3. Det här behöver jag träna mer på

*Mina händer. Har haft en tendens till att bli lite stum i handen och stel i armar/axlar när jag rider, dock har det blivit mycket bättre sedan jag fick Eddie då han verkligen inte tolererar att jag blir stum i handen. Allmänt att rida mer med benen och sitsen än handen! Något jag jobbar med hela tiden, och som också har blivit bättre. Blev så glad när jag red för min dressyrtränare i våras med Curre (har ridit för henne sedan jag var 13-14, och hade då inte ridit för henne på ett bra tag) och hon tyckte att jag just blivit mjukare i handen. Sånt är alltid kul att höra utifrån, när det är något man verkligen har jobbat med.

*Räta upp överlivet.
Speciellt i markarbetet så kan jag lätt falla fram med överlivet.

*Mina underskänklar. Speciellt på Curre som kan bli lite loj för hjälperna så åker hälarna upp ibland, och även när jag hoppar så har dom en tendens till att åka upp. Dock så tycker jag att det har blivit bättre, och iaf i markarbetet så rider jag mer med ben/säte än att gnata med hälarna ;)

*Den mentala biten. Det har väl varit det största problemet, iaf med Eddie. Jag vill för mycket helt enkelt, vilket har lett till prestationsångest. Det har dock succesivt blivit bättre, och dom senaste träningarna och tävlingarna har jag satt mindre press på min själv och bara försökt ha kul. Man måste våga lita på sin känsla och sedan supporta den. Att bara våga lita på känslan och inte vara rädd för att göra fel.

*Tålamodet.
Kan lätt bli arg och frustrerad när saker och ting inte fungerar, och det går verkligen inte ihop med Eddie! Minsta lilla jag blir arg när han är rädd för något så är det kört. Jag måste ha världens tålamod och bara vara lugn med honom, så han har verkligen utvecklat mig på den biten!

Eddie är en häst som har tagit fram alla mina svagheter, och jag har verkligen varit tvungen att jobba med dem. Med en häst som Curre så kan man lätt bara tuffa på och det gör inte så mycket om jag gör fel, eftersom han inte påverkas så mycket av min sits eller om jag är nervös. Han hoppar lika glatt och gör sitt bästa ändå, medan Eddie är precis tvärt emot. Dock märker jag att ju mer jag utvecklas och mina svagheter blir bättre, ju bättre fungerar det även med Curre :)
Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0