Hoppträning 7/8

Var som sagt på hoppträning för Leif med Eddie idag. Han var lite spänd, vet inte om det berodde på att att vi var inne i ridhuset som vi inte har varit i på ett tag. Började att rida fram över bommar och flytta dem, där Eddie var lite spänd och inte riktigt ville spänna av och sänka sig. Likadant i galoppen så ville han inte riktigt spänna av och arbeta igenom. Började sedan att travhoppa och red några linjer och en trekombenation. Även där så tycker jag att han var spänd och jag fick ingen riktig rytm, utan han blev lite springig och låg på.

Mot slutet när vi hoppade banan så slappnade han dock av och gjorde det bra. Han har dock blivit väldigt försiktig nu och vill inte riva, och när jag då tar i honom innan hindren och vi ligger lite nära så stannade han någon gång. Kanns som att han inte riktigt tror att han ska klara det, så dom gångerna så måste jag lägga på lite ben medan jag annars måste vara lite mer passiv för att han inte ska hoppa iväg. Balansgång det där ;) Men han är väldigt försiktig och hoppar väl nu, även om han alltid kommer att hoppa med lite platt rygg. Dock så vill jag ha honom mera avspänd och ridbar mellan hindren då jag tyckte att han var lite för spänd och springig idag. Men han var bättre mot slutet, så vi får hoppas att han kan slappna av lite mera i Tierp :)

Har tyvärr ingen film från idag..

Kommentarer
Postat av: Linda

Du borde anmäla dig till Peter Eriksson träningen helgen den 1-2 september. Anordnas av gestrike sportryttare :-) Kolla hemsidan!

Svar: Vad roligt att han ska komma upp :) Mina träningar för Leif har börjat då, så jag tror inte att det är intressant för min del dock :)
Veronica Sroka

2012-08-08 @ 17:23:09
URL: http://mylifeandbrian.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0