Saker du inte visste om Eddie...

...Han tycker inte om att bli klappad i huvudet, utan försöker man klappa honom i ansiktet så drar han oftast upp hvudet. Däremot så gillar han att gosa, men vill hellre själv stoppa huvudet i famnen.

...Han luktar/nosar alltid igenom människor han inte känner! När vi tittade på honom så gjorde han samma sak, liksom kollade av vilka vi var.

...Han är totalt trafiksäker. Bryr sig varken om bilar, bussar, traktorer, skotrar mm. Ganska lustigt när han kan vara så nervös/spänd över annat ;)

...Trots att han är den av våra hästar som står högst i blod så är han den som fryser minst. Han gillar inte att bli för varm och är inte överförtjust i täcken. Kommer ihåg en gång på våren när det plötsligt blev jättevarmt när jag hade satt på dem täcken på morgonen, så fort han fick syn på mig så kom han springandes "Ta aaav täcket!!"

...Han kan ibland få världens ryck i hagen och kuta runt 5min i sträck, och då överdriver jag inte! Varv på varv tills han tillslut ger sig och fått utlopp för sin energi ;)

...Han är otroligt snäll och jag vill säga att han aldrig har dragit bak öronen mot en människa. Jag kan stå bredvid honom när han äter kraftfodret och han har öronen rakt fram, supersnäll i boxen osv. Mot andra hästar kan han dock bli sur mot, men mäniskor ser han inte som ett "hot" på det sättet. Finns inget ont i honom!♥Något som jag gillar...

Med Curre är att han hoppar så otroligt mjukt! Det spelar ingen roll hur man kommer eller vilken galopp man har, när han väl kommer till hindret så hoppar han alltid väl och runt över. Har man lite mera fart så kan han bli lite snabb i språnget, men tappar aldrig ryggen. Han ger en väldigt härlig känsla att hoppa och har en väldigt jämn kvalité på sprången, tror faktiskt inte att Leif någon gång har sagt något negativt om hans hoppning. Men har man honom bra mellan hand och skänkel, dvs bakbenen långt under sig och ett stöd i handen så kommer bakbenen fram har jag märkt nu på sistone när jag jämför filmer!

Däremot så kan han vara lite långsam av sig och det kan vara lite svårt att få igång honom, men när man kommer fram till hindret så hoppar han alltid väl och försiktigt. Aldrig på fart (om inte jag skapat den), utan alltid runt och väl.Till skillnad från Curre så är det jätteviktigt att ha Eddie avspänd och bra mellan hand och skänkel för att han ska hoppa bra, det både syns och känns stor skillnad. Det tror jag är en av Curres mest positiva sidor och gör att han river så sällan. Har faktiskt aldrig rivit mer än två hinder under samma runda, vilket har hänt två gånger på tävling kanske? Men Curre ger verkligen en speciell känsla i språnget! 


Här satte jag upp en galopp med mycket tryck i, då blev han lite snabb i språnget några gånger, tex kombenationen. Men hoppade super på sista!


Här gör han några språng där bakbenen syns! (av någon underlig anledning så VÄGRAR youtube länka till den film jag ska, utan fel film?? Jaja, han har fina bakben över oxern på den här)

Eddie & me

Angelica tog några bilder på Eddie och mig innan vi red iväg idag. Var lite halvtråkigt ljus, men efter lite fix så blev bilderna helt ok. Vi red ut en runda i skogen, galopperade i snön och hoppade några gånger över ett träd (70cm?) som låg över vägen i skogen. Först fattade han inte riktigt, men sen så skuttade han glatt över!Blogga?

Jag tycker att det är kul att skriva, fotografera, redigera, designa osv, men det här med att blogga har jag kommit av mig med helt och hållet. Kanske för att det känns som att det inte finns något att berätta, träningar och "dagens ridning" blir liksom tråkigt i längden. Just nu är det är en ganska tråkig månad där det inte händer så mycket med hästarna och jag befinner mig i en period i livet som är mindre kul. Men jag tror bara det blir nyårsafton, att kalendern visar "januari 2013" kommer att göra mycket! Nu väntar man bara på att det här året ska ta slut, nästa kan man fylla med nya mål och visioner.

Jag hoppas verkligen att det blir förändringar nästa år som gör allt roligare och att motivationen till allt kommer tillbaka. Jag ska våga mer, inte tänka så mycket. Inte vara hon som tar ett steg tillbaka för säkerhetsskull, utan utmana mig själv lite mer på alla plan. Nästa år behöver inte bli något framgångsrikt år, utan jag vill utvecklas och se förändring. Ta mig ett steg närmare mina mål. Jaja, allt blir vad man gör det till! Inte för att så många kollar den här bloggen längre, men ändå ;) Hehe.

Den bästa som finns, är så sjukt glad över att jag får äga en sån här häst som har skänkt mig så mycket lycka bara genom att vara just den han är. En fantastisk häst, mer krävs inte ♥

En till sötnos♥
 

Designskapande

För ett tag sedan så frågade Amanda mig om jag ville gör en ny design till hennes och Irmas blogg, och såklart jag kunde det :) Dom tränar tsm med min syster för Leif på torsdagkvällar och bloggar på http://topponys.blogg.se. Jag har ju aldrig gjord designer till andra, utan bara pulat i min egna. Det tog lite tid och jag fick ändra hit och dit, men fick tillslut till det! Själva jobbet i photoshop är inte så svårt, men kodandet är desto svårare tycker jag. Men är ganska nöjd med slutresultatet som ni kan se lite av här nedan eller helt enkelt besöka deras blogg HÄR :)


5 år med Curre idag!♥

Idag har vi haft bästa Curre i hela 5 år! Fem år med både med och motgång, förhoppningsvis så blir det fler bra år i framtiden♥ Passar på att slänga in en bild från varje år, så ser ni skillnaden. Förutom att han har bleknat en hel del så har han biffat till sig sedan han var sex. Syns inte så bra på bilderna, men han får fler prickar för varje år. Så snart är han riktigt flugskimmel ;) Dessutom så har han blivit så snäll, att tom mammam har ridit honom idag! Haha.

April 2008


Juni 2009


Oktober 2010


April 2011


Oktober 2012
 

Curres bror

Som jag har skrivit förut så har jag googlat mycket på Curres stam och hittat en hel del. Nu senast så sökte jag på ett av Curres syskon som är ett år yngre än honom. Duarte e. Clinton och med samma mamma som Curre. Visste sedan tidigare att han från började tävlades av samma ryttare som red Curre innan mig (och hans mamma+andra syskon), men nu när jag sökte sist så hittade jag faktiskt filmer och att han går/gått 145cm! Också skimmel och påminner en del om Curre, både till utséendet och galoppen. Tyvärr så kunde man bara se dom första sprången på filmerna då man var tvungen att betala för att se dem... Men, men, kul vilket fall att hitta sånt här!

När vi köpte Curre så visste vi att han hade "bra stam", hur gammal han var, vilken färg och att han gått 120cm ;) Första gången jag såg honom var på en lite videosnutt på en fimlkamera och sedan när vi hämtade hem honom. När vi sedan fick passet och hans stam så har jag fått googlat mig fram till resten och hitils hittat detta;

-Vem som tidigare har tävlat Curre och att han även ridit hans mamma+syskon.
-Resultat från Curres tid i belgien+ bilder som jag tror kan vara Curre.
-Resultat+bilder på Curres mamma, Uwenta I.
-Annons och filmer på Curres syster Huwenta.
-Resultat från hans andra syster, Ewenta.
-Resultat, bilder och film från hans bror Duarte.

Jag tycker att det är superkul att "släktforska" i Curres stam, för jag hittar alltid något nytt! ;) Blev ju faktiskt kontaktad av en kille just angående hans stostam, det var lite kul! I samma veva så la han till Curre på Horsetelex.com, så där kan man gå långt tillbaka och se avkommor osv. HÄR kan man se hela Curres stam.


HÄR finns sidan med flera filmer på Curres brorsa, men dock så kan man bara se något språng på varje...


 

Man

Under vintern -09/10 så stod Curre på boxvila och bara promenerades. Bara för skojs skull så struntade jag i att klippa manen, för att se hur lång den skulle bli. Klippte den nog strax efter att bilderna nedan togs har jag för mig. Den blev inte superlång, men det blev ändå en skaplig man tycker jag då han har ganska tjock man. Tycker att han påminner lite om en P.R.E, haha ;) Numera är han tävlingspålle med klippt man, svans, hovskägg och öron! Eller, för tillfället ser han ut som en lurvtuss då vi inte har fått delarna till klippmaskinen som jag pajjade, haha...
Och så två före och efterbilder som jag visat förut tror jag.
 

Om mina hästar vore frukter...

...Så skulle nog Curre vara en apelsin. Lite rund och trind sådär till utséendet, med en fin och klar färg. Man vet aldrig riktigt vad man får, lika väl som man kan få en söt och god apelsin så kan man få en sur jäkel! Svårt att se till utsidan, men om man är lite skillad så vet man vad man kan vänta sig.

....Eddie skulle nog vara en banan. Lång och slank till utséendet, lite rolig färg som man lägger märke till. Ganska neutral smak som oftast smakar lika, man vet vad man kan vänta sig. Det är inte alla som gillar banan, men gillar man den här frukten så gillar man den.

....Chino (min systers ponny) vore nog en kiwi. Ganska liten och mörkt brun på utsidan, men på insidan hittar man något riktigt färgsprakande! Smakar oftast surt och man kan få komplikationer ett tag efteråt om man har smakat för mycket av den sura varianten. Men ibland så får man tag på ett sånt där riktigt sött och bra exemplar, då vill man bara ha mer! 

Fick en kommentar om jag inte kunde beskriva mina hästar med en frukt, på tal om att hästar är frukter ;)


Kingsland dunjacka

Bland dom bättre köpen jag har gjort är min dunjacka från Kingsland! Köpte den i Globen förra året och jag har inte ångrat det köpet en sekund. Den kostade en bra sland, men är supervarm och skön! Rymlig så att man får plats med kläder under, men man ser ändå inte ut som värsta sortens michelingubbe. Ett stort plus är den stora huvan som man får över hjälmen, väldigt praktiskt. Tack vare den här jackan så har jag överlevt kylan i stallet och på hästryggen! ;)


Hoppträning

Var in till Gävle och hopptränade med Curre idag. Curre kändes ganska pigg och gjorde det han skulle, men om man går rent på känsla och ridbarhets-mässigt så var det här den sämsta träningen på länge... Jag har trimmat på och kämpat jättemycket med markarbetet hela hösten och han har varit såå fin. Nu när jag inte alls kan trimma på ordentliga pass, utan bara rida på rakt spår efter vägarna så faller den där ridbarheten sakta men säkert bort... Blev jätteirriterad idag pga det, har lust att skita i allt vad ridning heter när jag inte kan träna ordentligt. Sjukt omotiverande...

Vi jobbade iaf över kuber, hoppade några enstaka hinder och en studs som Curre gjorde bra. Men markarbetet följer ju med in i hoppningen, fick honom inte under mig och bogen åkte ut åt vänster. Han sa samma sak Leif, att han har varit jättebra på marken nu i höst men att han idag var några snäpp tillbaka. Vill någon sponsra mig med ett ridhus, snälla? Nej, men det känns så jäkla trist att allt det jag har byggt upp ska försvinna nu bara för att jag inte har någonstans att rida. Det är jättesvårt att jobba med liksidigheten genom att enbart rida på rakt spår och snön på åkrarna och ridbanan är jättedjup och det blir tungt att rida i.

Funderar på att lösa ridhuskort så att jag kan komma iväg iaf någon gång i veckan för att kunna trimma igenom och sedan kanske man kunde få ridbanan skottad. Det blir ju knöligt när man har ridit i snön ett tag, men funkar ju att rida på kortare pass. Åh, vad mycket enklare det hade varit att bo närmare ridhus! Vi har 25min enkel väg och det både tar tid och kostar att sitta och åka... Antar att det är lika frustrerande för er i samma situation? Idag blev jag jätteirriterad och det smittar av sig på Curre som blir stressad när jag inte rider som jag ska. Det är ju inte hans fel att hans PT inte sköter sitt jobb, haha... 


Hästar är en frukt som inte finns

Ingen kan väl ha missat gruppen "Hästar finns inte" på facebook? "Hästar finns inte vilket är vetenskapligt bevisat. Vi stödjer även vetenskapen om att häst är en frukt. Det vill säga att häst är en frukt som inte finns." står det och sidan har drygt 160 000 gilla-markeringar.

Det första jag tänkte när jag såg den här gruppen på facebook var ungefär "whaat?". Hur kommer man ens på något sånt här, haha. Det roliga i det hela är inte vad de skriver själva (för det är ju bara trams, precis som många andra fb grupper), utan att "vi" hästfolk går lös på sidan och säger att "hästar finns visst!". Haha, det är det som är det roliga och gör att det bara blir en större och större grej av det hela. Precis som när man var yngre och killarna i skolan kallade hästar för hamburgare. Det bästa sättet att få tyst på dem var att ignorera eller spela med, för får dem ingen reaktion så blir det inte kul längre och ämnet dör ut. Men om någon sätter sig imot och säger att "så är det inte alls!" så blir det ju jättekul och det bara fortsätter.

Själv så har jag inget imot gruppen och tycker det är ganska roande att skratta åt, men dom som inte gillar den, varför ens kommentera? Det är ju dessa inlägg som föder sidan och gör den bara större och större. Ska bli intressant att se hur långt det hinner gå och hur stort det blir innan det roliga försvinner. Förmodligen när vi hästfolk ger upp ;) Haha 


Min flygande frukt♥ Tur att jag gillar frukt :)

Curres träns

Blogg.se har ju en svarsfunktion nu, men tänkte att jag svarar på den här frågan i ett eget inlägg. Utifall att något mer undrar, plus att det inte är säkert att man går tillbaka och tittar :)Svar: Han har ett anatomiskt träns från Dyón DC. Finns att köpa HÄR bla. Det här tränset var mitt drömträns läänge innan jag tillslut köpte det i mars 2009. Det kostar en bra slant, men riktigt fin kvalité och blir bara finare för varje putsning istället för tvärt om! Mjukt anatomiskt nackstycke med tre remmar och anatomisk nosgrimma som är lite bredare på mitten. Som sagt, superfint! :)


Look at this Instagram

Min syster visade den här och jag tyckte att den var lite kul, haha. Heter för övrigt veronicasroka på Instagram, precis som det står  under min presentation till höger ;)
 

Winter wonderland

Jag hatar vinter. Eller, det är ganska mysigt med jul, lussekatter, tända ljus och en uteritt i djupsnö en solig vintermorgon. Men resten är inte lika mysigt kan jag tycka. Det är kallt, jag förfryser mina fingrar, aldeles för mycket snö, går inte att trimma, bor i skogen med 178759 mil (3 mil) till ridhus och jag vill helst spola fram till våren. Faktiskt. Den här tiden på året så skulle det vara riktigt skönt att stå uppstalld på en anläggning med ridhus, eller åtminstone ett stall med skrittavstånd till ett. Ska jag hålla på så vill jag göra det riktigt, hatar när det det blir sådär halvdant ridet. Precis som det blir hela vinterhalvåret. Skulle faktiskt hellre bara ha en häst och tillgång till ordentliga träningsmöjligheter än som nu. Klaga.se, haha.

Det som är så trist nu är att det blev kallt och så mycket snö så himla fort! Jag hade tänkt mig att kunna intervallträna i djupsnö och trimma på åkrarna, men det gick ju inte. Skulle rida Eddie i skogen här om dagen, men snön gick nästan upp till magen på honom. Så just nu så tränar Curre en gång i veckan för Leif så länge det håller på, sen rids han så mycket det går här hemma. Eddie går på halvfart här hemma då jag vill lägga mest fokus på Curre och inte ha två hästar "halvdant" tränade. Det är verkligen svårt att hålla igång två hästar på vintern när man bor i "skogen"... Eller hålla igång går ju, men inte trimma ordentligt eller hoppa.

Jaja, det är väl bara att le, gilla läget och göra det bästa av det man har ;) 

Tröttis!

RSS 2.0