Hopträning+film

Idag var det Curre som fick följa med och hoppa för Leif, känner att vi måste komma igång lite om vi ska ut och tävla snart! Hoppade på utebanan för första gången iår, alltid kul att komma ut på större yta efter vintern. Vi började träningen med trim på volten, jobbade lite självständigt med att ställa och flytta åt båda hållen. I galopparbetet så jobbade vi med övergångar och förvänd galopp. Curre kändes ganska fin, mycket bättre än förra träningen. Dock så måste jag bli lite tuffare på honom med att få fram honom och inte mjukna förrän han gör det. Men bitvis och mot slutet så jobbade han på bra, mjuknade och började sätta under sig sina långa bakben!

Hoppade sedan lite på volt och en linje med räcke-6 språng-bred oxer där hästarna skulle få hoppa långt (Eddies paradgren, haha). Hoppade sedan en serie med 5 räcken där det var ett galoppsprång mellan varje. Curre gjorde det bra och på slutet höjdes det upp ganska mycket så att han fick ta i lite! Då blev han nästan lite flåsig efter, bra styrketräning!

Avslutade med att hoppa en kortare bana bestående av en oxer-5 språng räcke, räcke snett igenom och sedan en kombenation. Hoppade banan på ca 130, och han gjorde det som vanligt enkelt och felfritt! Hoppade inte riktigt med lika mycket rygg som han brukar och klonkade i lite, men det kommer nog med styrkan då han trots allt inte varit igång och hoppat ordentligt så länge. Annars så var han pigg och jag hade en bra känsla, kändes enkelt!

Hoppas, hoppas verkligen att han håller sig fräsch nu. Han är så simpel och enkel att rida, tuffar bara på och löser problemen som kommer. Helt fantastisk! En häst som man verkligen får självförtroende av att hoppa. Min guldklimp<3

Har för ovanlighetens skull film från när vi hoppade banan! :)

 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0