Tävling Tierps Ryttarklubb

100cm- 6 fel
På framridningen så var han lite spänd över allt runt omkring, bland annat när dom veterinärbesiktade hästar nedanför banan (framridningen ligger på en höjd) och det tyckte Eddie var väldigt konstigt ;) Men jag fokuserade bara på fajtas med honom och inte mot, var lätt i handen och bara lät honom vara. Han slapnade av lite mer och hoppade fint på framhoppningen. På banan så var han jätteduktig, jag hade en bra rytm och var bara kall och väntade in hindren. På ett hinder med lådor under som såg lite speciellt ut stannade väldigt många hästar, men jag bara höll om och Eddie skuttade över. Till kombenationen så låg vi dock lite stort och jag höll inte om tillräckligt, så fick ett stopp där. Men tog bara om det och han hoppade resten fint. Skulle bara haft lite mer ben på kombenationen, annars är jag väldigt nöjd då det kändes som en ganska rytmisk runda.

110cm - Ute
Till den här klassen så var han också lite spänd på framridningen, men han slappnade av efter hand. På framridningen så fick jag ett stopp på räcket där vi låg lite nära och jag inte höll om tillräckligt, men efter det så hoppade han väldigt fint. På banan så hoppade han ettan jättefint, sedan mot tvåan som låg på båge så satte jag ihop honom lite och det blev stopp för att vi låg lite nära... Hoppar om det och på oxern efter får vi ett större språng och han vinglade iväg efter. Skulle ha ridit fram på 5 galoppsprång till räcket, men det blev nu 5,5 och stopp. Tack och hej, bara att gå ut.

Det enda jag kände efter den här klassen var besvikelse. Jag var verkligen jättetaggad och visste precis hur jag skulle rida, memoretat alla linjer, språng och hur jag skulle rida och sen så kommer vi över tre hinder... Första stoppet så tyckte jag att han var larvig fsktiskt, vi låg inte fel utan han blir osäker när vi ligger lite nära. Sedan skulle jag ha ramat in bättre och verkligen ridit fram på 5 språng efter oxern. Lätt att vara efterklok... Men det jag är mest besviken över är faktiskt att det inte kändes som att jag red dåligt, utan att han fegar ur bara för att vi kommer lite nära eller stort. Andra stoppet i 110n får jag ta på mitt konto dock.

Har analyserat filmerna och insåg att jag nog hade lite klen galopp (lätt på en stor bana där det inte kommer några naturliga svängar) om man jämför med Avesta där han gick jättebra. Så jag måste nog rida på samma sätt som nu, vara lätt i handen men ha lite mera tryck och rama in för att han ska känna sig trygg. Tror det var det som blev fel, att han känner sig lite övergiven och inte riktigt vågar ta för sig när vi inte ligger helt 100. Jag skulle kunna överanalysera i en halv evighet, men man. Som Leif sa, det är bara att glömma och ta nya tag. Ingen idé att älta dåliga rundor, det fungerar inte. Är iaf nöjd över första rundan, för där var han jättefin :)

Finns en liten bild på Eddie och mig över treans oxer i 110n om ni kickar HÄR. 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0