Shoppat

Om lite mer än en vecka så fyller jag 21 (känner mig gammal, haha), så jag har faktiskt unnat mig en liten födelsedagspresent till mig själv! En hästpryl såklart, men jag har faktiskt inte shoppat något i hästväg på bra länge nu. Fyndade bagagnat till bra pris, så det ska bli intressant att se vad det är som kommer på posten! Är inte helt säker på färgen, men det blir nog bra. Någon som kan gissa vad det är? ;) En ledtråd är att det är en lädersak till Eddie!
Hoppträning 23/2

I torsdags så fick äntligen Curre följa med på träning, första sedan i sommras! Han har ju varit iväg till ridhus regelbundet och sett andra hästar och bytt miljö, så han skötte sig bra. Första gångerna vi var till ridhuset så blev han helt övertaggad, men nu har han lugnat ner sig och far inte i luften som han gjorde i början ;)

Vi började med att trimma dem först på volten och sedan med skänkelvikningar. Flyttade dem från väggen in till mitten och över några bommar och sedan ut till väggen igen, på långsidan jobbade vi med öppnor. I galoppen så flyttade vi dem lite, jobbade med förvänd och över några galoppbommar. Den förvända galoppen på volt skippade vi då han inte riktigt orkar ännu, men annars så skötte han sig bra. Fick inte riktigt igenom vänstersidan och igång honom, i galoppen så jobbade han dock på ganska bra tycker jag.

Som avslutning så hoppade vi en serie med tre kryss som det var ett galoppsprång och en hjälpbom mellan, sista gången så blev det istället en liten oxer på slutet. Hoppade den några gånger bara och sista oxern låg på knappt en meter sista gången, sedan avslutade vi medan dom andra hoppade en liten bana. Curre skötte sig såklart super och hoppade med spetsade öron som om han inte har gjort annat! Det är helt sjukt vilken känsla det är att hoppa honom, trots att det bara var en låg serie så hoppar han så otroligt bra igenom kroppen och det är som att sitta på en gummiboll. Avspänt och elastiskt, men ändå otroligt rapp i benen. Åh, vad jag älskar den här hästen!

Leif tyckte inte att det var några konstigheter, jag måste bara få honom rappare och ta för sig mer i markarbetet. Han blir ju gärna lite långsam och lufsig. Annars så tyckte han att han kunde starta 120 imorgon ;) Haha, han behöver ju såklart komma igång för att bli klar för tävling, men han menade att han har så lätt för sig att det inte blir några problem att klättra uppåt när han väl är igång ordentligt.

Frågade om det skulle vara bra att hitta en dressyrtränare att kunna träna dressyr för, vilket han inte tyckte skulle vara fel. Känner mig jättetaggad på att verkligen lägga ner jobb på markarbetet, få honom liksidig, lösgjord och stark i kroppen. Hoppa kan han, men det är mellan hindren som han behöver bli bättre. Fick några förslag på tränare, så ska kolla upp det! :) Viktigt att lägga ner tid på markjobbet och grunderna, det har man igen sedan.

Ett litet klipp från när vi hoppade serien sista gången. Såklart så skulle det vara trav in, men det tyckte inte Curris.
Klippt Curre!

Klippte Curre idag, vilket verkligen var välbehövligt! Har bara klippt honom en gång tidigare iår, så han var väldigt långhårig. Förstår inte hur hästen kan sätta så himla mycket päls, för han ser verkligen ut som en isbjörn om man inte klipper honom. Dom första vintrarna som jag hade honom fick han inte alls såhär lång päls, men sedan han var oklippt en vinter när han stod skadad så får han nu riktig björnpäls. Hade gjort vad som hellst nästan för att få raka huvudet också, men det vill inte riktigt Curre! Kapade manen en bit också då den var väldigt lång. Tog före bilder men hann inte ta några efter bilder då jag var tvungen att skynda mig, men tar några imorgon när jag fixat till manen lite bättre. Så ni får se vad fin han är nu! :)

På torsdag så ska faktiskt Curre få följa med på träning, viket ska bli jättekul! Har skuttat lite kuber med honom i ridhuset, så vi tar det bara lugnt och håller oss till lägre höjder. Annars så känns han ganska fin nu, när jag väl kommer åt honom. Han är inte den som jobbar på i onödan, men när man väl kommer åt honom så jobbar han riktigt fint. Känns att han börjar bli starkare och orkar bära sig bättre, så det ska bli kul att se hur han sköter sig på torsdag :)

Några av bilderna som jag tog innan hans makeover! Syns dock inte så bra på bilderna, men det var en hel del päls som rök.


Adobe illustrator

Min syster hittade ett jätteroligt program på hennes skoldator, nämligen Adobe illustrator! Ett program som man kan rita i, göra illustrationer osv. Ganska svårt att få det bra utan ritplatta, men det går om man har lite tålamod. Jag har en teckning som jag har hållt på med lite till och från och passade nu på att scanna in den innan jag gör den klar. I illustrator kan man nämligen lägga dubbla lager och man kan då rita av en mall eller teckning som man har under. När man är klar så tar man bara bort mallen och kvar blir då bilden som man har ritat! Så jag har börjat göra en datorversion av min teckning också, ska bli spännande att se hur det blir då det inte är helt lätt!

Som sagt så har jag gått bild och form på gymnasiet, men har kommit av mig helt med den biten efter att jag tog studenten. Vet inte varför då jag egentligen tycker att det är kul. Men tror att jag kan komma igång lite igen med min kreativa sida med det här programmet, då det vekar kul att skapa saker i datorn. Har bara jobbat med photoshop innan och detta är lite anorlunda. Ska visa bilden när den är klar sedan!

Någon annan som har jobbat med Adobe illustrator? :)


Teckningen i ett ganska tidigt skede


Tävling Högbo Ridklubb

Lyckades få ledigt idag och efteranmälde mig då med Eddie till Högbo! Tävlingarna började kl 8 och eftersom jag var efteranmäld så gällde det att vara där i tid, så det blev en tidig morgon och vi var hemma igen redan vid 10.

Hoppade bara 1m och Eddie var superfin! Han kändes lugn och avspänd på framhoppningen, och jag fick en bärig och bra galopp där han inte bara låg på. På banan så kändes han jättefin och var inte i ett hinder, men SJÄLVKLART så klantar jag till det! Efter kombenationen så var det 6 språng fram till en oxer och istället för att rida fram på 6 normala så bromsar jag och får 6,5... Så fruktansvärt dumt och onödigt, andra tävlingen i rad som jag klantar till det! Självklart så fick vi ett stopp där, men sedan hoppade han resten fint och felfritt.

Jag är så van vid att han i 2 års tid har burit iväg och vi har fått det trångt på linjerna, så det sitter i ryggmärgen att jag måste ta tillbaka. Nu däremot så har han börjat hoppa rundare och väntar mycket bättre, men jag har däremot inte riktigt hängt med på den utvecklingen ;) Men nu har jag failat två tävlingar i rad, så nu kan jag lära mig av dom misstagen. Bara jag kommer in i den här ridnigen så kommer det att bli bra, för nu är Eddie verkligen på G! Vi har förhoppningsvis många tävlingar kvar i år stt göra bra resultat på :)

Jag är iaf jättenöjd med Eddie, och det väger tyngre än mitt dumma misstag. Vi (jag) kommer igen nästa tävling istället! Självklart så glömde jag kameran hemma igen och mobilen fick fullt på minnet så bara halva banan blev filmad, vilken rolig blogg jag har... ;)

Dagens ridning

Curre- Åkte iväg till rdhuset med honom idag. Jobbade lite lika som jag gjorde med Eddie på träningen i onsdags, dvs öppnor som man först ökade ur och sedan fattade galopp. Red på som en oval volt där jag flyttade honom en "kvart" ökade/fattade galopp och galopperade en kvart osv. Han var inte riktigt lika fin som han var igår, då var han verkligen superfin när jag gjorde liknande arbete efter vägen. Jobbar annars på med det vanliga med honom, få honom jämnare i sidorna och framme för hjälperna. Tycker att det går framåt och vi höjer vår lägstanivå allt eftersom att han blir starkare. Tex så blir jag inte längre helt slut av att rida honom, utan han orkar jobba på utan att jag måste vara på honom hela tiden. Avslutade att rida över tre kuber på böjt spår med 5 m imellan (ett kortare galoppsprång), vilket han som vanligt gjorde superenkelt. Eddie hade betydligt svårare med denna övning i onsdags ;)

Eddie- Honom red jag en stund på åkern i snön! Skrittade och travade fram lite på vägen och red honom sedan ca 20min i intervaller på åkern. Har inte ridit honom så mycket i djupare snö, så jobbade inte på så länge. Bara vanligt arbete med att få honom jämn i sidorna och att öka/minska galoppen. Han tyckte det var kul och blev lite stark, men skötte sig annars bra! Han är alltid fin att rida på stora ytor, då finns det inga hörn eller staket där det kan gömma sig något läskigt. Får bra framåtbjudning samtidigt som han är avspänd. Verkligen synd att jag inte hade någon som kunnat fota, för han fick ett riktigt trevligt steg i snön! Travade av på vägen, och han kändes riktigt lösgjord och fin :) 


Bild från idag!


Hopptävling i Storvik

Var som sagt iväg till Storvik med Eddie idag, första tävlingen för året! Hade tänkt att hoppa både 90 och 1m, men anmälde bara till 1m då han har gått så pass bra på träning och Leif tyckte att vi passerat "90 stadiet". Dessutom så kändes det bra att bara ta en klass första tävlingen för året, även om det inte är några höjder.

Någon framridning fanns inte, utan jag fick skritta och trava fram lite ute och sedan direkt in på framhoppningen. Han kändes pigg men ganska lugn när jag travade ute, men blev dock ganska spänd när vi kom in på framhoppningen. La sig i handen och sprang på istället för att balansera upp sig, vilket var svårt att göra något åt. På banan så skulle jag rida 7 galoppsprång fram till tvåan, men då han hoppade lite stort på ettan så får jag "blackout" och tänkte först rida på 6 och sedan ångrade jag mig när jag insåg att det blev galet... Eddie blev såklart osäker och stannade, men när jag tog om det och red bättre så hoppade han fint. Sedan blev han lite klivig in i kombenationen och tog med sig bommen på A, tog även med sig bommen på sista hindret där vi kom lite nära.

Förutom det så  kändes det ändå ganska bra tycker jag, så jag är inte missnöjd alls. Stoppet tar jag helt på mig själv, gör jag så på träning så stannar han också. Det har inget med tävlingsmomentet att göra, utan jag red kasst! Sedan fick jag ingen jättebra galopp då jag inte kunde rida fram ordentligt, utan han låg på lite och jag hittade ingen jättebra rytm vilket gjorde att vissa språng blev lite halvbra. Men han skötte sig ändå jättebra för att vara första tävlingen för året och det kan bara bli bättre nu!

Dock var jag jätteseg med att komma till start, så lyckades dra på mig ytterligare tre tidsfel utöver dom tolv hinderfel vi fick. Eddie och jag kan det där med att få tvåsiffriga resultat ;) Nej, men ärligt så ser resultatet bra mycket värre ut än vad det egentligen är. Men jag tänker bara vara konsekvent och fortsätta att jobba med rytmen och räkna mina jäkla galoppsprång, och hoppas att han börjar intressera sig för att lyfta på tassarna. Han har utvecklats väldigt mycket på träning, så jag hoppas att det följer med på tävling snart också! :)

Nu ska jag försöka att leta ut en lämplig nästa tävling och se om någon kan ta mitt pass på jobbet, jobbar nämligen i stort sett alla helger... Jaja, det löser sig! :)Glömde såklart kameran hemma, så inga nya bilder idag heller! Fyy, vilken tråkig blogg jag har :(


Hej igen!

Det där med att blogga går inte så bra för mig känner jag, haha... Men anledningen är helt enkelt att jag jobbat mycket och sedan ska stallet skötas+två hästar ridas varje dag, så jag orkar helt enkelt inte med datorn. Jag som näst intill var datorberoende ett tag kommer knappt ihåg när jag satt här sist! Jag brukar kolla facebook och läsa några bloggar via mobilen bara, mer än så är det inte. Ganska skönt faktiskt, även om jag skulle vilja uppdatera lite mer här. Ett tag var jag faktisk beroende av att läsa bloggar, följde och kollade in ett flertal och blev tillslut bara stressad av att läsa om andras framgång. Nu har jag nästan 200 olästa inlägg på bloglovin, haha. Läser bara dom inläggen som verkar intressanta, sen får det vara. Men det känns skönt att kunna fokusera på sig själv istället, man glömmer det ibland. Man kan inte göra mer än sitt bästa och jobba utifrån sina egna förutsättningar, så är det. Men nog om det :)

Kan dra lite kort om hur mina dagar brukar se ut:
Börjar jobba vid 10, och då släpper jag ut hästarna och fixar lunchmat+ gör det i stallet som jag hinner innan det (tar ca 10min att gå till jobbet). Är det någon hemma som kan fixa hästarna så brukar jag rida en häst innan jobbet. Sen jobbar jag ofta till 5-halv 6 och då är det ridning efter det. Brukar vara inne från stallet vid 10-tiden kanske. Sen när jag är ledig (ofta två-tre dagar på raken mitt i veckan) så har jag träning en dag, plus att vi brukar åka iväg till ridhuset med Curre någon dag. Hinner tyvärr inte åka iväg till ridhuset när jag jobbar, utan måste ta det när jag är ledig. Ganska trist, men men. Ungefär så brukar mina dagar se ut, man får pussla lite och hitta motivation till att hålla igång hästarna!

Hade verkligen viljat ta några fina ridbilder i snön, men jag jobbar alltid på helgerna då min syster är ledig. Men när det blir tillfälle så ska det bli lite nya bilder! :) Annars så jobbar jag på med att stärka och bygga upp Curre igen och han har fått börja jobba med lite bommar och kubhinder vilket är kul. Eddie tuffar på och har varit väldigt duktig! På söndag är det årets första tävling för hans del, hoppar bara en 100cm i Storvik :)

En liten update om hur läget är, så får vi se när jag uppdaterar nästa gång. Förmodligen på söndag efter tävlingen i alla fall. Var ledig idag och sedan tor-fre, så ska njuta av dem och passa på att rida i dagsljus! RSS 2.0