Trav imorgon!

Nu har Curre skrittats uppsuttet 40min varje dag i en vecka, och enligt träningsschemat vi fick så får han börja trava imorgon! Så nu ska han skrittas i 40min och får trava 2min (som jag delar upp i 2-3 mindre sträckor) i 5 dagar, sedan byggs det på utifrån shemat. Inga böjda spår eller skänkelvikningar, utan det blir bara ut efter vägarna. Men det känns himla roligt att börja komma igång med honom, även om det bara handlar om skritt och lite trav på raka spår.

Den senaste veckan så har han varit väldigt laddad, snott runt när vi mött bilar, letat "farligheter" för att ta chansen til att få kuta iväg, haha. Så det gäller att vara fokuserad och beredd hela tiden, för annars åker man i backen! Inte för att jag är rädd för åka av, utan snarare att jag får lite ont i magen av tanken på att han kutar hem i 200 blås... Det konstiga är att Eddie som är den där känsliga hästen som uppfattas som väldigt reaktionssnabb när han blir rädd för saker och kastar sig, men det är ytterst sällan jag har åkt av honom faktiskt. Men Curre däremot som är lite långsam och sävlig av sig, har däremot helt sjuka reflexer när han är på det humöret. Trots att jag sitter beredd och VET att nu kör en bil förbi och han kommer troligtvis slänga runt, så håller jag ändå på att åka av. Han har såna himla reflexer trots att man inte kan tro det när man ser hans lugnare sida!

Men annars så är han väldigt fin att rida. Vi har inte gjort så mycket mer än att skritta rakt fram, men just nu är han väldigt känslig för hjälperna, tuggar på bettet och jättemjuk i munnen. Hela han känns ridbar och trevlig. Så nu under igångsättningen så gäller det att fokusera på att han tar mina hjälper, så han fortsätter att vara framme och vaken för mina hjälper även när han taggar ner :)

Är lite sugen på att börja blogga lite mer, men har inga idéer alls då jag har fallit ifrån bloggandet ett tag nu. Någon som har ett bloggtips kanske? :)


Längtar verkligen inte tills snön kommer...

Kommentarer
Postat av: Emma ♥ Lydia

Fin blogg! :)Ska vi följa varandra via bloglovin? Säg till när du lagt till mig, så lägger jag till er :)

2011-10-13 @ 20:29:15
URL: http://youngrider.webblogg.se/
Postat av: Joggaren

Nästan så du kan bada i bloggtips...

Kör på med 30-dagarslistan om du vill hålla bloggångan uppe! Bra läsning. :)

2011-10-17 @ 21:01:37

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0