Hästarnas status

Jag är inte världsbäst när det gäller bloggen, men ska försöka att bli bättre nu när jag köpt en nytt objektiv och när tävlingsäsongen drar igång på riktigt då det blir lite roligare att uppdatera! Men tänkte först köra hästarna status just nu, då jag som sagt inte uppdaterat här så mycket.

Curre- Är fullt igång och har börjat hoppträna nu. Förra veckan så var vi med och hoppade bana, första gången vi hoppade en lite högre och längre bana sedan i juni/juli förra året. Hoppade banan på runt 120cm, och han var som alltid super! Jag däremot var lite ringrostig på Curre då det som sagt var ett tag sedan vi hoppade på riktigt. Först så plockade jag för mycket och Leif fick skälla lite på mig och då red jag på honom lite för mycket istället, haha. Blev nästan lite omhoppningsstuk där på en linje ;) Men mot slutet när jag testat både en låg och hög växel så hittade jag det där "mellanläget" och vi avslutade med en bra känsla! Fick någon taskig distans där han verkligen räddade mig, hjärtat mitt. Han hade inte ner en bom och tyckte det var jätteskoj att hoppa :)

Försöker att lägga mycket fokus på dressyren/markarbetet med honom, och det går framåt! Han har blivit starkare i galoppen, mer liksidig (även om det är mycket jobb kvar på den biten) och jobbar bättre igenom kroppen när vi kommer dit, så det är bara att kämpa vidare. Första tävlingsstarten blir nog i maj under Högbospelen skulle jag tro, hoppar formodligen 110cm där. Ska rådfråga min tränare när han tycker att vi kan komma ut tävla och om klasser, men såhär har jag tänkt än så länge i alla fall. 

Eddie- Börjar komma igång lite med hoppningen igen efter det ofrivilliga uppehållet på drygt en månad som blev. Kämpar även med honom på med markarbetet. Han är lite spänd och jobbig där efter vintern, men det blir bättre ju mer vi trimmar på. Man får ha lite tålamod med honom. Nästa tävling med honom blir om en vecka, då vi åker till Ockelbo och hoppar en 100cm klass. Är jättetaggad till det! Tar det som alltid bara som träning och målet är en rytmisk och bra runda, med en förhoppningsvis avspänd häst :)

Det är ungefär så det ser ut på hästbiten och för mina hästar just nu! :)
Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0