Tävling Hofors RS

Blev en väldigt kort tävlingsdag idag! Tävlingen började inte förren 10 då det var så få starter, och efter att ha hoppat två klasser så rullade vi från tävingsplatsen vid halv 12. Har sedan var på Gävletravet och tittat, samt hjälpt till på GRS tävlingar. Såg både 140n och 150n, samt hjälpte till att bygga om banan. Så vi kom inte hem förren vid nio-tiden. Men nu till Eddies tävlingsdag;

0,85m bed. CR


Hann inte riktigt att rida fram honom ordentligt då det som sagt var få starter, men försökte att få honom att bjuda fram till bettet och lyssna på mina förhållningar. Han är inte alls rolig på marken just nu, jättebökig med munnen och vill inte alls ta stöd, vilket har gjort att jag inte kunnat rida igenom honom ordentligt utan bara fokuserat på att få en jämn kontakt. Så han var inte rikigt jämn i sidorna, utan ville gärna trycka sig innåt och gå med rumpan innanför spåret i höger varv, men fokuserade inte så mycket på det. Sånt får vi rida igenom hemma.

På banan så tittade han mot läktaren och vi kom lite tokigt på först, så han lägger såklart på en nit. Dock var jag på honom snabbt och han fick kliva igenom hindret och fortsätta på nästa. Fick inte rikigt tillbaka honom på linjerna (väldigt mycket relaterade avstånd för att vara en 85cm CR, liksom en linje på 21m?) och jag fick rida iväg honom på ett språng mindre, till sista linjen så fick jag dock tillbaka honom, men då rev han istället sista hindret. Men bättre det än att han rusar iväg. Blev alltså 8 fel i denna klass.

0,95m bed A0+A0

Han bara skritta honom lite och sedan hoppa av för att gå banan till nästa klass, och sedan hoppa upp och rida fram igen. Som sagt, få starter och jag startade först sent och sedan tidigt. Dock var det ganska bra då jag hade misstagen från första klassen i ryggen och kunde rätta till felen nästan på en gång. I denna klass så var jag nogrannare med att sätta punkt och inte låta honom springa iväg, och han hoppade faktiskt mycket bättre i den här klassen! Rev tvåan då vi fick lite trångt på 7 språng och sedan sjuan då jag inte rikigt fick tillbaka honom och vi kom heltokigt (mitt fel!) så han fick bommen med sig, men han hoppade! Det är i dessa lägen han brukar stanna, men jag var på honom och då hoppade han faktiskt.

Förutom mitt misstag så är jag jättenöjd med sista klassen! Framförallt så är jag jättenöjd med Eddie som skötte sig bra. Förutom att han är bökig och "oriden" på marken så var han lugn, inget skrik och han hoppade faktiskt ganska bra för att vara på tävling. Inga höjder vi hoppade direkt, men det var bra för honom att hoppa något lågt och enkelt. Dessutom så uppnådde vi målet, att ta oss runt utan stopp! Räknar inte första hindret i första klassen, för vi kom faktiskt över (läs igenom) ;) Men är för första gången iår nöjd med Eddie efter en tävlingsdag!

Vi skulle säkert kunna vara felfri om jag red iväg honom och plockade bort galoppsprång, helt enkelt lät honom gå som han ville. Men då skulle vi istället få problem när det blir högre. Att komma inhoppande i en linje på 120 på vi säger 17m och bromsen inte fungera, inte så kul. Dessutom så utvecklar det inte hans teknik att låta honom hoppa iväg, utan jag får fortsätta att vara konekvent och rida mina planerade galoppsprång och fokuserade på rytmen. Det ger kanske inga rosetter idag, men förhoppningsvis i framtiden!


Hittade en bild från Avesta när vi var där i Juli.
Lovar att jag ska ta med systemkameran nästa helg,
så det blir lite nya bilder!

Kommentarer
Postat av: Tove

Jätte fin blogg och fina hästar :D

2011-09-04 @ 09:17:45
URL: http://granaryttarna.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0