Bästa Curre ♥

Idag så var vi iväg till Brunmåla igen för återbesök med Curre. Den tyska veterinären som vi var till sist var inte där den här veckan, utan det var en annan (men även han duktig) veterinär som kollade på honom. Han såg bra ut på böjprov och vid longering på mjukt underlag, markerade liite på vänster på volt på hårt underlag. Veterinären tyckte att det såg jättebra ut och att han har svarat bra på behandlingen! Han blev dock behandlad igen i ett ligament på vänster eftersom han inte var helt 100, plus att han fick något i blodet som skulle stärka skelettet. Men det var väldigt positivt att han var så bra på böjprovet, då han markerade ganska kraftigt för 5 veckor sedan.

Han blev även skodd idag av en superduktig hovslagare som jobbar där, väldigt roligt att se honom jobba då han var otroligt noggrann! Han blev som förra gången skodd med ringskor, plus att vinklarna håller på att rätas upp för att han ska få in tån och komma upp i traketerna. Så han blev väldigt fin i fötterna idag också! Nu ska han fortsätta att gå i sjukhage (vilket inte är så populärt...) och skrittas 20min morgon och kväll, så ska vi tillbaka om drygt 2 veckor så ska den tyska veterinären kolla på honom. Då får vi se då hur det blir, men idag såg det väldigt positivt ut!

Det känns verkligen otroligt att han för drygt 2 månader sedan blev utdömd som tävlinghäst, medan veterinären nu inte alls trodde att det skulle vara några konstigheter att han skulle bli bra igen. Det är då man funderar över hur många hästar som blir utdömda i onödan? Hur många som kanske får vandra vidare pga fel diagnos, men som med rätt behandling skulle kunnat bli bra? På den kliniken vi har åkt till nu så jobbar dom på ett helt annat sätt, och menar på att det sällan sitter i kotan då det finns så många andra ligament. Genom att behandla på exakt rätt ställe så är risken mycket större att dom blir bra. Veterinären vi var till innan har varit jätteduktig, men med Curre så behövdes nya ögon och en ny utredning.

Vart det här än leder så är jag så otroligt glad över att vi gav Curre en andra chans, mycket tack vare min tränare som också tipsade om detta ställe. För jag hade gett upp, och trodde att det var slut på riktigt. Jag hoppas verkligen att han blir bra nu och att skoningen kommer att hjälpa till att förebygga att det kommer tillbaka, så får vi hålla tummarna ännu en gång för min fina vita häst. Den finaste av dom alla, den bästa av dom alla, bästa Cuwento♥

Kommentarer
Postat av: Noomie

Vilken underbart snygg och bra blogg du har! Den kommer jag lätt kika in på fler gånger. :D

2011-09-13 @ 12:24:58
URL: http://lexx.blogg.se/
Postat av: PONNYSKRUTTARNA - sandra

fin bild! :D kram

2011-09-13 @ 15:00:43
URL: http://ponnyskruttarna.wordpress.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0