eddie - Var tvungen att rida på kvällen då jag jobbade på dagen, så det blev en ganska lugn tur i mörkret. Mest skritt, men lite trav också. Underlaget är jätteknepigt nu, ibland bara fruset, lite snö eller som nu is. Nästan så att jag saknar snön förra året då det iaf var mjukt, men inte den kylan ;) Eddie var jättespänd och sprang runt och kikade på allt, som han brukar bli ute. Förra vintern så kämpade jag massor och fick honom faktiskt att att slappna av och jobba bra ute, men nu är det lite på ruta ett igen på den biten. Jobbade iaf med lösgörande så som skänkelvikningar och öppna där jag verkligen ville att han skulle korsa sina bakben, samt övergångar/halter. Han slappnade av bitvis och var väldigt fin! Gjorde riktigt bra halter från skritt och det kändes som att jag kom åt honom och han tog min förhållning utan att motarbeta.

Var till ridhuset igår, och han var faktiskt ganska fin med tanke på att han har haft en lugnare period och inte gått några ordentliga pass. Hann dock bara rida en halvtimme innan vi var tvugna att avsluta, men han var fin när jag travade av. Tror att den här 1,5 veckans paus har varit bra för både honom och mig.

Curre - Vila. Även han var till ridhuset igår, och det var en taggad häst jag satt på! Haha, blir inte klok på honom..
Gott nytt år!

Sista dagen på detta år spenderades först med att åka till ridhuset med Curre på morgonen. Travade ca 12 min och 1min galopp. Han var som vanligt taggad när det var fler hästar i ridhuset, men höll sig någorlunda i skinnet den här gången. Men han kändes fin och vaken för hjälperna, och galoppen kändes bättre än förra gången. Skrittade ut Eddie en sväng när jag kom hem, han har haft en lugnare period i ca 1,5 vecka med mest skritturer och fler vilodagar. Tror det har gjort honom gott då han var riktigt pigg idag! Ska börja rida igång honom lite mer snart, svårt dock när det är så fruset. Men han får helt enkelt följa med till ridhuset någon dag.

Har sedan jobbat från 16-23, så det var min nyårsafton! Ska man se det positivt så är det bra att jobba i resturang då man i alla fall får god mat, haha. Nej, men det var okej. Var hemma strax före tolvslaget och ska snart sova. Det var min nyårsafton i korta drag! ;)

Ett av mina nyårslöften blir att lägga mer tid på bloggen, har inte alls haft någon lust nu det sista. Men ska försöka att strukturera upp det hela lite bättre, så kommer nog lusten tillbaka! För egentligen så tycker jag att det är kul att ha någonstans att skriva och lägga upp bilder. Ett annat är att ta körkortet, som jag är segast i världen med. Men det ska tas så fort som möjligt helst, så jag ska verkligen ligga i nu. Annars ska det satsas för fullt på mina två krakar där ute i stallet. 

Hoppashoppas att Curre håller sig fräsch nu när vi verkligen gått till botten med allt och gett honom bra förutsättningar, så nu ska han byggas upp igen på bästa sätt. Eddie har verkligen utvecklats nu det sista och hoppningen har verkligen släppt! Så han ska trimmas på och bli bättre på marken bara, så tror jag att det ska bli bra. Ser för första gången ljuset i tunneln med honom! Är jättetaggad på året 2012, så jag hoppas verkligen att det har mer att ge. Dom senaste åren har inte varit mycket till att hänga i granen, men detta år ska bli bra har jag bestämt!

Nu ska jag alldeles strax stänga ner datorn och ta med mig min brors hund (Grand danios) som ligger och snarkar här bredvid mig, haha. Men gott nytt år på er alla! Jag ska upp och jobba igen 10-16, så jag ska nog sova nu tror jag allt.Lovar också att jag ska ta lite nya bilder, haha ;)


RSS 2.0