Översprungen

I morse när jag skulle ta ut Eddie i hagen så stannade han som vanligt utanför stallet och blåste upp sig. Han gör samma sak varje morgon, som att han måste kolla läget utifall att det har dykt upp något nytt medan han stått inne. I alla fall så gjorde han samma sak idag och jag stod en bit snett framför honom med sträkt grimmskaft medan han stod där och kollade. Helt plötsligt från ingenstans så far han iväg som en kanon och springer rakt PÅ och ÖVER mig! Känner hur hela han knuffar omkull mig och jag var helt säker på att han skulle kliva på mig...

Han stannar några meter bakom och kollar efter det där "farliga" som inte ens existerar. Att hans nyss sprungit över mig och jag låg där på marken reflekterade han nog inte ens över ;) Så typiskt Eddie, när han får såna där ryck så stänger han bara av och ser ingenting. De flesta hästar hade nog sprungit på sidan, men han såg mig inte över huvud taget. När jag fick tag i honom sedan så övade vi halt-rygga-fram-rygga osv för att få honom att lyssna och förstå att han måste ha respekt för mig. Kan bli himla farligt om man bara låter dem springa på en sådär! Nu är inte Eddie den hästen som bara springer över folk, men just i såna här situationer så stänger han som sagt bara av. Han har gjort samma sak en gång förut för länge sedan, men då fick jag skylla mig lite själv då jag gick med honom rakt bakom mig.

Måste ha fått ett slag på benet när han sprang på mig, för har grymt ont på utsidan av smalbenet. Stapplar runt och har lite svårt att gå ordentligt, men det gick faktiskt bra att rida. Kändes lite i början, men sedan gick det över ganska fort. Hoppas bara att det inte blir värre, för jag SKA tävla på måndag! Så är det bara :)


Den skyldige... ;)

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0