Tävling Ockelbo RF

Var som sagt till Ockelbo och hoppade bara en 100cm med Eddie idag, första tävlingen på över en månad. Han var verkligen superfin när jag red honom på banan igår, och lite av det hängde med idag. Travade först fram lite efter en grusväg och gick sedan in på framhoppningen som var på utebanan. Han kändes faktiskt ganska fin, lite pigg men ändå inte överdrivet spänd. Bjöd mot hindren och hoppade riktigt fint faktiskt, tog i lite utan att spänna ryggen och hoppa bara framåt.

När vi kom till ridhuset och in på collektingring innan vi skulle starta så blev han dock väldigt spänd, och ännu värre när vi kom in på banan. Att gå från utebanan och in i ridhuset blev bara fel för honom, speciellt när han inte variit ute och tävlat på ett tag. Mot första hindret så låg vi inte fel egentligen, men precis innan så stannar han mitt i hindret och jag får klänga mig fast runt halsen för att hålla mig kvar! Han var så spänd och blev helt paff när det kom ett hinder, så skulle ha haft lite mer ben istället för att vänta som jag gjorde. Resten hoppade han jättespänt och var i flera bommar, rev ettan och tog med sig båda i kombenationen där vi kom tight in.

När han blir såhär spänd så blir han platt i galoppen och man får honom inte att vänta, utan jag måste bromsa för att få honom att vänta. Det leder i sin tur till att det blir svårt att hitta någon rytm när han bara ligger på och bakbenen är hemma i stallet. Sen så spänner han bara ryggen och hoppar framåt istället för runt, vilket gör att han inte får någon höjd i sprången utan rivet oftast bak. Kort och gott så hoppar han skit när han är spänd!

Men ska jag ta fram något positivt från idag så var han väldigt fin på framridningen/hoppningen och han hoppade ett eldplank trots att det var läskigt! Han har ju inte varit med och hopptränat regelbundet och varit lite spänd på dom sista träningarna pga det, så egentligen vet jag varför det blev som det blev. Men det är bara att åka ut och hoppa massor av lokaltävlingar tills han spänner av igen. Tror dock att jag hoppar en 90 nästa gång också, bara för att han ska få gå två rundor och spänna av sig i :)


Angelica tog en hel del bilder, så det dyker upp när jag gått igenom och redigerat dem! :)

 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0