Dagens ridning

Curre- Det var riktigt tråkväder med duggregn, men tog då tillfället i akt och red upp till grusvägarna och galopperade nu när underlaget var lagom sviktande av regnet! Började med att rida lösgörande i skritt och sedan tempoväxlingar i traven. Red sedan två längre galoppintervaller i lätt sits, varav den första i backe. Där i mellan så blev det skritt och lite lösgörande trimm i traven, så som öppnor och skänkelvikningar. I början så var han lite dåligt igång, men mot slutet så blev han jättefin! Fick lite mer framåtbjudning, jobbade igenom kroppen och var framme till bettet.

Att just vara ute och bara galoppera mår han jättebra av, kommer verkligen igång i hela kroppen och får bättre framåtbjudning. Idag så hade vi även min syster och hennes ponny framför oss, vilket gjorde saken ännu bättre. Ridbanan här är bara 20x40m, vilket gör att det blir svårt att få igång dem. Så att lägga in lite galoppass ute är verkligen bra för honom :) Nu rider jag ut ofta, men det är svårt att lägga in galoppass när det är torrt ute då vi bara har grusvägar och steniga skogsvägar att rida på. Så man får passa på att galoppera på grusvägarna när det regnar!

Eddie- Fick vila idag. Brukar egentligen skritta ut efter tävling, men blev inte så idag. Dock kan jag inte påstå att han gick speciellt hårt igår, så det gör nog inte så mycket ;) Framridning + framhoppning på drygt 4-6 språng (om man bortser från lilla hindret) och banans 9 språng på 100cm. Nja, en hoppträning är bra mycket mer ansträngande än tävlingen igår!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0