6. Alla hästar i stallet

 

Kör en liten presentation av alla hästarna, dock har jag säkert skrivit det mesta sedan innan ;)

 


Entiego
Valack f.2003 e. Edgar (e.Espri) u.Rusalka ue. Rewanz
imp. Tyskland 

Eddie känner ni säkert igen? ;) Min storhäst som vi köpte i oktober -09 medan Curre stod skadad. Hade inte gjort något alls när jag köpte honom och var väldigt grön, grundriden på marken och väldigt grön i hoppningen. Vi har tävlat upp till 1m och är ute på lokala tävlingar för att få rutin. Han kan lätt bli spänd och se spöken lite här och var, och helst så kommer dom att äta upp honom om man inte passar sig. Men han är väldigt känslig och trevlig att rida när han väl spänner av och samarbetar. Vi kämpar på och hoppas på att utvecklingen ska gå framåt, vilket jag tycker det gör om man bara ger honom tid.

Cuwento
valack f. 2002 e. Parco u.Uwenta I ue. Jokinal de Bornival
Imp. Belgien

Vad ska man säga? Mitt barn, mitt hjärta, haha. 2009 så åkte min dåvarande tränare ner till Belgien tsm med Pär- Ola Nyström (som är med i årets Bonde söker fru) och skulle leta ut en häst åt mig. Första dagen så fastnade hon för en "stor skimmel" och kunde inte släppa honom trots att han bara var 5 år och jag skulle ha en läromästare var det tänkt. Utan att själv ha provridit så hämtade vi tillslut hem honom från örebro den 23 december. Älskade honom från första stund och han är en rakt igenom otroligt personlig häst med härlig inställning! Första året så gick vi från 90cm och debuterade 120m felfritt i feb -09. Sedan så har han stått skadad under 2 år, kom tillbaka iår och gjorde fem felfria starter på rad, som avslutades med en felfri nationell 120. Sen så har han varit skadad under sommaren, men är kanske på G igen nu när vi upptäckt och behandlat en ny skada.Seabiscit

valack f. 1994, D-ponny med okänd härstamning
Imp. Holland

Min systers ponny som hon rider och tävlar. Vi köpte honom i okt -08 och han hade då gått upp till LA hoppning med dåvarande ryttare, Msv i holland/belgien. En mycket speciell ponny som hon verkligen har fått kämpa med! Hoppar väldigt fint och vänder på en femöring, men är som sagt väldigt speciell. Han kräver en exakt ridning och tolererar inte att man lägger sig på halsen eller lägger honom alldles för tokigt, då tar det stopp. I början så började han tokbocka (enl A-tränare bland det värsta han sett en ponny göra) så fort han stannat, troligen pga att han har fått stryk innan och rids därför inte med spö då han blir spänd. Han kan också se spöken lite här och var, vilket har ställt till det då han börjar bocka även när man pressar honom när han inte vill gå fram. Efter en skada i boxen så har dom nu kommit tillbaka iår och har tävlat upp till LB med bra resultat. Innan skadan så hade dom många plac och några vinster i LC. Peppar, peppar så har han varit fräsh och inte krånglat så mycket iår!

Tyson
valack f. 1992, C-ponny med okänd härstamning

Eftersom vi bara har tre boxplatser så har vi Tyson utlånad. Han var min första tävlingsponny som vi köpte i maj 2002. När han kom så bara sprang och stannade han, men efter tre år så kom vi runt med några placeringar i LC. På slutet så gjorde vi även någon bra runda i LB minns jag! 2005 så började min syster att rida honom och dom tävlade upp till LC. 2008 fick han sin andra senskada och vi beslutade då han han skulle få gå i pension efter alla år på tävlingsbanan. 2009 när vi köpte Eddie, så lånade vi ut honom som sällskapsponny några km upp i byn där han trivs väldigt bra! Han blir ompysslad och blir även riden av några småtjejer ibland. När han var yngre så var han väldigt pigg och stark, men tog det alltid otroligt försiktigt med små barn eller nybörjare. En otroligt personlig och klok ponny som trots sina stopp på tävlingsbanan har givit oss så väldigt mycket!Kommentarer
Postat av: Team Nyrk!

Hejsan, super fin blogg! :)

Nu startar bloggen TEAMNYRK upp! Där det handlar om två galna hästtjejer och deras hästar! Där vi skriver om tävlingar, träningar och allt som har med hästar att göra! Följ via bloglovin eller byta bildlänk?Felicia som tidigare kmr från www.feliciaorrstenius.blogg.se flyttar nu dit med Vendela!Följ våran otroliga resa här www.Teamnyrk.blogg.se!

2011-09-27 @ 14:13:13
URL: http://teamnyrk.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0