Dagens ridning

Curre- Red först ut honom en halvtimme, den vanliga rundan runt byn och jobbade honom sedan en stund på banan. Rundan som jag brukar rida ut först består av att vi rider ungefär halva vägen genom botjärn som är grusväg där det är skritt och lite kravlös jogging bara. Andra halvan är asfaltsvägen som går genom byn där jag brukar jobba med lösgörande arbete i skritt. Det är efter affaltsvägen ridbanan ligger, ungefär 10min hemifrån oss.

I alla fall så har Curre inte alls varit så rolig, dåligt framme och svår att rida ihop. Han är en stor häst att få igång och får man ingen snurr på bakbenen så får man inget att rida ihop och inget stöd i handen. Han luffar på i sin takt och anstränger sig inte så mycket i onödan om jag säger så! Så idag la jag bara fokus på tempoväxlingar och övergångar. Var fokuserad och noga med att han hela tiden lyssnade för min skänkel och inte låta honom falla isär i tempoväxlingarana/övergångarna. I början var han lite ostadig, men efter hand så kom han igång och jag fick ett bra stöd i handen och kunde trava av honom i en lägre form. Då är han mysig att rida, när han tar stöd, jobbar igenom kroppen och får lite gång!

Framöver så blir det mycket fokus på att hålla honom aktiv på samma sätt som jag red idag. Hela tiden lägga in övergångar och variera tempo/steglängd för att få lite snurr på paketet! Han har så lätt för sig i hoppningen, men grundarbetet måste verkligen sitta. Det blir sån skillnad när han verkligen är igång och har bakbenen in under sig, då blir det ännu mer spänst i sprången! Sen så måste vi både kunna öka och minska i den galoppen, så det är bara att trimma på nu :)Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0